Jump to content

Astell &Kern sp2000

Recommended Posts

Witam mam pytanie 

posiadam tak jak w tytule odtwarzacz który połączony mam ze słuchawkami Andromeda 2020 . 
Bylem u znajomego , żeby posłuchał jak to gra . Stwierdził , że gra płasko 🤔

Wyszła  różnica zdań bo jak dla mnie gra to naprawdę bardzo dobrze , ale pi powrocie do domu zacząłem się zastanawiać czy nie mam czyjegoś ze słuchem . Nadmienię że nie jestem żadnym audiofilem kupiłem ten sprzęt ponieważ kocham muzykę i chciałem słuchać jej ze sprzętu lepszej klasy . Poproszę o opinie innych , którzy posiadają taki zestaw lub mieli okazje posłuchać . Z góry dziękuje i pozdrawiam 

AK SP2000SS gra bardzo oszczędnym basem, a same słuchawki również grają nie dość, że oszczędnie w tym zakresie to jeszcze jest to bas z armatury, czyli dość specyficzny. Ja jestem zwolennikiem dobierania sprzętu, które brzmieniowo się uzupełniają. Tutaj masz połączenie jasnego sprzętu z jasnymi słuchawkami. Jak podoba Ci się granie SP2000SS to lepszym wyborem do Andromed będzie SP2000Cu...gra on podobnie technicznie tyle że dodaje sporo basu i ma znacznie cieplejszą średnicę.

Ale co najważniejsze, jeśli Tobie takie granie jakie masz się podoba, to nie słuchaj innych tylko ciesz się sprzętem, bo masz zestaw top!

Edited by Palpatine
  • Like 2
  • Thanks 2

Dokładnie tak, masz fantastyczny zestaw i jeżeli gra Ci to dobrze, to nie kombinuj ;) Jak jednak będzie Cię gryzła ciekawość, to weź swój zestaw i udaj się do MP3store. Będziesz mógł posłuchać innych słuchawek i odtwarzaczy i być może znajdziesz dla siebie coś jeszcze lepszego.

• Thanks 1

Ok wszystko rozumiem mam wersje SS i rzeczywiście tego basu czasami brakuje tym bardziej , że idzie to po balansie , ale czy delikatny brak basu jest równoznaczny z płaskim graniem ? Według mnie gra to naprawdę czysto momentami nieprzewidywalnie ale żeby płasko . Może czegoś nie rozumiem. 
Dzięki za odpowiedzi 

4 minuty temu, MariuszK napisał(a):

Może czegoś nie rozumiem. 

Nie ma czego rozumieć, różni ludzie słuchają różnej muzyki i mają różne preferencje dotyczące dźwięku ;) Może Twój kolega lubi bardziej basowe granie i Andromedy mu do końca nie siadły (ja też tak mam :P, ale to nie oznacza, że Andro są złe).

• Like 1

37 minut temu, Najner napisał(a):

Nie ma czego rozumieć, różni ludzie słuchają różnej muzyki i mają różne preferencje dotyczące dźwięku ;) Może Twój kolega lubi bardziej basowe granie i Andromedy mu do końca nie siadły (ja też tak mam :P, ale to nie oznacza, że Andro są złe).

Albo kolega "seala" na Andromedach nie złapał 😋

• Like 2

Kolega słucha na czymś takim 

Słuchawki bezprzewodowe SONY WF-1000XM3

Głownie ze Spotify na telefonie . 
Więc chciałem żeby posłuchał porównał i powiedział co o tym sądzi . 
Posypała się krytyka i się zdziwiłem bo wszyscy znajomi którzy tego zestawu słuchali to się podobało a i na własne oczy widziałem co po niektórym to włosy na rękach stawały i łezki potrafiły zakręcić się w oku . 

1 godzinę temu, MariuszK napisał(a):

Ok wszystko rozumiem mam wersje SS i rzeczywiście tego basu czasami brakuje tym bardziej , że idzie to po balansie , ale czy delikatny brak basu jest równoznaczny z płaskim graniem ? Według mnie gra to naprawdę czysto momentami nieprzewidywalnie ale żeby płasko . Może czegoś nie rozumiem. 
Dzięki za odpowiedzi 

Jak chcesz dodać trochę dołu, załóż tipsy Final E - czarne + kabel PWA no. 5 👍

• Like 1

2 godziny temu, MariuszK napisał(a):

Kolega słucha na czymś takim 

Słuchawki bezprzewodowe SONY WF-1000XM3

Głownie ze Spotify na telefonie . 

Jednym słowem autorytet.. he, he

Andromedy dobre. bez dwóch zdań.

Masz bdb iemy i tyle. Źródło zresztą też. Jak chcesz coś skorygować w sygnaturze, to pobaw się tipsami, kablami, może cieplejsze źródło

A jak ci pasuje, tak jak jest teraz, to nic nie kombinuj tylko sobie słuchaj. Inaczej wpędzisz się w spiralę kosztów, jak tu prawie wszyscy, ja zresztą niestety też...;)

• Like 1
  • Haha 1