dweet Posted August 1, 2020 Report Share Posted August 1, 2020 Hej, Udało sie może komuś podłączyć do tego daca playera na usb-c? Próbowałem na milion sposobów - kabel USB-C od dapa, potem przejściówka z A na B - przejściówka OTG USB-C z dapa na kabel A-B Nic nie działa, nie wykrywa sygnału... Za to podłączony telefon na przejściówce z microUSB OTG śmiga normalnie, to samo laptop i ten sam Dap na wyjściu coax... Jakiś pomysły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZebLong Posted August 1, 2020 Report Share Posted August 1, 2020 34 minuty temu, dweet napisał: Hej, Udało sie może komuś podłączyć do tego daca playera na usb-c? Próbowałem na milion sposobów - kabel USB-C od dapa, potem przejściówka z A na B - przejściówka OTG USB-C z dapa na kabel A-B Nic nie działa, nie wykrywa sygnału... Za to podłączony telefon na przejściówce z microUSB OTG śmiga normalnie, to samo laptop i ten sam Dap na wyjściu coax... Jakiś pomysły? Jaki dap? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dweet Posted August 1, 2020 Author Report Share Posted August 1, 2020 45 minut temu, ZebLong napisał: Jaki dap? Dx160 i HiBy R3 Pro. Dx160 działa na coax, ale na usb nie chce. HiBy w ogóle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Grand Wazoo Posted August 1, 2020 Report Share Posted August 1, 2020 A te DAP-y mają w ogóle wyjście z USB czy tylko wejście? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mantr Posted August 1, 2020 Report Share Posted August 1, 2020 Podłączyłem bez problemu telefon przy pomocy adaptera typ B do typ C i firmowego kabla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waski Posted August 1, 2020 Report Share Posted August 1, 2020 (edited) A bo z kablami USB C i formatem 3.0 w górę już jest bajzel jak cholera. To, że pasuje wtyczka nic nie znaczy mi np. połączenie pomiędzy nowym komputerem (USB-C), a Astellem SR25 (USB-C) udało się zestawić na chińskim kablu Baseus USB-C <> USB-C w wersji 10Gbps (działa zarówno kopiowanie plików jak i AK jako DAC). By podpiąć SR25 (USB-C) do starego komputera (USB-A) oryginalny kabel od AK (USB-C < USB-A) nie działa poprawnie strasznie wolno kopiują się pliki i AK nie działa jako DAC, działa za to kabel od telefonu Samsung (USB-C <> USB-A). Moja rada trzeba kupować kable w sieci jak nie będzie działał zawsze można zwrócić, wymienić. Z przejściówkami tak samo jest loteria. Audioquest ma kable USB-C <> USB-B, kup najtańszy i powinno działać, w razie problemów odeślesz. https://www.audioquest.com/cables/digital-cables/usb-b-to-usb-c Edited August 1, 2020 by waski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZebLong Posted August 1, 2020 Report Share Posted August 1, 2020 2 godziny temu, dweet napisał: Dx160 i HiBy R3 Pro. Dx160 działa na coax, ale na usb nie chce. HiBy w ogóle Z DX160 mam podobne doświadczenia niestety. Tutaj gra jeszcze rolę soft a ten w Ibasso był ostatnio poprawiany pod kątem obsługi portu USB. Co nie oznacza, że działa już prawidłowo. Ja testowałem DX160 z Playmate i ten nie widzi wcale dap, Aune S6 i CMA 400i bez problemu czytały pliki z dap. Pozostaje tylko czekać na nowy soft? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dweet Posted August 1, 2020 Author Report Share Posted August 1, 2020 (edited) 2 godziny temu, ZebLong napisał: Z DX160 mam podobne doświadczenia niestety. Tutaj gra jeszcze rolę soft a ten w Ibasso był ostatnio poprawiany pod kątem obsługi portu USB. Co nie oznacza, że działa już prawidłowo. Ja testowałem DX160 z Playmate i ten nie widzi wcale dap, Aune S6 i CMA 400i bez problemu czytały pliki z dap. Pozostaje tylko czekać na nowy soft? Nie do końca jestem pewien, czy to wina Dx160. Podpiąłem do niego Fiio Btr5 jako DAC i działa, Dx7 pro też go słuchał, a użyłem ze 3 przejściówki Wydaje mi się, że problem może leżeć w m200, który wymaga jakiegoś odpowiedniego kabla... W ogóle standard usb jest jakiś koszmarnie idiotyczny moim zdaniem. Niby "Universal" w nazwie, a wtyczek milion i jedno z drugim nie działa z niewiadomych przyczyn 😕 3 godziny temu, waski napisał: A bo z kablami USB C i formatem 3.0 w górę już jest bajzel jak cholera. To, że pasuje wtyczka nic nie znaczy mi np. połączenie pomiędzy nowym komputerem (USB-C), a Astellem SR25 (USB-C) udało się zestawić na chińskim kablu Baseus USB-C <> USB-C w wersji 10Gbps (działa zarówno kopiowanie plików jak i AK jako DAC). By podpiąć SR25 (USB-C) do starego komputera (USB-A) oryginalny kabel od AK (USB-C < USB-A) nie działa poprawnie strasznie wolno kopiują się pliki i AK nie działa jako DAC, działa za to kabel od telefonu Samsung (USB-C <> USB-A). Moja rada trzeba kupować kable w sieci jak nie będzie działał zawsze można zwrócić, wymienić. Z przejściówkami tak samo jest loteria. Audioquest ma kable USB-C <> USB-B, kup najtańszy i powinno działać, w razie problemów odeślesz. https://www.audioquest.com/cables/digital-cables/usb-b-to-usb-c Oooo ten audioquest to może być ratunek, spróbuję. Dzięki! Edit: no dobra, ale nie mogę go nigdzie w Polsce znaleźć... Edited August 1, 2020 by dweet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joseph_k78 Posted August 30, 2020 Report Share Posted August 30, 2020 Mam m500 i bez problemu podłączyłem z przejściówką OTG do LG V30. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts