Jump to content

Fanklub Sivga & Sendy Audio

Inszy

Recommended Posts

7 minut temu, neonlight napisał:

Też bym kupił, ale Allegro ma awarię i ciągle wyskakuje mi komunikat, że nie mogę kupić. 😆

Bo  się wyprzedały? :D 

11 minut temu, Undertaker napisał:

@manuelvetronie bój żaby, to jak ze "sztuką" -> interpretacje dowolne :D

Mówisz że takie fajne te Hifimany? Się zastanawiałem nad nimi ale rabatu mi nie chciało naliczyć, to zaniechałem działań.

Tym bardziej że one chyba z basikiem tak nisko nie schodzą a to główna zaleta planarów tych co to je miałem. 

Tymczasem Sigvy tu już chyba nie wykazują się wstrzemięźliwością?  

Nie wiem, Panie, może tak i być z tym basikiem, jak piszecie. U mnie układem odniesienia są k701, także he400se przy nich basikiem to mnie nader rozpieszczają :) Ale nie występuje on w takiej obfitości znowuż. Liniowo tam raczej, na ucho, bo wykresów nie oglądam. W hf580 było basu więcej.

pojechałem na działkę, podlać posianą trawę, wchodzę do chaty... a tam 3cm wody

także trochę nie było czasu posłuchać jak gra muzyka

dom namoczony, a trawa sucha... coś nie pykło

• Haha 1

Teraz, audionanik napisał:

Ale że ktoś podlał nie tam gdzie trzeba?

tydzień temu źle spuściłem wodę... i ciurkało do muszli... zapełniło całe szambo i... wylewało się z muszli i zalało cały parter :)

na szczęście góvno nie wybiło, a podłogi z drewna miały być kładzione za miesiąc jak beton doschnie... 

Godzinę temu, audionanik napisał:

Nie. Dobrze są rozciągnięte, sięgają do samego spodu i objętością pomruków cieszą.

Na górze też nie mają ograniczeń.

Dynamika jest na bardzo dobrym poziomie ogólnym, Sigvy swobodnie sobie poczynają zarówno podczas stawiania ściany dźwięku, jak i jednoczesnego grania planów głośnych i cichych w tle. Przy tym nie są przewalone jak np z1r. W ogóle to bardzo zrównoważone słuchawki - niczego nie brakuje i nic nie wystaje; są ogólnie spokojne, a jednocześnie potrafią łupnąć; góra jest bardzo szczegółowa, wielobarwna, czysta, a nic nie kłuje; atak mają nienachalny, a jednak transjenty:D są przenoszone jak złoto; bas jest jednocześnie miękki, czytelny, bardzo czysty, punktualny i bogaty; średnica tylko delikatnie wycofana i podkolorowana, ale bardzo naturalna, zróżnicowana i soczysta; głosy, szczególnie kobiece, bardzo zmysłowe barwy instrumentów nie tylko ładne ale i mimo lekkiego narzutu sigv dobrze oddane...no i ten spokój,harmonia, o których wspomniał @lobuz1 - coś jakby ktoś wcisnął pedał sostenuto i następowało stopniowe uwalnianie ekspresji...te słuchawki nie wrzeszczą...ale też nigdy się nie spóźniają i nie są wcale rozlazłe, potrafią postawić do pionu ospałego słuchacza.

Zaraz, zaraz czy Sivga Audio pomyliło się z ceną? Chyba nie, myślę, że to ciężki czołg przełamania wystawiony przez firmę do szturmu na rynek. Potem będzie już drożej i gorzej.

Tak czy siak superanckie słuchaweczki; brakuje skali dla określenia stosunku jakość/cena na tle tego dzieje się obecnie w audio.

@mykupyku zaciągasz hamulec bezpieczeństwa, czy pędzimy dalej?

NIE WYTRZYMAŁEM. W NOCY WIEDZIAŁEM, ŻE NIE ZASNE. Co było zrobić. Piniendzy brak, od żony wstyd brać. Wzionłem od Allegro...

Metoda płatności

Allegro Pay

Opcja płatności

3 × 533,00 zł

RRSO 0% (koszt 0,00 zł)

Całkowita kwota spłaty

1599,00 zł

Termin 1. spłaty

12 lipca 2021

Tylko, teraz będę się do @bigmarasa uśmiechał, żeby jutro mi je wrzucił do paczkomatu, bo chyba dostawa dzisiaj poszła do punktu...

@audionanikTy Zbóju!

Dziękuję Ci !

Bobym się szczypał i p.......ł, aż by się pociąg wykoleił, a tak, przynajmniej wspólnie jedziemy tym starlinkiem, aż się @Undertakernad nieboskłonem zdumiewa :D https://muzostajnia.wordpress.com/2021/05/11/czy-to-ptak-czy-samolot-nie-to-kosmiczny-pociag/

Edited by manuelvetro
  • Like 1
  • Haha 4

2 minuty temu, manuelvetro napisał:

Dokładnie. Ludzie by płacili jeszcze za to. W ratach np. :D 

W ratach to sam kubka wziąłem.

...i żeby nie było niejasności - bez oryginalnego pokrowca w kolorze oliwkowym z kubkiem w środku może nie być tak trallala😛

10 minut temu, Spawn napisał:

@audionanik powinni Cie do promowania szczepionek wziąć :D

Z tym mogłoby być słabo, nie kręcą mnie jak Sigvy.

1 minutę temu, manuelvetro napisał:

Ja to mam kubka z Dacią :D 

Ja to nawet siedzę teraz w Daci.

3 minuty temu, timecage napisał:

Cały czas Questyle CMA400i. Czasami jeszcze Pioneer U-05.

Pionka nie znam, ale z 400i może być ciut za miękko. Chętnie poczytam wrażenia.

A ja z kubka nie lubię pić herbaty czy kawy, tylko ze szklanki. Tak mi najlepiej smakuje. :D 

Ale teraz widzę że tego Kubka za 3900 (powystawowy czy nie) to trza było brać pod zastaw domu nawet co to nad nim Starlinki przelatują; dziś w razie czego po takich rekomendacjach szedłby bez straty :P

44 minuty temu, audionanik napisał:

Under, poczytałem Cię na Muzo; czym tam u Ciebie dilują?

Słodyczami :D

Hajp widzę piękny, że aż lajków nie starcza. 

• Like 1

3 minuty temu, audionanik napisał:

Wpadnie Myku wkurzony o szambo co wybiło i rozgoni towarzycho.

Nie wybiło właśnie, na czas zdążył.

Ja też siedzę w Dacii. Stawiam, że masz Dustera, ja mam Stepwaya, znaczy, żona kupiła. :) 

Dlatego na słuchawki mamy wincy!

NAwet na planery, kurna!

11 minut temu, audionanik napisał:

Pionka nie znam, ale z 400i może być ciut za miękko. Chętnie poczytam wrażenia.

Zawsze mogę skorzystać z okazji i przetestować wyjście słuchawkowe Marantza 15-S1 no i jest jeszcze KANN. Na czymś synergię złapią, zresztą jeżeli ich strojenie jest jak opisujecie to chyba nie aż tak wrażliwa kwestia.

tak na szybko:

zbalansowane, ale wcale nie nudne, grają swobodnie, ale dobre rozciągnięcie pasma daje sporo energii, bas zwinny i bardzo dobrze kontrolowany, i łapie faktury - żywe instrumenty brzmią bardzo dobrze, i nic się nie rozłazi, średnica nie jest wycofana, ani sucha czy nerwowa, zwłaszcza damskie głosy robią wrażenie, potrafią zabrzmieć bardzo intymnie, dobrze oddana barwa głosu - ciut docieplone, ale wciąż naturalnie brzmią, góra energetyczna ale gładka, też gra swobodnie, niewysilona i nie jest ostra - dlatego nie są nudne, chociaż dość bezpiecznie, równo zestrojone z akcentem na muzykalność a nie techniczność, ma być przyjemnie i dość gładko - zagrają prawie wszystko poza mocną elektroniką, bo tu będzie brakować masy na basie

bardzo dobry wgląd w nagranie, przestrzeń i porządek - scena nie jest duża, ale jest głębia, czytelne plany

i jeszcze wygodne, ładne, kabel 4.4mm, kufer porządny - i DX300 je wysterował, chociaż lubią prąd i lepiej z dużym klockiem dynamika wypada

w tej cenie to killery

• Like 3
  • Thanks 2

• Inszy changed the title to Fanklub Sivga & Sendy Audio