argian 32 Posted August 18, 2020 Report Share Posted August 18, 2020 Cześć Mój ukochany gramofon zrobiony w większej części z solidnych kawałów aluminium zbiera odciski palców i smugi jak magnes opiłki. Do niego mam ciężkie "akwarium" z pleksi - pełne mikrorys po latach użytkowania. Stąd pytanie: 1) jak odczyścić i dopolerować aluminium? mikroryski oraz plamy po paluchach; sama benzynka nie wystarczy niestety. Macie jakieś sprawdzone pasty/metody? 2) jak odpolerować plexi? również pytanie o metody i pasty, które zdejmą mikrorysy ale zmatowią mi pokrywy Wiem, że w internecie są "złote poradniki" ale chciałem się zapytać czy ktoś osobiście i praktycznie bo jakbym sobie spaprał sprzęt to chyba bym się pociął ;). Quote Link to post Share on other sites
whero 126 Posted August 18, 2020 Report Share Posted August 18, 2020 plexi oddaj komuś kto się na tym zda... alu... zależnie od tego jakie wykończenie powierzchni chcesz uzyskać Quote Link to post Share on other sites
amrowek 628 Posted September 22, 2020 Report Share Posted September 22, 2020 pasta do zębów czym tańsza tym lepsza zmatowi na biało ale hm chcesz zmatowić pokrywę czy ja wypolerowac ? Quote Link to post Share on other sites
lobuz1 533 Posted November 6, 2020 Report Share Posted November 6, 2020 (edited) Polecam ten środek do czyszczenia- naturalny, cytrynowy, wiele zastosowań. https://www.sonax.sklep.pl/produkt/sjd-cytrusowy-zmywacz-etykiet-kleju-400ml-t10/ Edited November 6, 2020 by lobuz1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts