pilotKA Posted January 16, 2022 Report Share Posted January 16, 2022 mam dylemat - czy moge bezkarnie zmostkowac zaciski ujemne -czarne- w wyjsciu wzmacniacza lampowego p.g MARAKIEWICZA o nazwie Miniwat , on ma wyjcie sluchawkowe ale jest ardzo slabe , natomiast wyj cie glosnikowe jest nieco mocniejsze . Przelacznik --4-8 ohm- jest w polozeniu 4omy- jesli przelacze na 8 omow gra nieco ciszej . Sprawdzalem na jednym kanale -słuchawki przezyły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waski Posted January 16, 2022 Report Share Posted January 16, 2022 Niestety to nie takie proste. Z tego co mi wiadomo to rozwalisz wzmacniacz. Dlatego nie ma zresztą prostych przejściówek z wyjścia słuchawkowego bal na se. Widziałem kiedyś jakieś wynalazki ale miały one domontowanynjakis układ elektroniczny. Moim zdaniem dobrym pomysłem będzie przeróbka słuchawek (wymiana kabla na balans) chocoaż pewnie nie wszędzie będzie to prosta czynność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted January 16, 2022 Report Share Posted January 16, 2022 (edited) On chce podłączyć raczej słuchawki bezpośrednio pod terminale głośnikowe mostkując minus prawego kanału z lewym https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-lampowy-miniwatt-magia-lampy-11639660438 Edited January 16, 2022 by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilotKA Posted January 16, 2022 Author Report Share Posted January 16, 2022 1 godzinę temu, waski napisał: Moim zdaniem dobrym pomysłem będzie przeróbka słuchawek (wymiana kabla na balans) chocoaż pewnie nie wszędzie będzie to prosta czynność. czyli trzeba podłaczyc prawa słuchawke pod -plus i minus i lewa pod -plus i minus ???? Godzinę temu, lobuz1 napisał: On chce podłączyć raczej słuchawki bezpośrednio pod terminale głośnikowe mostkując minus prawego kanału z lewym własnie tak jak piszesz................... czyli nie ryzykowac ??????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts