Methuselah Posted April 14, 2022 Report Share Posted April 14, 2022 (edited) Nie miałem okazji korzystać z pierwszego Poke'a, ale nadchodzący xDuoo Poke II zapowiada się interesująco. Kupił mnie design Kluczowe elementy specyfikacji: - podwójny Cirrus Logic CS43198 (PCM 32-bit/768 kHz, DSD256) - kontroler USB XMOS XU208; - wyjścia 3,5 mm (SE) i 4,4 mm (bal.) - moduł wzmacniacza o mocy do 700 mW @ 32 omh (4,4 mm, high gain) - Bluetooth 5.0 z LDAC i aptX HD - sprzętowe EQ; - dwa złącza USB typu C; - funkcja działania jako power bank. Więcej na stronie firmy: https://xduoo.net/product/xduoo-poke-ii/ Cena to 390 USD Jeszcze kilka fotek: Edited April 14, 2022 by Methuselah 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gentillo Posted April 14, 2022 Report Share Posted April 14, 2022 Fajny:)Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmaras Posted May 6, 2022 Report Share Posted May 6, 2022 Mój ci on... 🤩 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted May 6, 2022 Report Share Posted May 6, 2022 Czy ja potrzebuję następny wzmacniacz? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manuelvetro Posted May 6, 2022 Report Share Posted May 6, 2022 (edited) 9 minut temu, docentore napisał: Czy ja potrzebuję następny wzmacniacz? A jakie to ma znaczenie, prawda? Edited May 6, 2022 by manuelvetro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted May 6, 2022 Report Share Posted May 6, 2022 A jakie to ma znaczenie, prawda? Masz rację, żadnego Pewnie go kupię.@bigmaras jak z zasięgiem BT, XP2 pro miał słabiutki, nakładka do XD05+ już była ok. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmaras Posted May 6, 2022 Report Share Posted May 6, 2022 17 minut temu, docentore napisał: @bigmaras jak z zasięgiem BT, XP2 pro miał słabiutki, nakładka do XD05+ już była ok. Generalnie nie miałem nigdy przygód z zasięgiem na żadnym urządzeniu ale to nie jest miarodajne bo w sklepie grube mury i nic nie sieje od sąsiadów więc nie może być problemu. Musiałbym zweryfikować w jakiejś bardziej problematycznej lokalizacji. A tymczasem do zajawki dodam kilka fotek bo piękny jest 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted May 6, 2022 Report Share Posted May 6, 2022 Ciekawy sprzęcik i do tego na Cirrusach... Trzeba będzie kiedyś posłuchać Szkoda tylko, że nie dali opcji zasilania z USB tak jak w XD05 Balanced. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmaras Posted May 7, 2022 Report Share Posted May 7, 2022 17 godzin temu, Dirian napisał: Ciekawy sprzęcik i do tego na Cirrusach... Trzeba będzie kiedyś posłuchać Szkoda tylko, że nie dali opcji zasilania z USB tak jak w XD05 Balanced. hmm, o ile coś źle nie zrozumiałem to wydaje mi się, że jest tutaj podobne rozwiązanie. 2x type-c (usbdac + prund) tak jak w bal + jeden dodatkowo może robić za zwrotkę zasilania, jak power bank. Czy chodzi o coś innego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted May 7, 2022 Report Share Posted May 7, 2022 (edited) Pewnie chodzi o możliwość zrezygnowania z zasilania z baterii i jej doładowywania. Przesuwasz na ext i bateria jest wykluczona- zasilanie idzie z usb. W mojo 2 jest ten tryb desktop, który się aktywuje po doładowaniu na maksa a takie rozwiązanie poniżej jest chyba jeszcze bardziej oszczędzające baterię. Edited May 7, 2022 by lobuz1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted May 7, 2022 Report Share Posted May 7, 2022 Tak, chodzi dokładnie o to o czym napisał @lobuz1. Moim zdaniem to bardzo przydatna funkcja, bo czlowiek nie musi się stresować słuchając w domu przy laptopie, ze mu padnie bateria. O dłuższej żywotności nie wspominając. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hustler Posted May 7, 2022 Report Share Posted May 7, 2022 Taka funkcja powinna być standardem w urządzeniach tego typu, które są swoistą hybrydą sprzętu mobilnego i stacjonarnego. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmaras Posted May 7, 2022 Report Share Posted May 7, 2022 44 minuty temu, Hustler napisał: Taka funkcja powinna być standardem w urządzeniach tego typu, które są swoistą hybrydą sprzętu mobilnego i stacjonarnego. Szczerze, to wydaje mi się to zupełnie zbędny ficzer ale jak kto woli. Akurat ten model to typowo mobilny sprzęt zatem rzadziej będzie użytkowny na biurku choć może czasem przy lapku czy tablecie. Użytkujemy albo na baterii a jak potrzebujemy podłączamy ładowanie. Wyłącznik ładowania baterii po podpięciu usb to raczej ewenement w tego typu urządzeniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted May 7, 2022 Report Share Posted May 7, 2022 (edited) I w tym właśnie problem, ze to ewenement, a szkoda bo to bardzo wygodne rozwiązanie i oby pojawiało się częściej. Albo coś na wzór tego co zrobił Chord w swoich sprzętach - Mojo 2 podpinam, chwile doładuje baterie i zaraz wskakuje w tryb stacjonarny i zasilanie z PC. Super wygodna sprawa. Tak swoją droga to patrząc po rozmiarach to nie wiem czy to taki typowo mobilny ten Poke. Dla mnie to kawał cegły Edited May 7, 2022 by Dirian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmaras Posted May 7, 2022 Report Share Posted May 7, 2022 3 minuty temu, Dirian napisał: Tak swoją droga to patrząc po rozmiarach to nie wiem czy to taki typowo mobilny ten Poke. Dla mnie to kawał cegły Węższy i niższy niż moje jabłko więc raczej pojęcie "cegły" to dość mocno indywidualne odczucie (12cm x 6cm x 1,5cm). Jednak seria XD-05 to dużo większe gabarytowe urządzenia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hustler Posted May 8, 2022 Report Share Posted May 8, 2022 Dla mnie to też kawał kloca. Mobilne to mogą być dongle (i to też te z mniejszych) oraz urządzenia typu Qudelix czy Sansa Clip+, które można sobie przypiąć do ubrania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artorias Posted May 8, 2022 Report Share Posted May 8, 2022 25 minut temu, Hustler napisał: Dla mnie to też kawał kloca. Mobilne to mogą być dongle (i to też te z mniejszych) oraz urządzenia typu Qudelix czy Sansa Clip+, które można sobie przypiąć do ubrania. Ale takiego Poke bierzesz sobie np do pociągu, w podróż i też daje radę. Jak ktoś koniecznie chce mieć sprzęt na spacery, to lepiej zainwestować w dobrze grający telefon z Jackiem, albo w TWSy/UTWSy. Nawet małe dongle są niepraktyczne, zwłaszcza z nieodpinanym kablem, bo może dość łatwo dojść do jego uszkodzenia przy przemieszczaniu się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hustler Posted May 8, 2022 Report Share Posted May 8, 2022 @Artorias Mnie by się nie chciało brać czegoś takiego ze sobą. Na spacer czy ogólnie, gdy gdzieś idę, a nie chcę słuchać bezpośrednio z telefonu to biorę CharmTeka TPR22, a w hipotetyczną podróż pociągiem wybrałbym się z Creative SXFI AMP i jego też biorę na wyjazdy i podpinam np. do laptopa. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmaras Posted May 8, 2022 Report Share Posted May 8, 2022 13 godzin temu, Hustler napisał: Dla mnie to też kawał kloca. Mobilne to mogą być dongle (i to też te z mniejszych) oraz urządzenia typu Qudelix czy Sansa Clip+, które można sobie przypiąć do ubrania. Ten "kawał kloca" w porównaniu do jabłka 13 😂 Zdecydowanie gdzieś nomenklatura Ci się rozjechała albo faktycznie udźwig dla Ciebie może być zbyt dużym wyzwaniem w takim razie pozostaje mi to uszanować. W końcu 200 gram to nie byle co.... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artorias Posted May 9, 2022 Report Share Posted May 9, 2022 2 godziny temu, bigmaras napisał: Ten "kawał kloca" w porównaniu do jabłka 13 😂 Pewnie @Hustler założył, że masz łapę, jak bochen chleba i stąd nieporozumienie. Teraz rzeczywiście widać, że to malutkie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted May 9, 2022 Report Share Posted May 9, 2022 4 godziny temu, Artorias napisał: Pewnie @Hustler założył, że masz łapę, jak bochen chleba i stąd nieporozumienie. Teraz rzeczywiście widać, że to malutkie. Marek ma łapę jak bochen chleba. 😀 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted May 9, 2022 Report Share Posted May 9, 2022 Jedynka była świetna, dwójka z BT i balansem to może być kozak. I jednak głównie portable, szczególnie że nie musimy mieć fizycznego połączenia z telefonem. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Najner Posted May 9, 2022 Report Share Posted May 9, 2022 Wygląda super, ma wbudowane BT, jest na Cirrusach... Będę musiał porównać do XD05 + 😬 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichon Posted May 9, 2022 Report Share Posted May 9, 2022 Jeśli gra tak jak Link2 Bal to BT byłby w stanie mnie przekonać do przesiadki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hustler Posted May 9, 2022 Report Share Posted May 9, 2022 @bigmaras Sprawdziłem sobie wcześniej wymiary, bo perspektywa na zdjęciach potrafi być myląca. Waga to nie problem, bo z ciekawości sprawdziłem i mój portfel waży więcej (akurat się trochę bilonu zebrało), więc chodzi o gabaryty, ale ja jestem z tych, którym obecne wymiary telefonów już przeszkadzają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts