Palpatine Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 (edited) Szukam dapa pod swoje ulubione słuchawki. Dziesiątki par przesłuchałem, połowę posiadałem i w końcu znalazłem te, które myślę ze zostaną ze mną na długo, może nawet dluzej niż Andromedy. Poszukuje dapa który będzie grał analogowym dzwiekiem ale z dużym detalem. Zależy mi na wyraźnym subbasie i miękkim midbasie, ciepłej średnicy może być delikatnie odsunięta i wyraźnych ale nie ostrych wysokich. Póki co miałem: - AK SR25 - napiety, nerwowy dzwiek, nie te sq, - AK SA700 - zbyt bliska średnica, - DX300 - dzwiek nerwowy, wymuszony, wyższa srednica zbyt bliska i krzykliwa, fajny detal i scena, zbyt duże bryły dźwięków), - AK SE180 - na kości AKM zbyt grzecznie, za mało basu, srednica za mało dociazona, aczkolwiek jej barwa i wysokie tony mogą być referencja dla mnie. Na kości ESS szumy, - Sony WM1A - fajna barwa, w której można się zakochać ale brakuje mi detalu i dynamiki. Mesty MK2 bardzo mocno reagują na źródło i nie jest to jedynie korekta, tym trudniejsze są poszukiwania. Streaming opcjonalny. Czekam na Hiby RS6 ale może macie jakieś pomysły co warto jeszcze sprawdzić. Edited September 24, 2021 by Palpatine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loke13 Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 (edited) Wierząc recenzjom ,to Mesty dwójki fajnie pasują z n6II Ti ,lub z R01 jak kto woli😉 Edited September 24, 2021 by Loke13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manuelvetro Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 No, bym Ci musiał xdp300r wysłać... Ale, co będzie, jak Ci przypasuje? Stracę DAPa, którego kocham... No nie wiem. 🤷♂️ W balansie słuchasz? 300r ma tylko 2,5mm nie ma 4,4mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted September 24, 2021 Author Report Share Posted September 24, 2021 @Loke13dobrze pamiętam, że Ty miałeś N6II? @manuelvetromam kable tylko na 4,4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loke13 Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 Tak miałem i znów mam,ale R01( jeszcze) się nie dorobiłem 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 (edited) To moze dx300 z tym nowym ampem będzie spokojniejszy? Edited September 24, 2021 by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted September 24, 2021 Author Report Share Posted September 24, 2021 (edited) @Loke13 też mnie zastanawia jak gra N6II na R-2R. Opinie zbiera świetne. 2 minuty temu, lobuz1 napisał: To moze dx300 z tym nowym ampem? Nie mam już Dx300 i nie planuje powrotu Edited September 24, 2021 by Palpatine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuQi Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 @Palpatine może warto sprawdzić jeszcze Lotoo PAW 6000? 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 Może sobie posłucham dzisiaj mest 1 gen. z takim dapem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mykupyku Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 8 minut temu, lobuz1 napisał: To moze dx300 z tym nowym ampem będzie spokojniejszy? a może dx300 bez mestów będzie mniej nerwowy dx300 z pierwszym już nieprodukowanym ampem jest bardzoej analogowy, natomiast z amp12 zyskuje na dynamice, przestrzeni, trochę detalu/czarne tło, i dół dociąża - ale to wciąż jest bardzo energetyczne granie i ta energia plus energia mestów... się nieszczególnie dla mnie zgrywała - bo mesty grały jak wysilone i nerwowe Lotoo i Shanling - górna półka, bardziej do mestów bym celował ewentualnie dx220max bym pasował z mestami, tam analogowość już robiła magię i takie Zeusy, słuchawki trudne, grały ze spokojem - nie wiem jak dx300max gra, jeśli rozwija ideę dx220max to warto posłuchać 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted September 24, 2021 Author Report Share Posted September 24, 2021 (edited) @mykupyku dziękuję za sugestie. Mesty Mk2 zostają, bezapelacyjnie. Póki co to najlepsze co mnie spotkało w audio w ostatnich 5 latach, no może oprócz ceny i firmowego kabla. Cała reszta jest idealnie w moje gusta i wymagania sq. Tak jak pisałem, one chłoną sygnaturę grania źródła i stąd takie wrażenie jak opisałem, co też niejako potwierdziłeś. Powrotu do Dx300 nie planuje, granie CL w AK i Ibasso miało wspólne cechy i jakoś mi z nimi nie po drodzę, Może nie umiem tego dokładnie opisać, ale @Spawn to ładnie ujął w swojej recenzji cyt: "Brzmienie jest masywne, ale dynamiczne i nie ociężałe, a przy tym nad wyraz szczegółowe. Z jednej strony szybkie, a z drugiej zdecydowanie długo wybrzmiewające. Brzmi to mocno, energiczne, z werwą jednak bez zgryźliwości. Niektórym może przy tym brakować nieco swobody i lekkości w przekazie". Jakby tak połączyć detal i dynamikę z ibasso z barwą Sony to byłbym w domu Edited September 24, 2021 by Palpatine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 2 godziny temu, lobuz1 napisał: Może sobie posłucham dzisiaj mest 1 gen. z takim dapem. No i słucham na tipsach spiral dot z amp12. Rzeczywiście jest nerwowość…bo muszę iść spać a tak pięknie grają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jot R Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 Może daj szansę M8? Podbity subbas, świetna głębia i czarne tło. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertos Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 spróbuj jeszcze w WM1A zmienić region na U lub CN, powinno to dodać góry 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaiet Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 1 godzinę temu, Jot R napisał: Może daj szansę M8? Podbity subbas, świetna głębia i czarne tło. Nie ma opcji. W końcu to niedorobiony DAP z ułomnym softem, a każdy właściciel M8 był beta-testerem tego urządzenia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 2 godziny temu, lobuz1 napisał: No i słucham na tipsach spiral dot z amp12. Rzeczywiście jest nerwowość…bo muszę iść spać a tak pięknie grają AMP12 w DX300 ogólnie podbija sound quality, czy to raczej tylko zmiana sygnatury? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 25, 2021 Report Share Posted September 25, 2021 6 godzin temu, Dirian napisał: AMP12 w DX300 ogólnie podbija sound quality, czy to raczej tylko zmiana sygnatury? Gra czyściej z większym impaktem i bardzoej czarnym tłem. Rewolucji raczej nie ma.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertos Posted September 25, 2021 Report Share Posted September 25, 2021 12 godzin temu, robertos napisał: spróbuj jeszcze w WM1A zmienić region na U lub CN, powinno to dodać góry + jeszcze niby piszą, że E może być ostry na górze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts