shdart Posted June 4, 2021 Report Share Posted June 4, 2021 Potrzebowałem bezprzewodowo podłączyć słuchawki do telefonu. Niby prosta rzecz, ale może fajnie coś znaleźć w dobrej relacji wartość do ceny. Wybór padł na monitory QOA Vesper. W sumie lubię jak grają, ale nie o tym. To monitory z odpinanym kablem 2-pinowym, więc można pozbyć się kabla do odtwarzacza/telefonu i wstawić coś z bluetoth. Kupiłem Fiio LT-BT1. Plusy: dobrze leży na uszach (zauszniki u mnie działają jak trzeba) obsługuje wszystkie akcje telefonu jakich potrzebuję (następny utwór, poprzedni, play/stop, odbieranie/kończenie rozmowy, uruchomienie asystenta głosowego, vol+/-) łatwo i niezawodnie łączy się z telefonem nie widzę denerwującego opóźnienia video/audio na mój mało wysublimowany słuch nie widzę większych różnic między kablem a BT Minusy: Głośność nie jest zsynchronizowana z głośnością telefonu (możesz mieć Vol Max na słuchawkach a cicho z telefonu - i odwrotnie, na maks w telefonie ale cicho słuchawki). Wolę miec synchronizację. Piszczy..... nie wiem co to, pojawia się nieregularnie. Słychać albo zaraz po włączeniu słuchawek, albo kiedy wyciszę muzykę w telefonie. Piszczy jak słaby transmitter FM do zapalniczki w samochodzie... słabo, ale jak muzyka gra to powiedzmy, że tego nie słyszę (no i nie zawsze to słychać) Bateria! Tutaj jest źle. Bardzo źle. W specyfikacji producent mówi o 7h muzyki. Niestety u mnie to ledwo sięga 2-3h. I to niespecjalnie głośno. Głośność słuchawek jest niezależna, więc słuchawki ustawiam cicho, pewnie w okolicach 50%, a telefon na maks. Czasem nawet dwóch godzin nie pograją :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts