The Grand Wazoo Posted January 13 Report Posted January 13 9 minut temu, Dirian napisał(a): Lampka i nie szumi na IEM? To już dobry znak na dzień dobry EarMen to mocno niedoceniony producent IMHO, miałem kilka ich sprzętów i bardzo dobrze wspominam, od dongla Sparrow po prześwietnego Angela 👍 Dopiero jak odkręcę potencjometr na maksa to pojawia się szum, ale to jest poziom, przy którym można uszkodzić słuch. W każdym razie odkręcałem na sucho, bez muzyki. Przy moim maksymalnym poziomie głośności jest cisza. Nunchaku, którego miałem też nie szumiał. 1 Quote
chico99 Posted January 14 Report Posted January 14 10 godzin temu, The Grand Wazoo napisał(a): Dopiero jak odkręcę potencjometr na maksa to pojawia się szum, ale to jest poziom, przy którym można uszkodzić słuch. Słuch, to pikuś ale jak padną przetworniki... 2 Quote
Popular Post timecage Posted January 15 Popular Post Report Posted January 15 (edited) Bardzo podoba mi się Fiio K7 zarówno pod kątem dźwięku jak i filozofii działania - przede wszystkim jestem fanem fizycznego przełącznika PO/PRE/LO. W końcu zdecydowałem się zakupić starszego brata i wygląda na to, że słusznie. Bezpośrednimi aspektami, które uległy ulepszeniu są większa moc (Peacock nie mogły rozwinąć ogona na K7) i lepsze pod każdym względem brzmienie, przy zachowaniu jednak tego samego charakteru. Także K9 AKM zostanie ze mną, mam nadzieję, na dłużej. Jako bonus - nieźle wpasowuje się w mój zestaw odsłuchowy, może nie kolorem, ale chociaż rozmiarem i umiejscowieniem pokrętła. Edited January 15 by timecage 14 Quote
Palpatine Posted January 15 Report Posted January 15 W dniu 13.01.2026 o 21:49, The Grand Wazoo napisał(a): Lampki to ja lubię, dlatego długo się nie zastanawiałem. EarMen L-Amp II. P.S. Z Omnium nie szumi, w każdym razie własne szumy uszne nie pozwalają tego stwierdzić 😀 Pierwsze wrażenie nie powinno się liczyć i być opiniotwórcze, ale ło matko, jak to gra. Jak wpływa na sygnaturę Omnium? Quote
The Grand Wazoo Posted January 15 Report Posted January 15 2 godziny temu, Palpatine napisał(a): Jak wpływa na sygnaturę Omnium? Bas, masa i potęga brzmienia. A co ciekawe nie cierpi na tym przejrzystość, szczegółowość i detal. Lekko łagodzi górę, nie znika, ale jest aksamitna. W bardzo basowych utworach tego basu jest jednak za dużo. 1 Quote
Popular Post piotrek86 Posted January 16 Popular Post Report Posted January 16 Zwieracze zdrowego rozsądku popuściły Dzięki @Mayster 20 Quote
side Posted January 16 Report Posted January 16 Wciągnęły cię mobilne lampki. W klubie Shanlinga napisz jak to gra. 1 Quote
trez0r Posted January 16 Report Posted January 16 24 minuty temu, Vaiet napisał(a): Szczęścia chodzą parami Heh, moj s/n AMP18 konczy sie na 327 Quote
Vaiet Posted January 16 Report Posted January 16 6 minut temu, trez0r napisał(a): Heh, moj s/n AMP18 konczy sie na 327 69 > 27 :P 1 Quote
piotrek86 Posted January 16 Report Posted January 16 (edited) 7 godzin temu, side napisał(a): Wciągnęły cię mobilne lampki. W klubie Shanlinga napisz jak to gra. na razie pierwszze wrażenie - rewelacja.Bardzo szerokie granie, czasami w niektórych kawałkach czuje sie trochę klaustrofobicznie bo tam powinna być pożoga prosto na twarz a mi riffy latają w koło głowy😆 strojenie rewelacja, coś na wzór RU9 bardziej niż L-amp mk2 bo jest więcej góry a ja na razie słuchałem tylko na lampach w trybie Triode.Znam szkołe Shanlinga i wiedziałem czego sie mogę spodziewać ale bałem się, że do ogólnego ciepła AKM dodane lampy mogą trochę spowodować przesadne ciepło a tu jest zupełnie inaczej bo jest idealnie, szeroko, góra błyszczy ale nie tak by męczyć tylko tak jak lubie a bas jest przecudowny. To dopiero jeden tryb, jest jeszcze solid state i jeden na lampach a ja już czuje że mogłbym słuchać tylko na tym jednym.Kolega ma M8T i 340tke i gadał, że idą łeb w łeb tylko że na moduły trzeba wydać dodatkowe cebuliony więc odrazu poradził mi M8T. Kawał klocka tak w ogóle, mogłbym nim gołębie strącać w locie.Ekran rewelacja, bateria jak na razie rewelacja. Nie rozumiem tylko czemu na medium gainie musze aż walić na 60głośność podczas gdy na tamtych lampiakach i na ibasso wystarczyło pod 45 podjechać. Aha i jeszcze jedno.Nie wiedziałem, że MEXTy mogą sie jeszcze tak otworzyć.Rewelacyjne doki, top 4 w swojej cenie. Vaiet, można przenieść, już nie śmiece. Edited January 16 by piotrek86 5 Quote
Vaiet Posted January 16 Report Posted January 16 18 minut temu, piotrek86 napisał(a): na razie pierwszze wrażenie - rewelacja.Bardzo szerokie granie, czasami w niektórych kawałkach czuje sie trochę klaustrofobicznie bo tam powinna być pożoga prosto na twarz a mi riffy latają w koło głowy😆 strojenie rewelacja, coś na wzór RU9 bardziej niż L-amp mk2 bo jest więcej góry a ja na razie słuchałem tylko na lampach w trybie Triode.Znam szkołe Shanlinga i wiedziałem czego sie mogę spodziewać ale bałem się, że do ogólnego ciepła AKM dodane lampy mogą trochę spowodować przesadne ciepło a tu jest zupełnie inaczej bo jest idealnie, szeroko, góra błyszczy ale nie tak by męczyć tylko tak jak lubie a bas jest przecudowny. To dopiero jeden tryb, jest jeszcze solid state i jeden na lampach a ja już czuje że mogłbym słuchać tylko na tym jednym.Kolega ma M8T i 340tke i gadał, że idą łeb w łeb tylko że na moduły trzeba wydać dodatkowe cebuliony więc odrazu poradził mi M8T. Kawał klocka tak w ogóle, mogłbym nim gołębie strącać w locie.Ekran rewelacja, bateria jak na razie rewelacja. Nie rozumiem tylko czemu na medium gainie musze aż walić na 60głośność podczas gdy na tamtych lampiakach i na ibasso wystarczyło pod 45 podjechać. Aha i jeszcze jedno.Nie wiedziałem, że MEXTy mogą sie jeszcze tak otworzyć.Rewelacyjne doki, top 4 w swojej cenie. A ja myślałem, że to temat o zakupach a nie wrażeniach z odsłuchu. Quote
side Posted January 16 Report Posted January 16 Na luzie, wiele razy w tym temacie pisano o wrażeniach sonicznych 1 Quote
Vaiet Posted January 16 Report Posted January 16 23 minuty temu, side napisał(a): Na luzie, wiele razy w tym temacie pisano o wrażeniach sonicznych Ale po co powielać błędne schematy? I w takim wypadku po co dedykowane wątki na forum? 3 Quote
chico99 Posted January 16 Report Posted January 16 Przesadzasz @Vaiet. Jeden post oftopowy i już wielka afera... Często i gęsto jest parę stron oftopowego pitolenia i dobrze... 1 Quote
Popular Post Nazar70 Posted January 17 Popular Post Report Posted January 17 A tak se hajfimana szczeliłem. Póki co walczę z tipsami 12 Quote
Popular Post pua Posted January 18 Popular Post Report Posted January 18 (edited) Teraz wiem że Arya Organic jest pod moje uszy, tylko organic. Konsumenckie brzmienie z a-filskikm polotem. Dwa razy podchodziłem do Arya v3 i wydawały mi się mało stereofoniczne organic to naprawił , no i to zejście na dole bajka Edited January 18 by pua 15 Quote
marco-polo Posted January 18 Report Posted January 18 Czy poprawili docisk i nie ma już bólu uszu? W hifiman HE-400i po 2 godzinach czuję bardzo dotkliwy ból i muszę zmienić na inne słuchawki. Rozumiem że pady są organiczne co mam przez to rozumieć? 1 Quote
pua Posted January 18 Report Posted January 18 To docisk był problemem. To zależy od preferencji Ananda nano ma fajny mocny docisk który mi się podoba. Arya organic ma zrównoważony na całej powierzchni jajka. Jak dla mojej głowy super. Może też jest w kształcie jajka🙃 Quote
marco-polo Posted January 18 Report Posted January 18 10 godzin temu, pua napisał(a): To docisk był problemem. To zależy od preferencji Ananda nano ma fajny mocny docisk który mi się podoba. Arya organic ma zrównoważony na całej powierzchni jajka. Jak dla mojej głowy super. Może też jest w kształcie jajka🙃 To mi Audeze EL-8 są spoczko. Quote
Rafacio Posted January 19 Report Posted January 19 W dniu 18.01.2026 o 11:43, pua napisał(a): Teraz wiem że Arya Organic jest pod moje uszy, tylko organic. Konsumenckie brzmienie z a-filskikm polotem. Dwa razy podchodziłem do Arya v3 i wydawały mi się mało stereofoniczne organic to naprawił , no i to zejście na dole bajka Teraz odkąd mam Sundara, już za mną tak nie chodzą. Ale nadal trochę kuszą. 1 Quote
Popular Post dj1978 Posted January 21 Popular Post Report Posted January 21 (edited) HiFiMan Edition XV - normalnie HiFiMan sie pomylil i zrobil słuchawki ze swietnym basem😉W końcu dociążone jak trzeba i nasycone granie, ze świetnymi wokalami, bardzo dobrą przestrzenią, łagodniejszą górą ale bez ujmy dla detali i wybrzmień.. Sama przyjemność. Dla mnie lepsze od chudziej grajacych Ananda Unveiled i znacznie lepsze od Edition XS Edited January 21 by dj1978 18 Quote
Saiya-jin Posted January 21 Report Posted January 21 (edited) Jedne z nielicznych Hifimanów, które bym chciał odsłuchać. Obok może HeR10D i P. Edited January 21 by Saiya-jin Quote
pua Posted January 21 Report Posted January 21 (edited) Temat Hifiman na topie🫣 Kabelek do DevaPro balans. Edited January 21 by pua 2 Quote
dj1978 Posted January 21 Report Posted January 21 35 minut temu, Saiya-jin napisał(a): Jedne z nielicznych Hifimanów, które bym chciał odsłuchać Polecam, naprawdę warto. Quote
Recommended Posts