stan Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 (edited) https://danclarkaudio.com/expanse.html Ktoś się obrazi, że nie wrzuciłem w nowości? :C Edited September 13, 2022 by stan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artorias Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 4 minuty temu, stan napisał: Ktoś się obrazi, że nie wrzuciłem w nowości? :C Ja nie, ale @vonBaron dwoił się i troił sypiąc linkami w różnych wątkach, więc trochę mu skradłeś show, ale chyba sensowniej jest założyć nowy wątek, co by mieć wszystko w jednym miejscu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 @stan 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 @kuropbedzie jakieś demo? 😉 Jesli będą lepsze niż Stealth a zwykle otwarte są lepsze od zamkniętych to szykuje się poważny gracz na rynku. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator kurop Posted September 13, 2022 Moderator Report Share Posted September 13, 2022 Na pewno będzie demo ale to jeszcze trochę czasu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smutny Joe Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 Pierwsze recenzje brzmią naprawdę zachęcająco. W zasadzie dla mnie spełniają wszystkie wymogi... Czekamy na demo (dostępne w warszawskim mp3store 🤣) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saudio Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 Jak to recenzje, jak trafią do ludzi to się pewnie zacznie jak ze Stealth, ciekawe czy da się słuchać w okularach. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 Stealth są dość unikatowe bo zamknięte planary z wyższej półki to jednak rzadkość, jeżeli Expanse będą miały tylko lepszą scenę i bas to według mnie będzie trochę za mało jak na taką cenę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pabloj Posted September 13, 2022 Report Share Posted September 13, 2022 Co tak tanio? Kiedy $10K? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stan Posted September 16, 2022 Author Report Share Posted September 16, 2022 @kuropJakieś info, kiedy się pojawią? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator kurop Posted September 16, 2022 Moderator Report Share Posted September 16, 2022 2 godziny temu, stan napisał: @kuropJakieś info, kiedy się pojawią? będziemy zamawiać z najbliższym zamówieniem, pewnie z 2-3 tygodnie trzeba liczyć 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 (edited) Dzięki uprzejmości Marcina mogę odsłuchać nowe słuchawki DCA czyli Expanse, już po 30min wiem że wolę je od Stealth, bas uderza mocniej, grają jakby żywiej od zamkniętej wersji, kocyk na średnicy jest mniejszy, jest więcej powietrza. Szczerze nie sądziłem że zrobią na mnie wrażenie i szybko powędrują do etui ale słucha się przyjemnie. Nie są to wybitne słuchawki ale znowu wychodzi na to że jak słuchawki DCA to tylko otwarte. Edited November 9, 2022 by vonBaron 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artorias Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 11 minut temu, vonBaron napisał(a): Dzięki uprzejmości Marcina mogę odsłuchać nowe słuchawki DCA czyli Expanse, już po 30min wiem że wolę je od Stealth, bas uderza mocniej, grają jakby żywiej od zamkniętej wersji, kocyk na średnicy jest mniejszy, jest więcej powietrza. Szczerze nie sądziłem że zrobią na mnie wrażenie i szybko powędrują do etui ale słucha się przyjemnie. Nie są to wybitne słuchawki ale znowu wychodzi na to że jak słuchawki DCA to tylko otwarte. Duża różnica względem EF 1.1? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 Ja EF to z dwa lata nie słyszałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artorias Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 11 minut temu, vonBaron napisał(a): Ja EF to z dwa lata nie słyszałem. Nie szkodzi. Sam je jutro sprawdzę 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 Im dłużej słucham Expanse tym bardziej wolę je od Stealth, grają bardziej dynamicznie. angażująco i bardziej rozdzielczo. Od czasów EF to pierwsze słuchawki MrSpeaker które naprawdę mi się podobają. 11 godzin temu, vonBaron napisał(a): Dzięki uprzejmości Marcina mogę odsłuchać nowe słuchawki DCA czyli Expanse, już po 30min wiem że wolę je od Stealth, bas uderza mocniej, grają jakby żywiej od zamkniętej wersji, kocyk na średnicy jest mniejszy, jest więcej powietrza. Szczerze nie sądziłem że zrobią na mnie wrażenie i szybko powędrują do etui ale słucha się przyjemnie. Nie są to wybitne słuchawki ale znowu wychodzi na to że jak słuchawki DCA to tylko otwarte. Zapomniałem że słuchałem A2N które przecież zamknięte a są bardzo dobre. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samuel_ Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 mnie słuchane na avs się spodobały, czuć było potencjał, ale na tym się odsłuch skończył, nie wydały mi się od pierwszych dźwięków wybitne, a tym bardziej nie było efektu wow. Zamknięta wersja też nie przypadła mi do gustu, choć expanse oceniam zdecydowanie wyżej; może potrzebują konkretnego toru po nie. Natomiast cena na poziomie 23 tyś zł to już gruba przesada w stosunku do tego, co usłyszałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artorias Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 Ja to i tak uważam, że testowanie i ocena sprzętu po tego typu meetupach, gdzie jest tumult i hałas jest raczej mało miarodajna. W takich warunkach, największe wrażenie robią z reguły dobre technikalia. Dopiero na spokojnie w domu często okazuje się, że na dłuższą metę dany sprzęt będzie dla nas męczący, albo będzie grał zbyt mechanicznie, bez odpowiedniej dla wielu dawki organiczności czy muzykalności i wtedy role się mogą odwrócić. Dla mnie często lepsze technicznie sprzęty przegrywały z tymi, w których producent zwyczajnie lepiej zestroił całość, tak by była angażująca i niczym nie irytowała przy dłuższych odsłuchach. Nie wiem jeszcze jak jest z Expanse, ale spróbuje poświęcić im więcej czasu. DCA robi dobre sprzęty, ale z wyceną bywa różnie. Faktycznie przy 23k, musi to prezentować wysoki całościowo poziom. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 (edited) 2 godziny temu, Samuel_ napisał(a): mnie słuchane na avs się spodobały, czuć było potencjał, ale na tym się odsłuch skończył, nie wydały mi się od pierwszych dźwięków wybitne, a tym bardziej nie było efektu wow. Zamknięta wersja też nie przypadła mi do gustu, choć expanse oceniam zdecydowanie wyżej; może potrzebują konkretnego toru po nie. Natomiast cena na poziomie 23 tyś zł to już gruba przesada w stosunku do tego, co usłyszałem. One kosztują 19k Faktycznie 23k... Edited November 10, 2022 by vonBaron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undertaker Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 @vonBaronOstatnio większość Danów Klarków poszło w górę, wliczając w to "stare" ale jara? Flowy 1.1, chociaż te na koncie na ibeju można kupić w starej cenie o ile dobrze widziałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 Wszystko drożeje mniej lub bardziej. Diany v2 już prawie 20k kosztuje a pamiętam że były po 16k... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samuel_ Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 (edited) 21 minut temu, vonBaron napisał(a): Wszystko drożeje mniej lub bardziej. Diany v2 już prawie 20k kosztuje a pamiętam że były po 16k... za to DIANA TC COMPLETE 33 tyś no generalnie same okazje Edited November 10, 2022 by Samuel_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 A jak wypadają nowe Utopie względem Diany v2? Expanse chyba nie są dla mnie, ale Utopie albo Diany mnie kusi wziąć na testy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 Utopie bardziej rozdzielcze, detaliczne i dynamiczne. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kridzu Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 Jak chcesz brać na testy to bierz Diany TC a nie v2 i Utopie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts