Jump to content
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×
Sennheiser HE 1 w Krakowie, przetestuj najdroższe słuchawki na świecie! 💎 ×

Test 18 tu wzmacniaczy tranzystorowych i lampowych.

Recommended Posts

Posted

ZA  oknem   snieg  sypie     ,  i  tak  sobie  pomyslałem  ze   moze   ktoś   z    Was   Szanownych  K olegów ,  juz   ma  troche  dosc   słuchawek  i  pragnie  przejsc   na   zestaw  stacjonarny  głosnikowy   .  Przyznaje  sie  ze  obrabowałem     audioszrot mojego    kolegi{no  powiedzmy  kolegi} i  wpadły  w  moje  rece   wzmacniacze   tranzystorowe   i  lampowe    nieco  juz  leciwe   ale    jak to  mówia  --stary  ale  jary...

Bez  pitolenia     lista  wzmacniaczy   które  testuję     

sony   taf419

rotel  935bx

pionier   a  109

pionier  a   301 

pionier  a  447

onkyo      9210

nad   c   350

denon  1500r

yamaha  ax  500

yamaha   ax  397 

sony  str db  940   {  ampli   kd}

i  LAMPOWCE     

FX  audio   p1   {  2x   2,5   w}

Miniwatt   p   G  Marakiewicza  

nobsound   litlle  bear   p7    

Old Chen el  34 b

boyuurange   a9   {   wariacja    odl  chena }

Ming Da   34  l 

Yaqin   5881 a

gdyby  ktos  chciał        dowiedziec  sie      jak  i  z  czym  to   gra     to  zapraszam  do     zadawania  pytań ....  dodam  tylko  ze   testowane    z   11 toma  parami   kolumn  te  wzmaki  były  wiec    raczej  wszystko    sie  wyjasniło   kto  z  kim   a  kto  kumu  nie  przypasował.

moje   ''recenzje  '''sa  krótkie   .   wiec    spokojnie.

• Like 1
Posted

Od dawna nie mogę się zdecydować między Kef ls50 meta a ATC SCM 11, miałeś okazję je porównać?

Posted

niestety    ani   atc   ani   kefów   nigdy  nie  słuchałem  i  chyba  nie  posłucham   ,  bo  cenowo  sa  dla  mnie  poza   zasiegiem  .  powiedzmy.  kolumny uzyte   do  testów   to    silny   lub  słby   budzet  wszystko  uzywki   i   to  dosc  tanie     do    tysiaca  złotych.

2 minuty temu, bakus1233 napisał(a):

Czemu   robisz   takie  długie  spacje  ? :)

niewiem  co   odpowiedziec.

ok  lista   kolumn czyli [ krotkie  spacje   ]

podłogówki -

jbl   l60

phonar  volume 1.1

acousitic energy 105

bns  soundcolumn 2 [ układ przeciwsobny głosników niskotonowych}

dali 104

podstawkowce -

phonar compact 2

canton ergo 31 dc

bns bronx 3

magnat  qantum 603

jbl lx22

Posted
35 minut temu, bakus1233 napisał(a):

Czemu   robisz   takie  długie  spacje  ? :)

Kuleje jeszcze interpunkcja, brak znaków dialektycznych i rozpoczynanie zdania z małej litery.😊

• 1 month later...
Posted

Ten Ming da kolego to coś warte? Pewnie trudne pytanie,ale zależy mi przede wszystkim na opinii czy on buczy szumi... Wszak to China pełną gębą z całym szacunkiem do chińskiej myśli technologicznej.

• 5 months later...
Posted
W dniu 16.03.2023 o 20:36, ronald napisał(a):

Ten Ming da kolego to coś warte? Pewnie trudne pytanie,ale zależy mi przede wszystkim na opinii czy on buczy szumi... Wszak to China pełną gębą z całym szacunkiem do chińskiej myśli technologicznej.

jaesli  spotkasz  na  ogłoszeniach   mingde  el 34  to  bierz   w  ciemno  -- jako  lampowy  wzmacniacz  to  wzmacniacz  docelowy .  On  kompletnie  nie szumi nie  ma przydwieku ,  tylko  płynie  muzyka.

• 2 months later...
Posted

Wzmacniacz "Miniwatt   p   G  Makarewicza" - ten wpis wymaga sprostowania, konstruktor tych wzmacniaczy nie jest powiązany z osobą G. Makarewicza, który tworzy forum Trioda.pl. To całkiem inna osoba i zbieżność jedynie Imion jest tu przypadkowa i niestety zbyt często powielana.

Posted

Wzmacniacz "Miniwatt"   p   G  Makarewicza" - ten wpis wymaga sprostowania, konstruktor tych wzmacniaczy nie jest powiązany z osobą G. Makarewicza, który tworzy forum Trioda.pl. To całkiem inna osoba i zbieżność jedynie Imion jest tu przypadkowa i niestety zbyt często powielana.