Jump to content
  • 0

Zestaw do pracy i słuchania muzyki (słuchawki + mikrofon)

groggy

Question

Cześć,

Rozglądam się za czymś w czym mógłbym słuchać muzyki w biurze i w domu w trakcie pracy. Obecnie mam Takstar Pro 82 plus osobny mikrofon stojący na biurku , ale potrzebowałbym drugi zestaw bo część tygodnia siedzę na zdalnej w domu i nie chce mi się przenosić tego z miejsca na miejsce.

Priorytety:

- wygoda (Siedzę czasami po kilka godzin w słuchawkach więc nie chcę aby mocno uciskały głowę, z podwyższoną temperaturą się liczę. Takstary są pod tym względem ok, ale może coś z welurowymi padami byłby fajniejsze?)

- dość dobra jakość dźwięku (w porównaniu do Takstarów fajnie jakby miały może mocniejszy bas, ale nie mulący tylko taki energiczny, i żeby góra nie kłuła po uszach. Nie potrzebuję lepszej jakości: sceny, detali itp . niż w tych Takstarach, bardziej chodzi o delikatnie inną charakterystykę grania.)

- do tego jakiś mikrofon na usb, najlepiej na pałąku (lub zestaw z mikrofonem). Ten stojący na biurku jest fajny, ale łapie, aż za dużo dźwięków z okolicy no i zajmuje miejsce.

Słuchawek jak na razie nie planuje podpinać pod nic więcej poza zintegrowaną kartą dźwiękową w komputerze (może kiedyś się to zmieni, ale na razie przezwyciężyłem wewnętrzną pokusę i stwierdziłem, że mam ważniejsze wydatki).

Całość najlepiej jakby kosztowała w okolicy 350 zł.

Ktoś coś może polecić?

Ps.

W kręgu moich zainteresowań naturalnie pozostaje Cooler Master MH751/752, ale chciałbym chyba spróbować jakiejś odmiany.

Ostatnio na wyprzedaży na Amazonie rzuciły mi się w oczy Logitech G PRO X, ale czytałem, że mają jakieś problemy z basem (gubią się i generalnie bas nie jest najlepszej jakości) i jakością wykonania. Może ktoś ma je i może coś dodać od siebie? Podobno są dość wygodne i maja dodatkowo welurowe pady w zestawie.

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet