Jump to content
Sivga & Sendy Audio - reaktywacja - specjalna oferta ×
iFi Audio xDSD Gryphon - razem możemy więcej ×

FOCAL Bathys - Słuchawki Bluetooth z ANC

Recommended Posts

• MP3store

FOCAL Bathys - Słuchawki Bluetooth z ANC

Jakość, elegancja, brzmienie!
Słuchawki BATHYS są wyposażone w opatentowane głośniki z aluminiowo-magnezową kopułką w kształcie litery M, produkowane we Francji z wykorzystaniem technologii najlepszych słuchawek Focal. Są owocem całego know-how marki w dziedzinie akustyki i zapewniają odtwarzanie dźwięku klasy hi-fi, o wysokim poziomie przejrzystości, precyzji i dynamiki.

więcej info: https://mp3store.pl/sluchawki/sluchawki-bluetooth/focal/2022561077083200606/3544056727162/focal-bathys-sluchawki-bluetooth-z-anc

Zapraszam do odsłuchu HiFi-Pro/Mp3store Bydgoszcz

20230125_145101.jpg

• Like 4

3 godziny temu, Compton napisał(a):

A do mnie dziś przyjechały prosto od @kuropa

20230125_173605.jpg

Bedą miały ciężko, bo będą musiały zmierzyć się z ATH-WP900 z Mojo 2.

Zobaczymy.. :)

U mnie wygrały, ale pojedynek był wyrównany. WP900 to bardzo udany model, jednak strojenie Bathysów jest mi trochę bliższe. 

• Like 1

9 godzin temu, Najner napisał(a):

WP900 to zwierzęca rozrywka,

Skojarzenia - seks :) 

9 godzin temu, Najner napisał(a):

Bathys to bardziej wyrafinowane i uniwersalne granie.

Skojarzenia - praca w bibliotece :) 

Każdy wybiera swoje ulubione zajęcie 😂

A tak serio, posiadanie obu to zapewne bardzo dobre rozwiązanie 👍

40 minut temu, marek_m napisał(a):

Początkowo pomyślałem, że tutaj lepiej sprawdzą się Bathysy z uwagi na brak kabla. Lecz przecież WP900 "kopią" w ucho, co mogłoby się okazać dodatkowym stymulantem. Trudny wybór ;) 

• Haha 1

Czy któryś z właścicieli Bathysów chciałby się wymienić na tydzień, dwa na Radiance do porównań? Zapraszam na priv. 😉

3 minuty temu, euter napisał(a):

Początkowo pomyślałem, że tutaj lepiej sprawdzą się Bathysy z uwagi na brak kabla. Lecz przecież WP900 "kopią" w ucho, co mogłoby się okazać dodatkowym stymulantem. Trudny wybór ;) 

"Skojarzenie" to nie to samo co "Zastosowanie" :D 

45 minut temu, marek_m napisał(a):

Skojarzenia - praca w bibliotece :) 

Jakbym miał to opisać obrazkowo

WP900 to 

image.png

a Bathys bardziej

image.png

• Like 1
  • Haha 3

• Moderator
6 minut temu, Karmazynowy napisał(a):

Czy któryś z właścicieli Bathysów chciałby się wymienić na tydzień, dwa na Radiance do porównań? Zapraszam na priv. 😉

priv

W Denonie leżą (we Wro na pewno w Magnolii) ale można posłuchać na miejscu. Jak ktoś ma salon Denona w swoim mieście to może posłuchać. Akurat w Magnolii obsługa jest w porządku, nie robi problemów.

Żeby mialy LDAC to pewnie bym był "napalony" na odsłuch ale jak tylko aptX Adaptive to jakoś nie mogę się zebrać. Po kablu to mam Celestee, Wireless nausznych mam 3 (Panda, Technics, Aventho), bardzo fajne.

https://thinkapple.pl/2023/01/19/focal-bathys-sluchawki-ani-recenzja/

Edited by Lord Rayden

45 minut temu, Lord Rayden napisał(a):

Żeby mialy LDAC to pewnie bym był "napalony" na odsłuch ale jak tylko aptX Adaptive to jakoś nie mogę się zebrać. 

Nie lepiej słuchać słuchawek zamiast kodeków?

• Haha 3

Teraz, Dirian napisał(a):

Nie lepiej słuchać słuchawek zamiast kodeków?

Najlepiej słuchać muzyki. Moja wymaga najlepszych kodeków :)

• Like 1

26 minut temu, Lord Rayden napisał(a):

Najlepiej słuchać muzyki. Moja wymaga najlepszych kodeków :)

Jasne, ale z drugiej strony nie wiem czy warto skreślać jedne z na pewno topowych nauszników wireless tylko dlatego, że nie mają LDAC. Bo pewnie i tak zagrają lepiej, niż 99% konkurencji posiadającej LDAC ;) 

• Like 3

Teraz, Dirian napisał(a):

Jasne, ale z drugiej strony nie wiem czy warto skreślać jedne z na pewno topowych nauszników wireless tylko dlatego, że nie mają LDAC. Bo pewnie i tak zagrają lepiej, niż 99% konkurencji posiadającej LDAC ;) 

Słuchajac ich krótko w Denonie nie odniosłem takiego wrażenia. Technicsy miałem ze sobą. To oczywiście za mało czasu było aby wydawać opinie ale zaniepokoilem się. 3800 , piękny wyglad, zacna firma, dopracowane a tu...nie ma specjalnego "wow!" Ani "Good !" (cytując Dartha Sidiousa z SW).

Mój problem, a w zasadzie wątpliwość dotyczy wydawania niemałych pieniędzy na przestarzałą technologię (BT), która w końcu zostanie zastąpiona rozwiązaniem dedykowanym do audio (BT nie jest). 

Odrębna kwestia, to to kiedy to nastąpi i ile będzie kosztować ?

• Sad 1

54 minuty temu, Lord Rayden napisał(a):

Słuchajac ich krótko w Denonie nie odniosłem takiego wrażenia. Technicsy miałem ze sobą. To oczywiście za mało czasu było aby wydawać opinie ale zaniepokoilem się. 3800 , piękny wyglad, zacna firma, dopracowane a tu...nie ma specjalnego "wow!" Ani "Good !" (cytując Dartha Sidiousa z SW).

Większość moich ulubionych słuchawek nie zrobiło na początku wow. Te po krótkim odsłuchu w salonie też mnie nie oszołomiły, natomiast teraz się z nimi nie rozstaję. Fantastycznie koherentne słuchawki. 

A BT z nami zistanie na lata, bo jest wystarczające ;)

Edited by zdzichon