MP3store DeVilio Posted August 11, 2022 MP3store Report Posted August 11, 2022 Siemano! Dzisiaj przed wami kolejny produkt od SoundMagic, tym razem słuchawki nauszne P23BT. Niezwykłym jest fakt, że dostajemy bogaty zestaw akcesoriów, m.in. mikrofon na pałąku, przejściówkę rozdzielającą sygnał słuchawek i mikrofonu, miękki pokrowiec oraz kabel do ładowania (USB C!!). Przyznam się wam, że jestem w szoku jak te słuchawki potrafią zagrać! Solidny bas, lekko cofnięta średnica i bogata góra – to ewenement w tym segmencie cenowym. Warto przyjść do sklepu i przekonać się na własne uszy jak to gra! Hello! Today, I want to present you another product from SoundMagic this time P23BT on ear headphones. The unusual, rich kit includes jack cable with a boom microphone, an adapter separating the signal and the microphone, a soft case and USB C charging cable. I admit, I'm shocked at how these sound! Solid bass, slightly back midrange and rich treble – very unusual at this price point. Hop in to the store and hear it for yourself! https://mp3store.pl/sluchawki/sluchawki-bluetooth/soundmagic/2021520637237231337/6949379002441/soundmagic-p23bt-black-sluchawki-nauszne-bluetooth Quote
freakygamerpl Posted May 3, 2024 Report Posted May 3, 2024 (edited) Mam te słuchawki i kompletnie nie zgodzę się z tym że mają solidny bas, i bogatą górę. Niskich i wysokich tonów tu brakuje, i jest właśnie głównie średnica która też nie jest nie jest jakaś wybitna. Dźwięk brzmi jakby był delikatnie wytłumiony (jak zza cieńkiej ściany z karton gipsu?). Uważam że mogliby się pozbyć panelu dotykowego i kodeka aptX HD (bo tym słuchawkom i tak on nic nie daje) i zaoferować dzięki temu cenę na poziomie 130-150 zł. Zwykły aptX się przydaje bo niższe opóźnienie względem SBC i AAC co widać podczas oglądania filmów. Nie zrozumcie mnie źle dźwięk nie jest zły, jest po prostu akceptowalny i nic więcej.Audiofile niestety nie będą usatysfakcjonowani w najmniejszym stopniu bo brakuje tutaj niskich i wysokich tonów. Osoby które lubią mocny bass też będą raczej zawiedzione. Bass jest ale jest on średni/mierny, po prostu czuć że jest i że jest czysty (czyli nie "pierdzi"). Słuchawki bezprzewodowo grają podobnie do przewodowych słuchawek od SONY za 65-99 zł ale dźwięk jest pozbawiony szumu w stosunku do kablowych SONY w podanym przezemnie przedziale cenowym, no może grają minimalnie lepiej ale różnica naprawdę nie wielka. Przewodowo jest prawie tak samo jak bezprzewodowo, a nawet minimalnie gorzej. I ok potrafią zagrać lepiej niż JBL'e w cenie 200-300 zł. Ale JBL nie jest żadnym wyznacznikiem jakości dźwięku w słuchawkach. Podoba mi się system składania i to że są lekkie i nie dociskają zbyt mocno do uszu. Podczas słuchania muzyki całkiem dobrze izolują zewnętrzne dźwięki jeśli nie są to jakieś krzyki, piski czy uderzenia o twarde powierzchnie. Słuchawki nadają się do słuchania w ciepłe dni, uszy mi się w nich nie pocą mimo kilku godzin słuchania. Minus za gniazdo ładowania od góry i słabo wyczuwalny malutki przycisk POWER. Jeśli słuchawki spadną do ceny 150-160 zł uważam że będą warte uwagi. Za 230-240 zł (tak wiem 30-40 zł więcej) można mieć już dużo lepiej grające słuchawki co prawda z dużo gorszym mikrofonem i bez aptX. Edited May 3, 2024 by freakygamerpl Quote
Recommended Posts