maciux Posted December 20, 2021 Report Share Posted December 20, 2021 Nowe wcielenie planarów 3w1. HiFiMAN rozszerzył portfolio o model Deva Pro, czyli nową wersję słuchawek 3w1, wyposażoną w udoskonalony adapter Bluetooth oraz przetworniki z neutralnymi magnesami typu Stealth. Doceniłem pierwszą iterację modelu Deva, czyli stacjonarno-przenośne słuchawki planarne, które można podłączyć na kilka sposobów: używać z kablem analogowym, cyfrowym lub bezprzewodowo, przy użyciu dedykowanego adaptera Bluetooth. Nie wszystko było jednak perfekcyjne, bo narzekałem na pewien ubytek w niskich tonach i kręciłem nosem na specyficzną kolorystykę. Pojedyncze gniazdo słuchawkowe także okazało się nie być optymalne, ponieważ utrudniało wymianę kabla lub korzystanie z już posiadanych zamienników... https://kropka.audio/test/sluchawki/hifiman-deva-pro-recenzja/ 6 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Play Posted December 20, 2021 Report Share Posted December 20, 2021 A próbowałeś użyć kabla 2x usb-c?Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted December 20, 2021 Author Report Share Posted December 20, 2021 3 godziny temu, Play napisał: A próbowałeś użyć kabla 2x usb-c? Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Dobre pytanie, bo z tym rzeczywiście bywają problemy. Próbowałem, Bluemini R2R działa także za pomocą kabla USB-C>USB-C. Było ok zarówno ze smartfonem na Androidzie, jak i ultrabookiem z Windowsem 11. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBrainwash Posted December 20, 2021 Report Share Posted December 20, 2021 No i to rozumiem. Bravo Hifiman! tutaj też pozytywna recenzja od Pawła https://ear-fidelity.com/hifiman-deva-pro/ Dzięki Maciej za reckę. Słuchawki wyglądają atrakcyjnie. Fajnie by było jakbyś dorzucił jeszcze porównania jakieś. Tylko z ceną w Polsce przestrzelili. 😒 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted December 21, 2021 Author Report Share Posted December 21, 2021 (edited) 10 godzin temu, MrBrainwash napisał: No i to rozumiem. Bravo Hifiman! tutaj też pozytywna recenzja od Pawła https://ear-fidelity.com/hifiman-deva-pro/ Dzięki Maciej za reckę. Słuchawki wyglądają atrakcyjnie. Fajnie by było jakbyś dorzucił jeszcze porównania jakieś. Tylko z ceną w Polsce przestrzelili. 😒 Z racji trzech trybów i sporych możliwości przemyciłem w tekście tylko kilka krótkich porównań - np. do Deva i Sundara. Może rzeczywiście powinienem był się bardziej rozpisać i odnieść Deva Pro także do Sennheiserów HD 6XX (słuchawek ciemniejszych, cieplejszych, mniej przestrzennych i nie tak rozdzielczych) czy do HD 660S (słuchawek gładszych, łagodniejszych i miększych w przekazie, ale także dość klarownych). Arye V3 wypadły za to dużo bardziej technicznie i ostrzej, a w HE400se słychać podobieństwa, ale słuchawki nie brzmią tak krystalicznie, gładko i równo, jak Deva Pro. W sumie Deva Pro to takie udoskonalone, wygłaskane i wyrównane HE400se z pełniejszym basem, większym nasyceniem i generalnie w bardziej muzykalnym wydaniu Edit: Test Pawła czytałem i się z nim zgadzam zarówno odnośnie brzmienia, jak i opłacalności. Może nie są to super tanie słuchawki, ale cena/jakość rewelacja, szczególnie jak się zestawi np. z Arya V3. W Aryach również się zakochałem, to lepsze technicznie słuchawki, ale jednak kilkukrotnie droższe i typowo stacjonarne. W takim kontekście dopiero wychodzi na jaw wysoka opłacalność Deva Pro. Edited December 21, 2021 by maciux 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrewek Posted December 24, 2022 Report Share Posted December 24, 2022 Bardzo dobrze brzmią, świetny kompromis między bliskością dźwięku i przestrzenią, między przyjemną barwą a klarownością. Wolę je dźwiękowo od Ananda-BT. Natomiast wygląd i jakość wykonania oceniam przeciwnie. Są brzydkie i tandetne. W dość abstrakcyjny sposób kontrastuje to z dźwiękiem ^^ Są dość wygodne, ale niestety słabo trzymają się głowy. Polecam je przetestować :) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shai Posted September 20 Report Share Posted September 20 Hej, Czy te słuchawki posiadają funkcję w stylu Active Noise Cancelling? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted September 20 Report Share Posted September 20 1 godzinę temu, shai napisał(a): Hej, Czy te słuchawki posiadają funkcję w stylu Active Noise Cancelling? Hej, a znasz słuchawki otwarte z ANC? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts