Popular Post Najner Posted December 26, 2022 Popular Post Report Share Posted December 26, 2022 Był w 2021 podobny temat z podsumowaniem rocznym, ale nakierowany bardziej na zakup sprzętu. W związku z tym, że nasze hobby kręci się wokół muzyki, może mielibyście ochotę wskazać też ważny dla Was koncert albo po prostu najlepszy sprzęt, który udało się Wam odsłuchać, ale z różnych względów nie ma go w Waszej kolekcji? Generalnie rzeczy / wydarzenia, które dla Was są warte wyróżnienia w 2022. Myślę, że fajnie będzie to takiego podsumowania wrócić za kilka lat, jak do pamiętniczka W moim rankingu są to: Usłyszany na żywo set Polar Inertia, moim zdaniem jednego z najciekawszych producentów elektroniki alternatywnej w ostatnich latach. Mojo 2 - świetny DacAmp, którego używam praktycznie codziennie, odkąd kupiłem go w sierpniu. Moim zdaniem bardzo dobry stosunek ceny do jakości brzmienia i oferowanych opcji. Wrocławska MiTa z kwietnia (ależ ten czas leci). Spotkanie organizowane przez @Corvin74, na którym można na żywo spotkać forumowych wariatów i posłuchać świetnego sprzętu (było go wiele, ale to ZMF Verite Open zrobiły na mnie największe wrażenie. Szkoda, że takie drogie ). 8 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meehooj Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 (edited) najlepszy zakup - creative sound blaster X1 dongle Edited December 26, 2022 by meehooj 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassfreak Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 Najlepszy zakup - FatFreq Maestro Mini 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 Najlepsze zakupy: * 3cia para Yinyoo ST7. Tym razem na stałe * SoftEars Cerberus - szkoda, że chwilowo mnie nie stać na nie. * TempoTec V6 - mały ale świetnie brzmiący wariat. Najlepsze odsłuchy: * ZMF Verite Open * Aroma Audio Jewel Wydarzenie: * Tool w Kopenhadze 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 Najlepsze co udało mi się usłyszeć, to już mam - Abyss 1266. Drugie najlepsze jakie słyszałem, choć zupełnie inne niż Abyssy, to Susvary. Nie kupiłem, bo nie odpowiadało mi ich wykonanie, ale możliwe, że się przemogę i przymknę na to oko. Ewentualnie najpierw poczekam jeszcze na nową wersję, bo takie ploty się coraz częściej pojawiają, że coś takiego się ma pojawić w nadchodzącym roku. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ugz Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 2021 postawił tak wysoko poprzeczkę że 2022 skończy się nudno. Zostało mi już tylko słuchać muzyki i czasem sprawdzić sprzęty które pominąłem po drodze. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Najner Posted December 26, 2022 Author Report Share Posted December 26, 2022 36 minut temu, docentore napisał(a): 3cia para Yinyoo ST7. Taaaaak, fantastyczne są. Jedna para od Ciebie trafiła do mnie i cieszy mnie codziennie, to moje główne słuchawki i na razie nie zanosi się, żeby coś je miało zastąpić (aczkolwiek ja im delikatnie podbijam dół w Mojo ). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 (edited) Najlepszy zakup.: Technics EAH A800. edit : jedyny koncert - Carbon Based Lifeforms w Poznaniu. Edited December 31, 2022 by Lord Rayden 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 Ze słuchawek chyba nic nie sprawiło żebym się zachwycił, trochę inaczej z resztą sprzętu, Sonnet Pasithea, T+A HA200, AK SP3000 i Woo WA23 to sprzęty topowe w swoich kategoriach i warte grzechu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrewek Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 (edited) Najlepsze wydarzenia: - koncert Kapela ze Wsi Warszawa w Gdańsku - Anouar Brahem w Poznaniu Najlepszy zakup to słuchawki Drop+ Panda Edited December 26, 2022 by Andrewek 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 Najlepsze zakupy: Mest MKII - co tu dużo pisać Yinyoo ST7 - chyba najlepszy deal every, dzięki @docentore Sennheiser IE900 - już sprzedane, ale dały dużo frajdy IK iLoud Micro Monitor - absolutnie fantastyczne głośniki na biurko do PC 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszryszard Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 Najlepszy zakup audio: słuchawki Fostex TH610. W konsekwencji cała kolekcja nauszników została sprzedana, a audionervosa wyleczona. Obecnie po prostu słucham muzyki i jestem szczęśliwy I nawet nie myślę o wymianie w nich kabla Zen Dac V.2 i Zen Can zostały uzupełnione o Zen Stream, co było ze wszech miar udanym upgradem. Każde z urządzeń działa obecnie z zasilaczami iPower (jest różnica w stosunku do "zwykłych" zasilaczy!). I moja "wisienka na torcie" - NUC Intela i postawiony na nim Roon Core. W efekcie zbudowałem kompletny tor, który brzmi fantastycznie i w którym niczego już nie chcę zmieniać. Koncertów było zbyt dużo, aby wybrać jeden jedyny. Chociaż, jeśli ktoś by mnie bardzo mocno docisnął, to wybrałbym Slipknot. Widziałem ich już po raz trzeci czy czwarty, ale tegoroczny gig w Trójmieście był wyjątkowy. Spektakularne były z pewnością koncerty Iron Maiden, Rammstein i Guns 'N Roses, chociaż wszystkie na Narodowym, co powodowało, że słychać było mocno średnio. No i po raz nie wiem który widziałem Behemotha, tym razem w towarzystwie Arch Enemy oraz Carcass w katowickim Spodku. No i jeszcze... dobra, to wszystko 😅 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karmazynowy Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 Zakup: Mojo2 Koncert: Agnes Obel w Gdańskim Maneżu 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Name44 Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 Zakup audio: Tung-Sol VT-99 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blizniak Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 Najlepszy zakup: Kolejne HE-6 Najlepszy odsłuch: Raal CA-1a na VM-1a Najlepsze wydarzenie: Mystic Festival w Stoczni Gdańskiej 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undertaker Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 Ja przez nieco ponad rok dorwałem sporo ciekawego sprzętu. Między innymi w końcu dowiedziałem się jak brzmią Toppingi czy ZEN DAC, poznałem brzmienie Chorda (Mojo), a także zagłębiłem się w świat DAP'ów Astella (Kann Alpha, Cube, SE100). Szczególnie jednak chciałbym wyróżnić spełnienie zamarzenia posiadania słuchawek audiofilskich marek: Audeze oraz ZMF 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jot R Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 Zakup: rzutem na taśmę na koniec roku: Shanling H7 + Focal Clear MG i jest duża szansa, że zostaną ze mną przez 2023 rok 🥰 Koncert: było tego sporo i ciężko wybrać najlepszy. Odsłuch: niestety posłuchałem Enleum z Susvarami, ehh 3 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 Zakup: jedyny zakup tego roku czyli A&K Ultima SP2000Cu Koncert: Kosmiczny Koncert Katowice Odsłuch: Focal Utopia 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nazar70 Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 Zakup - bezapelacyjnie Yinyoo ST7 Koncert - napisałbym, że Rammstein ale, że to było na narodowej studni, to nie napiszę 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 (edited) W sumie dopiszę Finale ZE3000, nie sądziłem że duszne bezprzewodowe słuchawki za 600zł będą oferować tak dobry dźwięk, miło się rozczarowałem bo grają lepiej niż droższe nauszne słuchawki bezprzewodowe (nie lepiej od Bathys nie grają ) Edited December 27, 2022 by vonBaron 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBrainwash Posted December 31, 2022 Report Share Posted December 31, 2022 Najlepszy zakup: -> Truthears Crinacle x Zero Jestem bardzo zadowolony, choć wokółusznych na szczęście mi nie wyprą. Dwa odmienne doświadczenia. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x86 Posted December 31, 2022 Report Share Posted December 31, 2022 Najlepsze zakupy w tym roku : HiFiMan HE6 (6 śrubek) i Erzetich Phobos v1. Najlepszy odsłuch : Unique Melody Mest II. Technikalia robią tu ogromne wrażenie. Takiego wibrującego subbasu jeszcze nie słyszałem. Doskonała kontrola i precyzja dźwięku. W wielu aspektach technicznych pokonały moje ulubione HE6. 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FranticPhil Posted December 31, 2022 Report Share Posted December 31, 2022 Mój 2022 Najlepszy zakup: Apogee Duet 3, po przejściu z produktów Audient, SSL i innych z tych półek Duet 3 po prostu dał mi wszystko czego potrzebowałem. Uwielbiam. Największe zaskoczenie: Truthear Zero użyczone od kolegi @Najner, te słuchawki zrobiły na mnie okrutnie duże wrażenie, za 50 dolarów taka jakość wykonania, design, akcesoria i oczywiście strojenie to coś niezwykłego. Największe wydarzenie: Dead Kennedys we Wrocławiu i ostatni koncert The Sixpounder (wiem, wiem... ale to było coś niezwykłego) 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meehooj Posted December 31, 2022 Report Share Posted December 31, 2022 moj drugi najlepszy zakup to Final Audio E3000, super sluchawki 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSheep Posted December 31, 2022 Report Share Posted December 31, 2022 5 godzin temu, MrBrainwash napisał(a): Najlepszy zakup: -> Truthears Crinacle x Zero Jestem bardzo zadowolony, choć wokółusznych na szczęście mi nie wyprą. Dwa odmienne doświadczenia. 19 minut temu, FranticPhil napisał(a): Największe zaskoczenie: Truthear Zero użyczone od kolegi @Najner, te słuchawki zrobiły na mnie okrutnie duże wrażenie, za 50 dolarów taka jakość wykonania, design, akcesoria i oczywiście strojenie to coś niezwykłego. I ja również rzutem na taśmę uznaję Truthear Zero za najlepszy zakup tego roku (mam je od dwóch dni) Fantastyczny stosunek cena/jakość. Jedyna wada to fakt, że po ich zakupie zadaję sobie pytanie „po co mi to wszystko?” 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts