wfmsiekierka Posted October 28, 2022 Report Share Posted October 28, 2022 ,,Przypadkowo'' kupiłem te słuchawki. Mianowicie udałem się do sklepu na odsłuch Hifiman edition XS z potencjalnym zamiarem kupna tych słuchawek ale też sprawdziłem(zamierzenie) Pro x i tak mi siadły że jestem już ich właścicielem. Fabryczny kabel jest przedewszystkim za długi a z drugiej strony jakiś lepszy jakościowo kabel poprawi walory soniczne.Budżet do 260pln. określiłem na podstawie ceny plecionego kabka made in audiofanatyk ale nie wiem czy akurat ten kabel będzie najlepszy do tych słuchawek.Długość ok. 130cm. Wysłane z mojego NAM-LX9 przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBrainwash Posted October 30, 2022 Report Share Posted October 30, 2022 W dniu 28.10.2022 o 21:14, wfmsiekierka napisał(a): ,,Przypadkowo'' kupiłem te słuchawki. Mianowicie udałem się do sklepu na odsłuch Hifiman edition XS z potencjalnym zamiarem kupna tych słuchawek ale też sprawdziłem(zamierzenie) Pro x i tak mi siadły że jestem już ich właścicielem. Tak z ciekawości zapytam. XS cię nie przekonały? Beyery lepiej Ci grają? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bednaar Posted October 30, 2022 Report Share Posted October 30, 2022 W dniu 28.10.2022 o 21:14, wfmsiekierka napisał(a): Budżet do 260pln. określiłem na podstawie ceny plecionego kabka made in audiofanatyk ale nie wiem czy akurat ten kabel będzie najlepszy do tych słuchawek. Mam kabel od audiofanatyka - do AKG K271 MkII. Jestem zadowolony - polepszyła się scena, gładsze brzmienie, z nieco większą głębią, niższym zejściem basu. Z tego, co widzę, do DT900 Pro X pasuje identyczny kabel (wtyk mini XLR 3 pin). Jedyna różnica - mam jeszcze z otuliną PVC, nie plecionką. Po prostu starsza wersja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suszec Posted October 31, 2022 Report Share Posted October 31, 2022 Również polecam kabelki od audiofanatyka Moje DT1990 zdecydowanie zyskały na tej zmianie Z obecnej oferty i w tym budżecie to ten będzie najlepszym wyborem: Kabel słuchawkowy ACX do AKG/Beyerdynamic (mXLR 3-pin) | Audiofanatyk.pl 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wfmsiekierka Posted October 31, 2022 Author Report Share Posted October 31, 2022 Tak z ciekawości zapytam. XS cię nie przekonały? Beyery lepiej Ci grają? TakWysłane z mojego SM-T590 przy użyciu Tapatalka Również polecam kabelki od audiofanatyka Moje DT1990 zdecydowanie zyskały na tej zmianie Z obecnej oferty i w tym budżecie to ten będzie najlepszym wyborem:Kabel słuchawkowy ACX do AKG/Beyerdynamic (mXLR 3-pin) | Audiofanatyk.plNo właśnie si zastanawiam który będzie lepszym wyborem. Ten z linku od Ciebie czy ten również od audiofanatykhttps://www.audiofanatyk.pl/sklep/produkt/kabel-sluchawkowy-ac1-mk2-do-akg-beyerdynamic-mxlr-3-pin/ Wysłane z mojego SM-T590 przy użyciu Tapatalka Mam kabel od audiofanatyka - do AKG K271 MkII. Jestem zadowolony - polepszyła się scena, gładsze brzmienie, z nieco większą głębią, niższym zejściem basu. Z tego, co widzę, do DT900 Pro X pasuje identyczny kabel (wtyk mini XLR 3 pin). Jedyna różnica - mam jeszcze z otuliną PVC, nie plecionką. Po prostu starsza wersja.Tam są dwa do wyboru ,który ty masz?Wysłane z mojego SM-T590 przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suszec Posted October 31, 2022 Report Share Posted October 31, 2022 @Bednaar ma chyba jakiś starszy, którego nie ma już w ofercie. Mój kabelek też już wypadł z oferty. Ogólnie wydaje mi się, że AC1 będzie "gładszy". Najlepiej jakbyś napisał bezpośrednio do Jakuba na kontakt@audiofanatyk.pl i się podpytał. Na szczęście jest on zawsze jest pomocny i konkretnie odpowiada 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bednaar Posted October 31, 2022 Report Share Posted October 31, 2022 (edited) 6 godzin temu, wfmsiekierka napisał(a): Tam są dwa do wyboru ,który ty masz? Jak wspomniał @Suszec (zresztą ja sam też )- mam starszą wersję kabla AC2, jeszcze w otulinie z PVC. Teraz jest AC2 w plecionce - droższy, niż ten starszy AC2. No i jeszcze jest AC1. W cenie mojego jest teraz ACX. W sumie nawet 3 do wyboru: AC1, AC2, ACX. Jakub pisał kiedyś na tym forum jako EvilKillaruna. Najlepiej się z nim skontaktować bezpośrednio. Edited October 31, 2022 by Bednaar Pomyłka w nazwach kabli: nie AF, tylko AC 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts