Cześć, tym razem pytanko do bardziej osłuchanych w IEM-ach.
Rozglądam się za czymś alternatywnym dla Mest MKII lub 64 U12T. Mesty bardzo lubię, ale jako słuchawki do codziennych odsłuchów sprawdzają się średnio. Cenię je za świetny bas i rewelacyjne oddanie detali, ale ich dość specyficzna góra jest dla mnie na dłuższą metę nieco męcząca. Grają spektakularnie, ale jestem w stanie ich posłuchać po godzinę-dwie dziennie a później muszę kolejny dzień-dwa od nich odpocząć Ma to swoje zalety, bo co średnio dwa dni znów łapię chwilowy zachwyt z ich słuchania, ale później znów muszę odpoczywać. Może to dziwne, no ale tak mam.
Jeśli chodzi o U12T to w zasadzie dźwiękowo podobało mi się w nich wszystko, ale ergonomia słuchawek 64 Audio nie do końca dogaduje się moimi uszami. Po prostu są dla mnie średnio wygodne i ta dziwna długa tulejka nie dogaduje się z większością moich tipsów. Co je wyciągam z ucha, to zostają mi gumki w uchu. Nie bardzo mi sie to podoba, a chciałbym móc używać innych tipsów niż te zestawowe.
Podsumowując - rozglądam się za słuchawkami które grałyby podobnie do Mest (ale z nieco cieplejszą, gładszą górą) albo do U12T Te dwie sygnaturki zdecydowanie mi pasują. U12T może nie mają tak spektakularnego basu, ale ma na tyle rewelacyjną jakość, że mi to nie przeszkadza. Słuchałem też niedawno 64 Audio Nio, też fajne granie, ale nie robiło takiego wrażenia jak U12T.
btw. próbowałem Mestów z masą różnych źródełek i tipsów, ale nadal nie znalazłem takiego połączenia które pozwoliłoby mi używać ich jako słuchawek daily. Więc tutaj nic nie ugram - jeśli ktoś by sugerował takie próby Być może jakiś topowy DAP by tu zrobił robotę, ale nie chcę się w taki sprzęt pakować bo dalej uważam, że wydawanie kilkunastu tysięcy za DAP-a z jakimś Snapem 660 to pomyłka (dla użytkownika streamingów).
Budżetowo chciałbym się zmieścić w 10k zł, używki jak najbardziej wchodzą w grę.
Jeśli nic nie znajdę to pewnie uderzę w stronę U12T, ale może ktoś zarzuci jakąś propozycją. Może coś od Empire Ears? Nigdy nie słuchałem, a podobno ich przetworniki basowe są świetne.
Question
Dirian
Cześć, tym razem pytanko do bardziej osłuchanych w IEM-ach.
Rozglądam się za czymś alternatywnym dla Mest MKII lub 64 U12T. Mesty bardzo lubię, ale jako słuchawki do codziennych odsłuchów sprawdzają się średnio. Cenię je za świetny bas i rewelacyjne oddanie detali, ale ich dość specyficzna góra jest dla mnie na dłuższą metę nieco męcząca. Grają spektakularnie, ale jestem w stanie ich posłuchać po godzinę-dwie dziennie a później muszę kolejny dzień-dwa od nich odpocząć
Ma to swoje zalety, bo co średnio dwa dni znów łapię chwilowy zachwyt z ich słuchania, ale później znów muszę odpoczywać. Może to dziwne, no ale tak mam.
Jeśli chodzi o U12T to w zasadzie dźwiękowo podobało mi się w nich wszystko, ale ergonomia słuchawek 64 Audio nie do końca dogaduje się moimi uszami. Po prostu są dla mnie średnio wygodne i ta dziwna długa tulejka nie dogaduje się z większością moich tipsów. Co je wyciągam z ucha, to zostają mi gumki w uchu. Nie bardzo mi sie to podoba, a chciałbym móc używać innych tipsów niż te zestawowe.
Podsumowując - rozglądam się za słuchawkami które grałyby podobnie do Mest (ale z nieco cieplejszą, gładszą górą) albo do U12T
Te dwie sygnaturki zdecydowanie mi pasują. U12T może nie mają tak spektakularnego basu, ale ma na tyle rewelacyjną jakość, że mi to nie przeszkadza. Słuchałem też niedawno 64 Audio Nio, też fajne granie, ale nie robiło takiego wrażenia jak U12T.
btw. próbowałem Mestów z masą różnych źródełek i tipsów, ale nadal nie znalazłem takiego połączenia które pozwoliłoby mi używać ich jako słuchawek daily. Więc tutaj nic nie ugram - jeśli ktoś by sugerował takie próby
Być może jakiś topowy DAP by tu zrobił robotę, ale nie chcę się w taki sprzęt pakować bo dalej uważam, że wydawanie kilkunastu tysięcy za DAP-a z jakimś Snapem 660 to pomyłka (dla użytkownika streamingów).
Budżetowo chciałbym się zmieścić w 10k zł, używki jak najbardziej wchodzą w grę.
Jeśli nic nie znajdę to pewnie uderzę w stronę U12T, ale może ktoś zarzuci jakąś propozycją. Może coś od Empire Ears? Nigdy nie słuchałem, a podobno ich przetworniki basowe są świetne.
43 answers to this question
Recommended Posts