Jump to content
Oferta specjalna MP3Store.pl - Słuchawki dokanałowe i akcesoria KINERA, QUEEN OF AUDIO i CELEST nawet do 25% taniej! ×

Chord Mojo 2

Recommended Posts

41 minut temu, roger987 napisał(a):

Lepszy był Qutest z tym Analem, czy jak to tam się nazywa :D
A jeśli chodzi o Sonnet plus Wu to ja osobiście srogo się rozczarowałem. Nie wiem, może te Abyssy mi zupełnie nie podeszły?

A jak to grało? Ja słuchałem kiedyś Abyssów z Dave i Niimbusa i brzmiało to niesamowicie tyle że ultra technicznie, wręcz mechanicznie. Raczej same Abyssy tak grają bo Susvary zagrały z tego samego zestawu słodko i przyjemnie.

19 minut temu, Spawn napisał(a):

A jak to grało? Ja słuchałem kiedyś Abyssów z Dave i Niimbusa i brzmiało to niesamowicie tyle że ultra technicznie, wręcz mechanicznie. Raczej same Abyssy tak grają bo Susvary zagrały z tego samego zestawu słodko i przyjemnie.

Ja je dokładnie tak samo odebrałem. Technicznie praktycznie doskonale, o ile pasuje nam granie bardziej na planie V. Muzykalności tam za wiele nie znalazłem, a w Susvarach owszem. Zresztą dla mnie obie pary zdecydowanie za drogie, patrząc też przez pryzmat wad. Abyssy świetnie wykonane, ultra trwałe, ale komfort kuleję, a do tego cudowanie z tym ustawianiem pałąka. Susvary ultra komfort, wizualnie też mi się podobają, jednak jakość wykonania i trwałość dla mnie wątpliwa. Oczywiście pomijam kwestie dźwiękowe, bo tutaj każdy może mieć inne preferencje, na pewno jak chodzi o ten typ prezentacji, to zarówno jedne i drugie, to absolutny top.

2 godziny temu, roger987 napisał(a):

Lepszy był Qutest z tym Analem, czy jak to tam się nazywa :D
A jeśli chodzi o Sonnet plus Wu to ja osobiście srogo się rozczarowałem. Nie wiem, może te Abyssy mi zupełnie nie podeszły?

Zestaw Qutest+Anni grał Ci lepiej niż Pasithea+WA33+Abyss? Serio? Na jakich słuchawkach był Chord?

W dniu 27.10.2022 o 21:43, audionanik napisał(a):

Hugo2 też raczej nie dla mnie; był kilka razy u mnie i szacun, ale jako daca, to Qutesta wolę (którego wspomniałem w linku powyżej); miałem go długo i wspominam bardzo dobrze.

Mojo1 wymięka przy mojo2.

Tylko zakładając, że nie masz jakichś super-prądożernych słuchawek, to z którym ampem Qutest zagra lepiej niż sam Hugo2?

16 minut temu, konrad_a napisał(a):

Zestaw Qutest+Anni grał Ci lepiej niż Pasithea+WA33+Abyss? Serio? Na jakich słuchawkach był Chord?

Tylko zakładając, że nie masz jakichś super-prądożernych słuchawek, to z którym ampem Qutest zagra lepiej niż sam Hugo2?

Pewnie by się znalazło całkiem sporo bo Hugo2 nie jest zapewne mistrzem świata, może Niimbus albo Ferrum OOR ? 🤣

Mam ochotę właśnie sparować Qutest z OOR. Hugo2 nie ma startu do poważnych stacjonarek. Wiem, że tak go używasz, ale robić z niego na stałe stacjonarkę to niezbyt dobry jak dla mie pomysł.

Jeśli porównujesz Hugo2 do innych mobilnych to myślę, że też nie jest mistrzem świata 😊.

Edited by lobuz1

Godzinę temu, konrad_a napisał(a):

Z kolumnowym Sinusaudio „ „dwubiegowym” na 6ca7 z przełącznikiem na 6c4c. Słuchawkowego już nie pamietam.

Godzinę temu, lobuz1 napisał(a):

Hugo2 nie ma startu do poważnych stacjonarek. Wiem, że tak go używasz, ale robić z niego na stałe stacjonarkę to niezbyt dobry jak dla mie pomysł.

Akurat testowaliśmy z @konrad_a hugo2 jako daca z bodaj czterema wzmakami i z każdym był regres vs hugo2 solo. Jedynie w przypadku pathosa wygrały preferencje Konrada.

• Like 1

8 minut temu, audionanik napisał(a):

Akurat testowaliśmy z @konrad_a hugo2 jako daca z bodaj czterema wzmakami i z każdym był regres vs hugo2 solo. Jedynie w przypadku pathosa wygrały preferencje Konrada.

No właśnie preferencje Konrada a każdy może mieć inne. 😊 Jakie to były wzmacniacze? Myślę, ze byłoby ciekawie jakby sparować Qutest z FE OOR. Spróbuję może. Właśnie mam teraz taki dylemat bo chcę kupić wzmacniacz do Qutest.

Edited by lobuz1

16 minut temu, euter napisał(a):

@lobuz1 OOR lepiej gra z DACiem łączonym po XLR. Qutesta tak nie podłączysz.

A to dlaczego skoro OOR ma wejście rca? Słuchałem nawet niedawno i źrodłem było, podobło mi się.

0D4FA5FC-1E21-47AB-916C-F81A4829D92C.jpeg

Edited by lobuz1

1 minutę temu, euter napisał(a):

Nie napisałem przecież, że nie podłączysz w ogóle ;) 

Próbowałeś z Qutest? No tak, chodziło Ci o to, że Qutest nie podłączę przez xlr.

Edited by lobuz1

33 minuty temu, euter napisał(a):

Nie, tego połączenia nie słyszałem. Słuchałem z Holo Audio May KTE i było lepiej po XLR.

Zacny dac, tylko zastanawiam się czy z innymi wzmacniaczami również po rca zagra gorzej niż po xlr. Jeśli TAK to wtedy raczej „winowajcą” był dac a nie wzmacniacz. Qutest ma fajny nasycony sygnał po rca i czuję, że może być ciekawie.
Tutaj kolega się podpinał z TT2, ale po xlr. 
@Smutny Joesłuchałeś może Ferrum OOR z TT2 po rca? Jest gorzej niż po xlr?

Edited by lobuz1

3 godziny temu, lobuz1 napisał(a):

🤣Hugo2 nie ma startu do poważnych stacjonarek. Wiem, że tak go używasz, ale robić z niego na stałe stacjonarkę to niezbyt dobry jak dla mie pomysł.

Jeśli porównujesz Hugo2 do innych mobilnych to myślę, że też nie jest mistrzem świata 😊.

I tu się dosyć mocno mylisz. Można go z powodzeniem traktować jak poważna stacjonarka. Wszystko zależy jeszcze od użytych słuchawek. Akurat Finale D8000 doskonale to potwierdzają. W połączeniu z nimi Hugo 2 wcale nie wymięka na tle mojego znacznie droższego toru stacjonarnego. Sam się dziwię jak to jest możliwe.

13 minut temu, Cain1916 napisał(a):

I tu się dosyć mocno mylisz. Można go z powodzeniem traktować jak poważna stacjonarka. Wszystko zależy jeszcze od użytych słuchawek. Akurat Finale D8000 doskonale to potwierdzają. W połączeniu z nimi Hugo 2 wcale nie wymięka na tle mojego znacznie droższego toru stacjonarnego. Sam się dziwię jak to jest możliwe.

Nie wiem czy poważnie sie mylę bo nie chodzi mi o SQ (wiem, że jest świetny i da radę),  ale o podpięcie go na stałe pod prąd w tym całym trybie stacjonarnym. Pisałem jak dla mnie to niezbyt dobry pomysł. Może Twoja stacjonarka jest za tania i dlatego nie ma startu do Hugo2, ale są takie, wierz mi. 😂 Więc się nie mylę. Polecam czytanie z większym zrozumieniem treści.

Edited by lobuz1

5 minut temu, euter napisał(a):

O tak, Hugo2 i D8000 świetnie razem grają! Jeszcze lepszą synergię (dynamika, trójwymiarowość, piękne wybrzmienia) można uzyskać łącząc je z innym combo - iFi iDSD Pro, ale to już stacjonarny klocek.

Szukam własnie konkretniejszej stacjonarki do 20k do D800Pro. Może combo, może sam lepszy wzmcniacz pod Qutest a później zmienię dac.

4 godziny temu, lobuz1 napisał(a):

Pewnie by się znalazło całkiem sporo bo Hugo2 nie jest zapewne mistrzem świata, może Niimbus albo Ferrum OOR ? 🤣

Mam ochotę właśnie sparować Qutest z OOR. Hugo2 nie ma startu do poważnych stacjonarek. Wiem, że tak go używasz, ale robić z niego na stałe stacjonarkę to niezbyt dobry jak dla mie pomysł.

Parowałem niedawno Hugo2 z Ferrum OOR. Sam Hugo gra lepiej.

Jak to? Nie jest mistrzem świata urządzeń mobilnych? Znasz jakieś bezwględnie lepsze urządzenie mobilne?

Edited by konrad_a

7 minut temu, konrad_a napisał(a):

Parowałem niedawno Hugo2 z Ferrum OOR. Sam Hugo gra lepiej.

Jakto nie jest mistrzem świata urządzeń mobilnych. Znasz jakieś bezwględnie lepsze?

Każdy ma swoje preferencje, ocenę, uszy i to tylko Twoje zdanie. Na rynku jest sporo flagowców, topowych marek. Rozejrzyj się, niedawno np. była premiera dapa od AK. Rozumiem, że jesteś bardzo z niego zadowolony, jest według Ciebie najlepszy na świecie, ale może warto zdjęć klapki z oczu. Są tacy co go sprzedali i znaleźli coś lepszego mobilnego lub używają stacjonarki. Nie chce mi licytować kto ma dłuższego bo to nie temat o tym. EOT.

Edited by lobuz1

12 minut temu, lobuz1 napisał(a):

Nie wiem czy poważnie sie mylę bo nie chodzi mi o SQ (wiem, że jest świetny i da radę),  ale o podpięcie go na stałe pod prąd w tym całym trybie stacjonarnym. Pisałem jak dla mnie to niezbyt dobry pomysł. Może Twoja stacjonarka jest za tania i dlatego nie ma startu do Higo2, ale są takie, wierz mi. 😂 Więc się nie mylę. Polecam czytanie z większym zrozumieniem treści.

Co widzisz złego w trybie desktopowym w Hugo? Nie mam z nim jakiegokolwiek problemu. Dla Qutesta rownież nie zaleca się odłączania go od zasilania. 

Moja za tania stacjonarka jest warta ze 3 razy więcej niż H2, także Twoje przypuszczenia są niezasadne. 

2 godziny temu, lobuz1 napisał(a):

No właśnie preferencje Konrada a każdy może mieć inne. 😊 Jakie to były wzmacniacze? Myślę, ze byłoby ciekawie jakby sparować Qutest z FE OOR. Spróbuję może. Właśnie mam teraz taki dylemat bo chcę kupić wzmacniacz do Qutest.

Wzmacniacze do Hugo2:

20211022_232744.jpg

• Thanks 1

2 minuty temu, Cain1916 napisał(a):

Dla Qutesta rownież nie zaleca się odłączania go od zasilania. 

Zepsuje się? Ja odłączam, źle robię?

Edited by lobuz1

3 minuty temu, lobuz1 napisał(a):

Każdy ma swoje preferencje, ocenę, uszy i to tylko Twoje zdanie. Na rynku jest sporo flagowców, topowych marek. Rozejrzyj się, niedawno np. była premiera dapa od AK. Rozumiem, że jesteś bardzo z niego zadowolony, jest według Ciebie najlepszy na świecie, ale może warto zdjęć klapki z oczu. Są tacy co go sprzedali i znaleźli coś lepszego mobilnego lub używają stacjonarki. Nie chce mi licytować kto ma dłuższego bo to nie temat o tym. EOT.

Słuchałem tego premierowego DAPa od AK i to dla mnie wcale nie jest upgrade w stosunku do Hugo2.

Ja Hugo2 też sprzedałem. Szukałem alternatywy. I koniec końców kupiłem drugiego Hugo.

Jasne - to są tylko moje preferencje i moje zdanie.

• Thanks 1

4 minuty temu, Cain1916 napisał(a):

Moja za tania stacjonarka jest warta ze 3 razy więcej niż H2, także Twoje przypuszczenia są niezasadne. 

Bo musi myć minimum 4 razy droższa, nie ważne co jest w środku. 😂

2 minuty temu, Cain1916 napisał(a):

Pewnie nie, ale z jakiegoś powodu jest o tym informacja w instrukcji obsługi, także pewnie ma to jakieś uzasadnienie

Tak myślałem, że chodzi Ci o instrukcję, ale znów nie przeczytałeś tego ze zrozumieniem, albo nie zrozumiałeś.

11 minut temu, Cain1916 napisał(a):

Dla Qutesta rownież nie zaleca się odłączania go od zasilania. 

Gdzie tu jest mowa, że NIE ZLECA SIĘ ODŁĄCZANIA GO OD ZASILANIA?

78E64436-C134-4160-9743-D087950514A9.jpeg