Jump to content

Dobre wtyki dc

lobuz1

Recommended Posts

Może cie polecić jakieś dobre wtyki dc 5.5/2.1 i 5.5/2.5? Taniego plastikowego badziewie jest do oporu, ale szukam czegoś solidnego, moźe metalowego ale w rozsądnych pieniądzach na 15V, 0.6A.

Edited by lobuz1

W sklepie elektronicznym u mnie w mieście facet ma japońskie wtyki. Z wyglądu prosty czarny bez bajerów ale wewnętrzny element z grubej tulejki a nie blaszki. W Bursonie Playmate było badziewie które powodowało przerwy w zasilaniu jak dotykałem pokrętło głośności. Ten wtyk kosztował 5 zł, wchodził na pasówkę, a z Bursonem można było tańczyć. Po niedzieli miałem podejść po kilka sztuk między innymi pod iCana. Jak chcesz to mogę wziąć na próbę.

O znalazłem, to było coś takiego :
16033513585b9ea00b358eb6240ff95cebeaccce

Obudowa z twardego plastiku. Brak złocenia, był na nim napis JAPAN i mimo że wyglądem tyłka nie urywa to solidny.

Edited by cpu1

17 minut temu, cpu1 napisał:

W sklepie elektronicznym u mnie w mieście facet ma japońskie wtyki. Z wyglądu prosty czarny bez bajerów ale wewnętrzny element z grubej tulejki a nie blaszki. W Bursonie Playmate było badziewie które powodowało przerwy w zasilaniu jak dotykałem pokrętło głośności. Ten wtyk kosztował 5 zł, wchodził na pasówkę, a z Bursonem można było tańczyć. Po niedzieli miałem podejść po kilka sztuk między innymi pod iCana. Jak chcesz to mogę wziąć na próbę.

No to pokaż te wtyki jak będziesz miał to zobaczę czy mi odpowiadają. Ja potrzebuję z solidną obudową najlepiej metalową, z dużą dziurą na kabel i najlepiej tą tulejką. Nie płacić 100 zł bo takie wtyki są dostępne np. Oyaide czy Viborg. 
Mam w koszyku takie pozłacane, po 25zł z wysyłką z Chin, ale to czekanie kilka tygodni. W jakiej cenie te Twoje- 5zł?

7896FE33-F449-4CF4-81C7-4176C44E1786.jpeg

Edited by lobuz1

8 minut temu, lobuz1 napisał:

W jakiej cenie te Twoje- 5zł?

Tyle kosztowały w marcu jak kupowałem. Otwór pewno będzie mniejszy niż w tych złotych i ew. trzeba by rozwiercać więc chyba słaba opcja. 

• Like 1

12 minut temu, whero napisał:

jak chcesz budować coś fajniejszego to od razu w LEMO

Tak, znam Lemo- te wtyki z kilkoma pinami są stosowane w kablach komunikacyjnych w narzędziach przemysłowych, które sprzedaję. Nie wiedziałem, że mają też w ofercie takie jak potrzebuję ze zdjęcia powyżej.

Edited by lobuz1

1 godzinę temu, lobuz1 napisał:

Tak, znam Lemo- te wtyki z kilkoma pinami są stosowane w kablach komunikacyjnych w narzędziach przemysłowych, które sprzedaję. Nie wiedziałem, że mają też w ofercie takie jak potrzebuję ze zdjęcia powyżej.

raczej nie mają ale budując bym się na nich bazował - sprawdziłbym amphenol/neutrik

• Like 1