NuYam Posted July 20, 2022 Report Posted July 20, 2022 (edited) U mnie pojawił się ostatnio ANK Kit 1.1 i z paroma przeróbkami gra genialnie, dlatego zakladam fanclub. Edited May 7 by NuYam 2 Quote
The Grand Wazoo Posted July 24, 2022 Report Posted July 24, 2022 Kupiłeś, czy pożyczony? Czytałem o starszej wersji na stronie: https://najlepszeodtwarzacze.pl/audionote_dac_2-1.php Ten twój nie ma lamp? Opinie i recenzje te Kity mają bardzo dobre. Musi grać rewelacyjnie. Quote
stefanbat Posted July 25, 2022 Report Posted July 25, 2022 9 godzin temu, The Grand Wazoo napisał: Kupiłeś, czy pożyczony? Czytałem o starszej wersji na stronie: https://najlepszeodtwarzacze.pl/audionote_dac_2-1.php Ten twój nie ma lamp? Opinie i recenzje te Kity mają bardzo dobre. Musi grać rewelacyjnie. Ja tam między złotymi kondensatorami widzę jakąś lampę 1 Quote
Spawn Posted July 25, 2022 Report Posted July 25, 2022 (edited) Nigdy nie miałem okazji posłuchać ale Audio Note to zawsze było moje marzenie Edited July 25, 2022 by Spawn Quote
Bednaar Posted July 25, 2022 Report Posted July 25, 2022 45 minut temu, Spawn napisał: Nigdy nie miałem okazji posłuchać ale Audio Note to zawsze było moje marzenie Masz wyczucie słuchałem dawno temu, ale do dziś pamiętam tę niesamowitą kulturę brzmienia, było takie... szlachetne i spokojne, choć zawsze poza zasięgiem... 1 Quote
NuYam Posted July 30, 2022 Author Report Posted July 30, 2022 (edited) On 7/24/2022 at 9:28 PM, The Grand Wazoo said: Kupiłeś, czy pożyczony? Czytałem o starszej wersji na stronie: https://najlepszeodtwarzacze.pl/audionote_dac_2-1.php Ten twój nie ma lamp? Opinie i recenzje te Kity mają bardzo dobre. Musi grać rewelacyjnie. Kupilem na własność🙂. Wymienilem już parę kabelków wewnętrznych. Dodałem bezpiecznik Hi-Fi Tuning Supreme. Miał zainstalowanego Mullarda ECC82, ale był już zużyty. Teraz jest NOS Thorn ECC82. Gra teraz lepiej niż mój dac z tda1541, ale to dlatego że używam wejścia cyfrowego AES/EBU w ANK i lampa jest lepsza . Duże znaczenie ma też to, że regulatory prądu są lepsze w 1.1. Mimo wszystko różnica nie jest duża. Więcej dokładności w AD, TDA ma za to lepsze wokale i naturalność. Brzmi to tak, żę ciężko sie oderwać i z przyjemnością słucham muzyki klasycznej, jazzu czy bluesa. Dałem za niego niecale 3tys, więc można mieć dobre audio za stosunkowo nie dużo. Edited August 5, 2022 by NuYam 1 Quote
The Grand Wazoo Posted July 30, 2022 Report Posted July 30, 2022 Gratuluję zakupu. Tylko pozazdrościć Quote
Bywalec Swordfish_ Posted April 2 Bywalec Report Posted April 2 Tak w ogóle to przy dzisiejszych cenach sprzętu hi-endowego wychodzi trochę na to, że AN to były w sumie dość rzetelnie wycenione urządzenia. No okay, taki Ongaku tani nie był, no ale tam chociaż się nie bawili w półśrodki i transformatory wyjściowe były nawinięte srebrem z tego co pamiętam. A jeżeli o DACi chodzi, no to co tu dużo mówić - NOS na lampach to zawsze jest jakaś opcja, w sensie takim, że o ile nie jest to jedyne i najlepsze rozwiązanie, to jednak zawsze będzie ono mieć swoich zwolenników. 1 Quote
Recommended Posts