Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam kochani,

Jestem zainteresowany zakupem jakiejś mini wieży w powyżej wymienionym budżecie.

Razem ze znajomymi wyremontowaliśmy piwnicę ok.20 m2 i planujemy kupić jakiś porządny sprzęt do grania.

Zależy nam żeby miał możliwość odtwarzania CD oraz gry przez bluetooth. Dużo słyszałem o Pianocraftach do których można podłączyć adapter na BT albo o Sony  SBT-100.  Wspomnę że testowałem w RTV Sony sbt-20  i nie zachwycały. Natomiast taki Denon Ceol N10 już brzmiał przyjemnie więc zależy mi żeby za tą cenę zbliżyć się do niego jak to tylko możliwe.

Jeśli ktoś ma pomysł jaki inny zestaw można złożyć to wspomnę że mamy głośniki które można wykorzystać (Yamaha NX-E300 oraz PRL-owskie Unitry ZG30) aczkolwiek nie wiem czy są one sensownym rozwiązaniem. 

Życzę wszystkim miłego dnia i wesołych świąt :)

Edited by Muzycznywariat20
Posted
36 minut temu, bbobii napisał:

Yamaha RX-10 i Yamaha CDX-10 lub

Onkyo A905X i Onkyo C-705

I co wtedy podpiąć pod te głośniczki co mamy czy też trzeba dokupić?

I czy ten Bluetooth na tym pójdzie jeśli podepnę adapter. Bardzo mi zależy na tym bo na razie mam tylko z 80 płyt

więc nie będę w stanie słuchać nowych wydań, a na tym mi zależy.

Czy ten sprzęt będzie działał? 

Posted
14 godzin temu, Muzycznywariat20 napisał:

I co wtedy podpiąć pod te głośniczki co mamy czy też trzeba dokupić?

I czy ten Bluetooth na tym pójdzie jeśli podepnę adapter. Bardzo mi zależy na tym bo na razie mam tylko z 80 płyt

więc nie będę w stanie słuchać nowych wydań, a na tym mi zależy.

Czy ten sprzęt będzie działał? 

Podpiąć kolumny te co masz. Jak będzie czegoś brakować to kolumny można sprzedać i kupić inne.

Tak ten adapter będzie działał bez problemu. Podłączasz go analogowo.

• Like 1
Posted

Jeszcze jedno szybkie pytanko już zamówiłem tą yamaszkę znalazłem za 600zł zestaw cdx-10 z rx-10 w bardzo dobrym stanie. Pytanie natomiast o kable do głośników. Jakie byś polecał (szukam jakichś dłuższych bo będę musiał je podciągnąć pod sufitem, bo ściana przy której mają stać nie ma kontaktów na podpięcie wieży). więc Nie chcę wydać za dużo a nie znam się w ogóle na kablach a nie chcę kupić jakichś badziewnych. Z góry dziękuję ci bardzo za pomoc.

Posted (edited)

Cordial CLS 225 a jak duża odległość to 240 na metry.

Edited by bbobii
  • Like 1