MP3store MP3store WAW Posted April 1, 2022 MP3store Report Posted April 1, 2022 To wyjątkowe mobilne urządzenie cec**je dobrze nam znana powracająca po latach do łask technologia Multibit... na której to oparte przetworniki cyfrowo-analogowe brzmią niebywale naturalnie, zbliżając słuchacza jeszcze bardziej do odbieranej jak na żywo realizacji jego ulubionych utworów. Ponadto wbudowany wzmacniacz jest w stanie zapewnić dobre warunki prądowe dla większości słuchawek dostępnych na rynku ze względu na (aż!) 1000mW przy 32Ω i ogromna moc wyjściowa sięgającą aż 6,7 V!Podłączymy go zarówno przewodowo do naszego smartphona czy PC jak i wykorzystamy bluetooth by uczynić go w pełni swobodnym i przepotężnym źródłem sygnału na każdy dzień i każdą porę! Zapraszamy na odsłuch w MP3Store/HiFi PRO Warszawa! Ogólne Wejścia: - Bezprzewodowe: Bluetooth 5.1 (aptX, aptX HD, aptX Adaptive, aptX LL, LDAC, HWA, AAC i SBC) - Przewodowe (cyfrowe): USB-C - Przewodowe (analogowe): S/PDIF, koaksjalne zbalansowane 4,4 mm, single-ended 3,5 mm Formaty: - DSD: DSD512/256/128/64, Octa/Quad/Double/Single-Speed - PCM: 768/705.6/384/352.8/192/176,4/96/88,2/48/44,1kHz - DXD: 768/705.6/384/352.8kHz, Double/Single-Speed DXD - MQA (Dekoder): 384/352.8kHz - Bluetooth: Do 96kHz DAC: Burr-Brown Bateria: Ładowanie przez USB-C. Zgodna z BC1.2, prąd ładowania do 1900mA Wymiary: 123x75x19mm Waga: 215 gramów Sekcja liniowa Wyjścia: - Zbalansowane: 6,7V maks. (zmiennie) - S-Bal (SE): 3,5V maks. (zmiennie) Impedancja wyjściowa: - Zbalansowane: ≤200Ω, <110dB(A) @ 0dBFS, <0,007% @ 0dBFS - S-Bal (SE): ≤100Ω, <110dB(A) przy 0dBFS, <0,015% @ 0dBFS Sekcja słuchawek Wyjścia: - Zbalansowane: 4,4 mm Pentaconn - S-Bal (SE): 3,5 mm SE Moc wyjściowa: - Zbalansowane: >1000mW @ 32Ω, >74mW @ 600Ω, >6,7V max. @ 600Ω - S-Bal (SE): >320mW @ 32Ω, >40mW @ 300Ω, > 3,5V max. @ 600Ω Impedancja wyjściowa: - Zbalansowane: <1Ω - S-Bal (SE): <1Ω SNR: - Zbalansowane: <116dB(A) przy 0dBFS - S-Bal (SE): <115dB(A) przy 0dBFS THD+N: <0,005% (1V @ 16Ω) Quote
Artorias Posted April 1, 2022 Report Posted April 1, 2022 IFI Gryphon, to fantastyczny sprzęt all-in-one. Polecam 1 Quote
Dirian Posted April 1, 2022 Report Posted April 1, 2022 Również polecam, użytkuję od jakichś 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Szkoda jedynie, że nie przewidziano funkcji zasilania z USB z ominięciem baterii, przydałoby się w przypadku użytkowania z PC. To chyba jedyny minus jak dla mnie. 2 Quote
Artorias Posted April 1, 2022 Report Posted April 1, 2022 (edited) 21 minut temu, Dirian napisał: Szkoda jedynie, że nie przewidziano funkcji zasilania z USB z ominięciem baterii, przydałoby się w przypadku użytkowania z PC. To chyba jedyny minus jak dla mnie. Gdyby tryb desktop działał, to Mojo2 już jedynie dźwiękowo by się broniło, a tak by go Gryfon zeżarł. Inteligentny tryb desktop to jest dosyć spore wyzwanie, żeby po naładowaniu baterii, sprzęt sam przełączał się na zasilanie prądowe i jednocześnie zachował odpowiednią czystość sygnału i jakość brzmienia. W Gryfonie napakowali tyle opcji, że nawet bym tego nie oczekiwał, co nie zmienia faktu, że się z Tobą zgadzam, gdyby był tryb desktop, to sprzęt osiągnąłby chyba status świętego Graala. U mnie działa sobie jako amp, czasem combo (właśnie teraz) i zawsze jest świetnie. Mojo2 ma ten tryb desktop i to jest duża zaleta tego sprzętu, ale i tak Gryfon jest dla mnie sprzętem w ogólnym rozrachunku lepszym (Przynajmniej pod moje zastosowanie i gust) BTW. Myślałem, że ten DAC Multibit to jakieś tylko hasełko marketingowe. Raczej kojarzyłem takie rozwiązania jedynie ze sprzętem R-2R, a nie DS (np Schiit audio), ale widocznie samo podejście może być też aplikowane do delta sigma. Czytałem, że ifi stosuje podejście hybrydowe i stara się połączyć zalety obu rozwiązań. Ja jedynie mogę potwierdzić, że dźwięk jest ciekawym połączeniem muzykalności, organiczność i ciągle bardzo dobrej czystości sygnału oraz ogólnie „technikaliów”. Nie spodziewałem się, że mimo tylu opcji, to będzie grało aż tak dobrze. Edited April 1, 2022 by Artorias 1 Quote
Recommended Posts