MP3store MP3store Krakow Posted June 28, 2021 MP3store Report Share Posted June 28, 2021 Kilka dni temu miałem trochę czasu, aby przetestować produkty amerykańskiego producenta i cieszę się, że znalazły się one w ofercie MP3store. Zarówno JDS Labs Element II jak i połączenie Atom Dac+ i Atom AMP to produkty o ciekawej stylistyce, praktycznej, kompaktowej formie, wykonane dobrze jak na ten przedział cenowy. Urządzenia bazujące kolejno na chipie AKM AK4493EQ (Element II) i ES9018K2M (Atom Dac+) oferują naturalne, dynamiczne, przestrzenne brzmienie. Moim zdaniem nieco rozjaśnione z dobrą ilością i jakością detali, podoba mi się również objętość i dobra kontrola basu. Niepozornie wyglądające urządzenia i zaskakująca moc którą mogą wygenerować 1W dla Atom Dac+ i Atom AMP i aż 1,3W dla Element II gwarantuje łatwość w napędzeniu większości słuchawek. Warto dodać, że mogą one służyć jako przedwzmacniacze np. dla aktywnych monitorów a przełączanie sygnału wyjściowego jest bezproblemowe. Element II i Atom Dac+ + Atom Amp zagoszczą na dłużej na stanowisku odsłuchowym, zapraszam wszystkich zainteresowanych do testowania. Sprzęt JDS Labs dostępny jest we wszystkich sklepach MP3store. Informacje dotyczące produktów dostępne są w linkach poniżej. https://mp3store.pl/search?controller=search&search_query=jds+labs https://mp3store.pl/wzmacniacze-dac/wzmacniacze-z-dac/jds-labs/2020461254376232723/2021055300004/jds-labs-element-ii-copper-ring-wzmacniacz-sluchawkowy-z-dac https://mp3store.pl/wzmacniacze-dac/dac/jds-labs/2021440586566002821/2021064900004/jds-labs-atom-dacplus-przetwornik-usb-dac https://mp3store.pl/wzmacniacze-dac/wzmacniacze-sluchawkowe/jds-labs/2020291244893012956/2021054900007/jds-labs-atom-amp-wzmacniacz-sluchawkowy 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilotKA Posted June 28, 2021 Report Share Posted June 28, 2021 Zachorowałem na sam wzmacniacz atom amp jds moze cos wiecej by udało sie skrobnac ???? jak wyglada parowanie z innymi dakami np tr-ampem ? Es9018 jest mi znany z aune x1s tylko niewiem czy dokładnie w tej samej wersji , jednak 18-tka w aune nie przypadła mi do gustu i raczej wolale ja omijac łukiem. akm ak 4493 mam w nu evdze i ten dac moge polecic z czystym sumieniem , o ile wszystko jest dobrze ''zaimplementowane''..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MP3store MP3store Krakow Posted June 29, 2021 Author MP3store Report Share Posted June 29, 2021 Hej, dzięki za posta. Posłuchałem dzisiaj Earmena TR-Amp w połączeniu z JDS Labs Atom AMP. Podczas testów wynotowałem sobie uwagi, więc opis będzie treściwy Po dołożeniu wzmacniacza prezentacja zrobiła się bardziej bezpośrednia. Średnica jest nieco wypchnięta, przesunięta w stronę słuchacza, wyższa średnica zyskała na detalu, jest bogatsza i dokładniejsza. Kontury stały się bardziej wyraźne. Brzmienie zyskało więcej energii, jest bardziej żywe/zrywne. Mam też wrażenie, że w niektórych utworach górne zakresy zostały uporządkowane i nieco uspokojone. Opisane różnice nie były spektakularne, ale zauważalne, używałem Sennheisera HD650. Jeżeli będziesz miał ochotę przetestować urządzenie to odezwij się na priv, postaram się pomóc. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilotKA Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 58 minut temu, walekkk napisał: rzmienie zyskało więcej energii, jest bardziej żywe/zrywne. Mam też wrażenie, że w niektórych utworach górne zakresy zostały uporządkowane i nieco uspokojone. WLASNIE POROWNYWAŁEM wbudodowane wyj słuchawkowe 'trampka'' i moje wunderwaffe wzmaki słuchawkowe i moge to potwierdzic co napisałes . ciekawostka- wbudowany wzmak w trampku z fidelio x2 grał mi dziwnie . bas zalewał wszystko dziwna srednica była i góra przygaszona , a na popdlaczonym zewnetrznym wzmaku wszystko ok . kusisz tym atomem a jutro wypłata. jak bym nie widział tych wykresów na ASR to byłby spokój . korcił mnie toppping l30 ale cosik mi sie zdaje ze atom lepszejszy bedzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBrainwash Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 (edited) Zobaczyłem zdjęcie i to postanowiłem sam zrobić testa. Będzie raczej krótko. SP200, TR-AMP, IC cordial, X2, HE-4xx Znów ten sam album ostatnio katowany:https://tidal.com/browse/album/4373378 Pod spodem brał udział w testach jeszcze The Wire, który dał te same wyniki co SP200. Porzuciłem wszystkie dotychczasowe wnioski jakie mogłem zebrać i skupiłem się od nowa na słyszeniu. Na pierwszy ogień poszły Hifimany. Ma tu znaczenie ich użycie gdyż grają dość neutralnie z podbitą górą, ale co ważniejsze to planary i mają równą impedancje na całym spektrum FR. To oznacza, że nadają się do oceny jakości sygnału a nie jak słuchawki zareagują na dany sprzęt. Wynik był taki, że w każdej konfiguracji sprzęty te grają identycznie. Na początku miałem wrażenie, że TR-AMP w roli wzmacniacza i przedwzmacniacza. Pogrubia i ociepla trochę dźwięk, ale przyjrzałem się dokładnie, pobawiłem się głośnością i się okazało, że po wyrównaniu tego jak głośno grają to nie wychwyciłem różnic. Potem wrzuciłem X2, po wyrównaniu głośności pre- i line-out grają tak samo. Słuchawki zagrały jednak trochę inaczej, tzn. na SP200 i The Wire tak samo, a na TR-amp X2 dostały pewnej subtelnej buły na basie, przez co dźwięk cały wydał się trochę bardziej ocieplony, nie tak klarowny. Rożnica nie duża, ale do usłyszenia. Podejrzewam, że Atom i L30 zagrają identycznie jak SP200. Ja bym przemyślał zakup, a jak już to kierował się ceną, wykonaniem, funkcjonalnością i wyglądem. I na podstawie tych rzeczy wybrał między nimi. No oczywiście jeśli zależy Ci na równiejszej charakterystyce takich słuchawek jak np. X2, czyli w tym wypadku lepiej prowadzonego basu, przez co kapkę czyściejszego przekazu. Edited June 29, 2021 by MrBrainwash 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilotKA Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 2 godziny temu, MrBrainwash napisał: Podejrzewam, że Atom i L30 zagrają identycznie jak SP200. to raczej pewnosc. dla mnie beda nie do odroznienia ,czyli zostaje atom , cenowo tanszy od sp200 o 300 -400 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted July 9, 2021 Report Share Posted July 9, 2021 Właśnie doszedł mi atom dac+ i Amp+, dam znać jak wrażenia za kilka dni 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suszec Posted August 4, 2021 Report Share Posted August 4, 2021 Ja mam Element II jeszcze kupiony poza PL zanim była u nas dystrybucja. Super minimalistyczny, ale funkcjonalny sprzęt, któremu brzmieniowo absolutnie nic nie brakuje. Jest moc, jest czyste granie, szeroka scena, a przy okazji cieszy oko. Na pewno można lepiej, ale taki pakiecik w tej cenie i w takiej formie to rzadkość 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArteQ_PL Posted April 13, 2022 Report Share Posted April 13, 2022 ten Element II mi sie bardzo podoba , prosty elegancki myślę czy pod PC go nie wziąść 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suszec Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 Ktoś słuchał i bawił się Elementem III ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suszec Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 W dniu 15.12.2022 o 22:04, Suszec napisał(a): Ktoś słuchał i bawił się Elementem III ? Nikt się nie chciał skusić, to ja się skusiłem Od wczoraj Elemencik w trzecim wydaniu zagrzewa miejsce na moim biurku. Na pytanie czy mnie przekonał odpowiedzieć może obecność poprzedniego modelu w komisie Brzmieniowo nadal jest neutralnie, ale scena, holografia, gradacja planów i ogólnopojęta przestrzeń to duży skok do przodu. Separacja instrumentów jeszcze uległa poprawie i takie DT1990 brzmią z Element III wręcz zabójczo dobrze. Miałem parę pytań do supportu JDS i muszę powtórzyć opinie krążące już po necie, ale to naprawdę firma z jednym z najlepszych podejść do klienta. Odpowiedzi zawsze są szybkie, konkretnie i pomocne. P.S. Ogromny plus dla załogi mp3store za błyskawiczną realizację! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts