griffith Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 Czy ktoś używał z Mojo podobnego adaptera do słuchawek zbalansowanych? W sumie proste rozwiązanie, ale zastanawiam się czy poza możliwością wpięcia balansu zmienia cokolwiek w torze (poza chyba oczywista poprawą dynamiki). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlowik Posted December 31, 2022 Report Share Posted December 31, 2022 Koledzy podpowiedzcie mi coś. Czy taki wzmacniacz słuchawkowy mogę połączyć z mojo2, żeby robiło za DAC? Jakiego kabelka do tego potrzebuję? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawn Posted December 31, 2022 Report Share Posted December 31, 2022 (edited) Potrzebny kabel który z jednej strony ma 3,5mm jack, a z drugiej 2x RCA. Np coś takiego https://www.tophifi.pl/przewody/evergreen-1m-jack-rca.html?gclid=CjwKCAiA2L-dBhACEiwAu8Q9YHTyxODhx6NMAoKu_d3Wa2GnRbj0voLFxr9plfHwEiKdRA04NbC9CxoC3hQQAvD_BwE albo https://audiotop.pl/pl/p/Interkonekt-3%2C5mm-Mini-Jack-2-x-RCA-Wireworld-Pulse-2m/10462?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=780c369f-6fd6-65fc-1467-bb4cc82e9692 Albo co tam Ci się spodoba, ceny od 10zł na allegro. W dniu 29.12.2022 o 10:43, griffith napisał(a): Czy ktoś używał z Mojo podobnego adaptera do słuchawek zbalansowanych? W sumie proste rozwiązanie, ale zastanawiam się czy poza możliwością wpięcia balansu zmienia cokolwiek w torze (poza chyba oczywista poprawą dynamiki). Wpinanie się w obydwa wyjścia 3,5mm jednocześnie w mojo2 nic nie poprawi bo one są równorzędne więc to w zasadzie zwykły rozgałęziacz. Edited December 31, 2022 by Spawn 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted January 1 Report Share Posted January 1 (edited) W dniu 25.11.2022 o 11:20, hibi napisał(a): Jak M2 zgrywa się z Final F4100 ?? Nie jest za chudo ? Właśnie z Mojo 2 jak dla mnie nie jest za chudo (nawet nie bawię się kulkami), choć wiadomo że to zwiewne, napowietrzone granie. Na suchym chińskim grajku tak może być, ale Mojo2 najlepiej się u mnie z nimi sprawdza. Edited January 22 by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beh0lder Posted January 22 Report Share Posted January 22 Poleci ktoś kabel coax i optyczny do mojo2? Pisałem do Audeos ale nie mieli nastroju na handel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted January 22 Report Share Posted January 22 24 minuty temu, Beh0lder napisał(a): Poleci ktoś kabel coax i optyczny do mojo2? Pisałem do Audeos ale nie mieli nastroju na handel Ja mam taki coax od Pana Tomasza: https://allegro.pl/oferta/interkonekt-coaxial-mogami-2964-minijack-rca-50-11990255914 Z optycznych mam Suprę: https://m.sklep.rms.pl/supra-zac-toslink-ice-blue-kabel-optyczny-1m oraz szklany: https://avcorp.pl/product-pol-1968-QED-Reference-Optical-Quartz-toslink-to-toslink-.html?selected_size=24&gclid=Cj0KCQiAt66eBhCnARIsAKf3ZNFWR-aPnEtZwYeelDUD23M6h5Zg0DstNcRoRcxnxLsrdgU2TYLr8mMaAp9dEALw_wcB 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beh0lder Posted January 22 Report Share Posted January 22 2 godziny temu, lobuz1 napisał(a): Ja mam taki coax od Pana Tomasza: https://allegro.pl/oferta/interkonekt-coaxial-mogami-2964-minijack-rca-50-11990255914 Z optycznych mam Suprę: https://m.sklep.rms.pl/supra-zac-toslink-ice-blue-kabel-optyczny-1m oraz szklany: https://avcorp.pl/product-pol-1968-QED-Reference-Optical-Quartz-toslink-to-toslink-.html?selected_size=24&gclid=Cj0KCQiAt66eBhCnARIsAKf3ZNFWR-aPnEtZwYeelDUD23M6h5Zg0DstNcRoRcxnxLsrdgU2TYLr8mMaAp9dEALw_wcB Wszędzie są jack duży coax a ja szukam jack*2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Grand Wazoo Posted January 22 Report Share Posted January 22 Napisz do Pana Tomasza (Cyferka1), bardzo szybko odpisuje i myślę, że nie będzie problemu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted January 22 Report Share Posted January 22 (edited) 56 minut temu, Beh0lder napisał(a): Wszędzie są jack duży coax a ja szukam jack*2 Dokładnie. Napisz/zadzwoń do p. Tomasza to zrobi jaki chcesz. Edited January 22 by lobuz1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zydek Posted February 6 Report Share Posted February 6 Kupiłem to ładne maleństwo. Po usb gra średnio i zbyt długich odsłuchów nie jestem w stanie przeprowadzić. Metamorfozę jednak faktycznie możemy uzyskać przez gniazdo toslink. Przy średniej klasie transportu mojo gra niesamowicie, wciąga w długie odsłuchy, które są bardzo plastyczne. Aż kusi użycie różnej maści konwerterów usb/toslink jakie obecnie są na rynku,podpiąć do smartfona z UAPP i wybrać się w plener. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger987 Posted February 8 Report Share Posted February 8 Po toslinku trochę miśkuje, ale to też ma swój urok. Po spdifie jest mniej kocykowo i trochę jaśniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zydek Posted February 9 Report Share Posted February 9 Może i trochę "miśkuje", ja tego nie słyszę. Kupiłem jednak coś takiego: https://www.amazon.com/Douk-Audio-Converter-Interface-PCM192Khz/dp/B085XPRSGM Słuchanie teraz UAPP z Tidalem to sama przyjemność. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beh0lder Posted February 9 Report Share Posted February 9 22 godziny temu, roger987 napisał(a): Po toslinku trochę miśkuje, ale to też ma swój urok. Po spdifie jest mniej kocykowo i trochę jaśniej. Nie rozumiem, toslink służy do przesyłu sygnału spdif? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artorias Posted February 9 Report Share Posted February 9 "SPDIF to standard przesyłu, Toslink to rodzaj połączenia-możliwy jest właśnie Toslink i coax, ale oba przesyłają sygnał SPDIF" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zydek Posted February 10 Report Share Posted February 10 Muszę przyznać, że urządzenie spisuje się znakomicie z Mojo. Na tą chwilę mogę spokojnie odstawić odtwarzacz CD pracujący jako transport z przetwornikiem. Zauważyłem też jedną rzecz, mianowicie mam wrażenie że pliki wav zachowane na karcie pamięci w telefonie brzmią lepiej niż to samo z Tidal. Czy ktoś ma podobnie? Hugo, qutest nie wpasował się w mój gust, wolałem w tym czasie bardziej dojrzały brzmieniowo przetwornik Majkela. Mojo 2 trochę zmienia ogląd rzeczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Najner Posted February 10 Report Share Posted February 10 5 minut temu, Zydek napisał(a): pliki wav zachowane na karcie pamięci w telefonie brzmią lepiej niż to samo z Tidal. Czy ktoś ma podobnie? Tak, wszyscy mamy tak samo 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
side Posted February 10 Report Share Posted February 10 Mam też ja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brownbunny Posted February 11 Report Share Posted February 11 Cześć. Od miesiąca posiadam nowego Mojo 2, użytkowany wyłącznie z komputerem. Kilkukrotnie zdarzyła się sytuacja, że podczas włączenia Mojo, w słuchawkach pojawiał się bardzo głośny, ciągły, piskliwy dźwięk, coś jakby sprzężenie. Ale był to naprawdę głośny dźwięk. Po resecie wszystko wracało do normy, ale obawiam się o słuchawki przy kolejnych takich akcjach. Obecnie posiadam HD 660S. Planuję kupić coś od Audeze, ale z tymi ich cienkimi membranami miałbym jeszcze większe obawy podpinać do takiego niepewnego urządzenia. Gdy ponownie się to zdarzy postaram się nagrać, żeby wam to lepiej przedstawić. Opisany problem wystąpił około 5 razy w ciągu miesiąca. Miał ktoś podobną sytuację? Może to wada urządzenia i warto odesłać na reklamację? Będę wdzięczny za podpowiedzi co może być przyczyną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Najner Posted February 11 Report Share Posted February 11 Nie miałem tak ani razu, używam Mojo od sierpnia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karmazynowy Posted February 11 Report Share Posted February 11 (edited) Również się nie zdarzyło, odsyłaj na gwarancję. Na innym źródle nic PC też się wydarzyło? Edited February 11 by Karmazynowy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brownbunny Posted February 11 Report Share Posted February 11 10 minut temu, Karmazynowy napisał(a): Na innym źródle nic PC też się wydarzyło? Na telefonie nic się nie wydarzyło, ale mobilnie było grane dosłownie kilka razy dla testów. Na tym samym komputerze wcześniej używałem przez kilka miesięcy iFi GO bar i żadne problemy nie wystąpiły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karmazynowy Posted February 11 Report Share Posted February 11 To może być problem PC, np. przez sterowniki od innych sprzętów audio. Mojo jest trochę czułe na takie rzeczy, dlatego sprawdzilbym na innym kompie aby sprawdzić czy problem się powtarza. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brownbunny Posted February 11 Report Share Posted February 11 47 minut temu, Karmazynowy napisał(a): To może być problem PC, np. przez sterowniki od innych sprzętów audio. Mojo jest trochę czułe na takie rzeczy, dlatego sprawdzilbym na innym kompie aby sprawdzić czy problem się powtarza. Na laptopie działa, ale tam podobnie jak z telefonem, użyty sporadycznie wyłącznie do testów. Musi mi to śmigać na kompie stacjonarnym bo na nim pracuję. Hmm może faktycznie to kwestia sterowników. Do tej pory nic nie instalowałem - komp wykrywał go jako Mojo 2. Teraz zainstalowałem oficjalne sterowniki i wykrywa go jako Chord Async. Będę obserwował. A wy instalowaliście te sterowniki od Mojo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted February 11 Report Share Posted February 11 3 godziny temu, brownbunny napisał(a): co może być przyczyną. Jeżeli tak się dzieje podczas odtwarzania, to sprawdź, czy kulka sygnalizuje właściwie odtwarzany format. U mnie kilka razy tak było, że komp podawał np 44,1khz, a mojo „chciał” odtarzać 88,2khz (żółty zamiast czerwony) - no wtedy piszczy i szumi. Zatrzymanie odtwarzania oraz wyjęcie i wsadzenie kabla usb raczej pomaga. Przez rok zdarzyło mi się to z 5-7 razy. 4 minuty temu, brownbunny napisał(a): A wy instalowaliście te sterowniki od Mojo? Używam maca - nie trzeba sterów. PS Tak w ogóle to obstawiam, że winne tu są zjawiska elektrostatyczne i chwilowe pojawianie się niechcianego potencjału na masie. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Najner Posted February 11 Report Share Posted February 11 16 minut temu, brownbunny napisał(a): A wy instalowaliście te sterowniki od Mojo? Ja tak, ale nie mam porównania, bo zainstalowałem zaraz po zakupie. Generalnie na windowsie polecam instalować stery dedykowane do urządzeń 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts