Jump to content

Recommended Posts

Posted
Teraz, Najner napisał:

...w dodatku dużo bardziej wygodne, niż sądziłem (dużo się naczytałem o złej ergonomii Audeze).

Tego właśnie troszkę nie rozumiem jak ludzie piszą, że są niekomfortowe. Moje egzemplarze (LCD2C i LCD3) były bardzo wygodne. Ciężkie, ale wygodne.

Posted (edited)

Te LCD-2F miały pady od Dekoni. Ponoć właśnie dlatego były wygodne.

@MichalZZZ Po przesłuchaniu LCD-2F myślę, że nie żałowałbym zakupu Twoich LCD-3. Ale w ciemno nie chciałem brać.

Tak, myślę, że kiedyś zamienię HD650 na LCD-3

Edited by Guest
Posted (edited)

Tak czy owak już sprzedane. 

Spodobało się brzmienie Audeze? 

A jak wypadł Violectric w porównaniu z Bursonem C3XP ?

Edited by MichalZZZ
Posted
13 minut temu, vonBaron napisał:

No wreszcie ktoś pochwalił SP2kT😁

Na dzisiejszym spotkaniu zabrakło kilku IEM'owych wrocławskich wyjadaczy, raczej większość słuchaczy skupiała się na stacjonarnym audio ;) Ja natomiast kolejny raz przekonałem się, że IEM'y to jest moja gra - oferują BARDZO dużo z HighEndowego, wokółusznego grania w relatywnie niskim pieniądzu. Słuchałem dzisiaj wielu bardzo drogich i fantastycznie grających zestawów, ale właśnie SP2000T + moje Nanna zagrały mi najlepiej.

16 minut temu, Palpatine napisał:

Z jakimi słuchawkami go słuchałeś? Już nie mogę się doczekać aż go chwycę w swoje ręce.

Głównie z Kinera Nanna, bo mocno muzykalne, kolorowe granie tych słuchawek lubię najbardziej, ale myślę, że Mest2 wypadną również bardzo dobrze. Przełączanie pomiędzy trybami rezystor/hybryda/tube daje fajne możliwości na delikatne zmiany pod kątem osobistych preferencji. To nie są jakieś kolosalne zmiany, player w dalszym ciągu zachowuje swój charakter, ale różnice są na tyle duże, że mogą być tym języczkiem u wagi. Z drugiej strony biorę pod uwagę fakt, że lubisz bardziej techniczne granie ode mnie, więc sam jestem ciekawy co o tym grajku napiszesz, może Ci nie podejdzie, bo wg mnie jest wciąż bardzo muzykalny ;)

• Like 2
Posted (edited)
8 minut temu, Najner napisał:

Z drugiej strony biorę pod uwagę fakt, że lubisz bardziej techniczne granie ode mnie, więc sam jestem ciekawy co o tym grajku napiszesz, może Ci nie podejdzie, bo wg mnie jest wciąż bardzo muzykalny ;)

Gusta cały czas się zmieniają...z Andromed z SR25/DX300 oba techniczne na maxa przeskoczyłem na Mesty MKII i WM1A. Mam wrażenie, że ostatnio odchodzę coraz bardziej od tego mocno technicznego grania. Widzę po sobie że to jest taka niekończąca się sinusoida w poszukiwaniu ostatecznego brzmienia. Jak go dostanę to napiszę prarę zdań, ale wszystko w rękach @kurop ;)

Edited by Palpatine
  • Like 1
Posted (edited)
6 godzin temu, bob2000 napisał:

Co to jest kiblowata góra?

6 godzin temu, neonlight napisał:

Stawiam, że taka z pogłosem. :D 

Blisko - spróbuj podstawić sobie do ucha rurę PCV i posłuchać tak muzyki. Będziesz mieć niemal ten sam efekt.

Edited by gucio-chan
Posted
Godzinę temu, gucio-chan napisał:

Blisko - spróbuj podstawić sobie do ucha rurę PCV i posłuchać tak muzyki. Będziesz mieć niemal ten sam efekt.

O to to, jakbyś słuchał przez rurkę, słoik czy puszkę.

Posted
10 godzin temu, BitWolf napisał:

- Sivga Robin - studnia. Słuchałem 5 sekund i miałem dość.

Wreszcie ktoś mówi jak jest;)

• Like 1
Posted
Godzinę temu, ZebLong napisał:

Wreszcie ktoś mówi jak jest;)

Studnia

@BitWolfz czego Ci się ten efekt studni udało uzyskać? Bo @ZebLongowi z gejfona nanika, jaki model, nie wiem,  ja słuchałem z 7 źródeł , w zakładce o mnie i studni ni @Whooya! Chyba, ze chodzi Wam o solidne basisko, niczem wiadra wody :D Tożeśmy oba z nanikiem pisali: d7100

18 godzin temu, Name44 napisał:

@manuelvetro Połączenie Robin + Pioneer...w tym przypadku jestem na nie tzn nie jest najgorsze ale w mojej ocenie przebasowione. Z AuneB1 różnica na plus, kolosalna. Zdecydowana poprawa kultury brzmienia. Bas przestaje dominować, zostaje fajna szeroka scena i całkiem naturalne granie. 

Posted
4 minuty temu, jacmiszcz92 napisał:

Ok, zabieram się za krótką reckę, bo już nawet PW dostaję :)

Pisz pisz, bo cię @Corvin74na następnego meeta nie wpuści bez wejściówki :D

Posted (edited)

Susvarę mieliście na fabryce? Jak tak to jeszcze trochę da się poprawić, no i zabawa z padami, mi najlepiej grają na ZMFach.

Widzę na fotkach, że 1266 były na wypasie, a był też ten zwykły, ciekawy jestem waszego zdania jak porownywaliście.

No strasznie wam zazdroszczę, szkoda że się nie udało przyjechać:(

Edited by saudio
Posted

No nie wpuszczę😈

Piszcie też wstępnie ci chcecie posłuchać zobaczyć, może się uda gdzieś to załatwić.

1 minutę temu, saudio napisał:

Susvarę mieliście na fabryce?

Mieliśmy, dalej twierdzę że dla mnie to top topów. Gdybym miał skarbiec to bym kupił, tylko do nich trzeba elektrowni.

• Like 2
Posted
10 minut temu, saudio napisał:

Widzę na fotkach, że 1266 były na wypasie, a był też ten zwykły, ciekawy jestem waszego zdania jak porownywaliście.

Nieporównanie. Susvara to inna liga kompletnie i to w każdym możliwym aspekcie.

• Like 1
Posted (edited)

susvara poprawnie zasilona zrobiła robotę 

z ciekawości @Corvin74u ciebie WBA też wygrało z woo audio w porównaniach?

Edited by whero
Posted
Godzinę temu, manuelvetro napisał:

Studnia

@BitWolfz czego Ci się ten efekt studni udało uzyskać?

One bardzo źle zagrały z Aune stojącego na szczycie stołu (chyba S6, ktoś potwierdzi?). Podłączyłem je później do swojego DAPa i było dużo lepiej. Wciąż to nie są słuchawki, które bym kupił dla siebie, ale będąc sprawiedliwym trzeba im oddać, że były chyba najtańszymi ze wszystkich wokółusznych na spotkaniu. Sivga P-II za to spodobały mi się dużo bardziej, dobre słuchawki, przyzwoicie wycenione.

Posted
41 minut temu, BitWolf napisał:

Nieporównanie. Susvara to inna liga kompletnie i to w każdym możliwym aspekcie.

Wiesz Abyssy to nie są łatwe słuchawki, pisałem o tym, mi zajęło kilka dni zanim znalazłem właściwe ustawienie, potrafią zagrać słabo albo wręcz źle, ale przy znalezieniu odpowiedniego ustawienia magicznie. A szukanie w nich seala to nieporozumienie, one go mieć nie powinny, jak jest za szczelnie to bas wchodzi w rezonanse, pierwszy raz słyszałem Solar Sailer Daft Punk z takim przepraszam za wyrażenie "pierdzeniem".