Jump to content

A&Norma SR35 dostępna w HiFiPRO - MP3Store Kraków

Recommended Posts

• MP3store

Hej, nowy Astell&Kern A&Norma SR35 jest już dostępny w HiFiPRO - MP3Store Kraków, moim zdaniem świetne urządzenie, spore zmiany w stosunku do SR25 mk2. Quad-DAC i poprawiona sekcja wzmocnienia robią różnicę, do tego interfejs znany z wyższych modeli.

https://mp3store.pl/odtwarzacze-audio/przenosne-hi-fi-hi-end/astellkern/2023220471341150901/8809755504144/astellkern-sr35-przenosny-odtwarzacz-audio-hi-res

Zachęcam do kontaktu i przetestowania urządzenia na miejscu lub wysyłkowo.

20230515_144318_2.jpg

20230515_144735_2.jpg

Fajne foty, ale sprzęt fajniejszy😁

Znalazłem dzisiaj czas by poświęcić SR35 nieco uwagi. No i jest progres względem poprzednich modeli. Zwłaszcza jeśli poświęcić nowej Normie nieco uwagi bo pierwsze takty nie przyniosły efektu "wow" - chociaż sam nie wiem czego się spodziewałem - głosów anielskich? Dap zagrał dobrze tj detalicznie, naturalnie z fajną sceną, ale mnie nie ruszył. Może moje myśli latały gdzie indziej (kasa, cycki czy co tam)?

No ale jak już napisałem jest sobota i  po piątkowy szum już minął więc daliśmy sobie nieco czasu. I teraz być może po przyzwyczajeniu lub po wygrzaniu jest naprawdę dobrze. Im lepsze pliki wrzucam do pieca (a właściwie 4 pieców) tym więcej czadu dają, zwłaszcza nagrania binauralne brzmią fenomenalnie! No właśnie, skoro już są 4 kości dac to szkoda czasu na słuchanie jedynie 2 więc swoje wrażenia opieram na trybie quad dac (bo różnice między trybami są bardzo wyraźne - oczywiście w jakości tego co dociera na uszu). Mały Astell brzmi dla mnie jak naprawdę duży sprzęt. W moim odczuciu dźwięk jest na granicy neutralnego grania z wyraźną nutką naturalnego wykończenia, lekkiej gładkości. Jest tu ogrom detali podanych w niemęczący sposób a umieszczonych na bardzo dużej scenie (oś przód - tył) robi spore wrażenie. Źródła pozorne są precyzyjnie umieszczone w przestrzeni, dobrze odseparowane i w żadnym razie nie są punktowe. 

Bardzo lubię takie oddanie góry pasma z ogromem detali podanych lekko. Skrzących, błyskających w nanosekundę i uciekających w przestrzeń. Do tego dodać wokale podane blisko, plastycznie, naturalnie no i trochę instrumentów i nowa Norma błyszczy jak mała super nova. O basie nie piszę bo mnie mało interesuje i nie wracam na niego takiej  uwagi...

I tak - jak na "entry level" to SR35 gra bardzo dobrze, zdecydowanie lepiej od poprzedników i sporej części konkurencji w pieniądzach... różnych tak naprawdę. Słuchany przez mnie ostatnio FiiO R7 wypadł (słuchawkowo) blado na tle Normy. Mój mały BTR7 robi cuda w swoich pieniądzach, ale Astell podoba mi się zdecydowanie bardziej (nawet za cenę bardzo dużej dopłaty). Jako fan FiiO muszę przyznać, że SR35 brzmi lepiej - zdecydowanie naturalniej niż zwłaszcza ostatnie dapy oparte na kościach ESS. Miałem swego czasu M15 i ten grał masywniej, świetnie technicznie ale góra nie była tak dobra (detaliczna) jak w Astellu (scena jednak po stronie M15). Ibasso DX160 i 170 graja płasko przy Normie. SE180 na kości Sabre wypada blado, na podwójnym AK4497 Futura jest zdecydowanie na przedzie no ale cena też jest na przedzie...

I tyle na ten moment - taka moja garść wrażeń. Krótko - dla mnie SR35 to świetny sprzęt, który tak mi jakoś przypomina Kann Max tyle, że w skromniejszym wydaniu. 

Polecam posłuchać, będziecie się dobrze bawić!

• Like 2
  • Thanks 1

• MP3store

Na początku myślałem że będzie to odgrzewany kotlet ale myliłem się, do nie wymagających dużego wzmocnienia słuchawek jest zaskakująco dobry, bez wad wręcz.