Jump to content

Recommended Posts

Posted
9 minut temu, Dirian napisał(a):

Lampka i nie szumi na IEM? To już dobry znak na dzień dobry :) 

EarMen to mocno niedoceniony producent IMHO, miałem kilka ich sprzętów i bardzo dobrze wspominam, od dongla Sparrow po prześwietnego Angela 👍

Dopiero jak odkręcę potencjometr na maksa to pojawia się szum, ale to jest poziom, przy którym można uszkodzić słuch. W każdym razie odkręcałem na sucho, bez muzyki. Przy moim maksymalnym poziomie głośności jest cisza. Nunchaku, którego miałem też nie szumiał. 

• Thanks 1
Posted
10 godzin temu, The Grand Wazoo napisał(a):

Dopiero jak odkręcę potencjometr na maksa to pojawia się szum, ale to jest poziom, przy którym można uszkodzić słuch. 

Słuch, to pikuś ale jak padną przetworniki...:D

• Like 2
Posted
W dniu 13.01.2026 o 21:49, The Grand Wazoo napisał(a):

Lampki to ja lubię, dlatego długo się nie zastanawiałem. EarMen L-Amp II. 
P.S. Z Omnium nie szumi, w każdym razie własne szumy uszne nie pozwalają tego stwierdzić 😀

Pierwsze wrażenie nie powinno się liczyć i być opiniotwórcze, ale ło matko, jak to gra. 

Jak wpływa na sygnaturę Omnium?

Posted
2 godziny temu, Palpatine napisał(a):

Jak wpływa na sygnaturę Omnium?

Bas, masa i potęga brzmienia. A co ciekawe nie cierpi na tym przejrzystość, szczegółowość i detal. Lekko łagodzi górę, nie znika, ale jest aksamitna. W bardzo basowych utworach tego basu jest jednak za dużo. 

• Thanks 1
Posted

Wciągnęły cię mobilne lampki. W klubie Shanlinga napisz jak to gra.

• Like 1
Posted

Szczęścia chodzą parami :D

20260116_143736.jpg

• Like 8
Posted
24 minuty temu, Vaiet napisał(a):

Szczęścia chodzą parami :D

20260116_143736.jpg

Heh, moj s/n AMP18 konczy sie na 327 :P

Posted
6 minut temu, trez0r napisał(a):

Heh, moj s/n AMP18 konczy sie na 327 :P

69 > 27 :P

• Like 1
Posted (edited)
7 godzin temu, side napisał(a):

Wciągnęły cię mobilne lampki. W klubie Shanlinga napisz jak to gra.

na razie pierwszze wrażenie - rewelacja.Bardzo szerokie granie, czasami w niektórych kawałkach czuje sie trochę klaustrofobicznie bo tam powinna być pożoga prosto na twarz a mi riffy latają w koło głowy😆 strojenie rewelacja, coś na wzór RU9 bardziej niż L-amp mk2 bo jest więcej góry a ja na razie słuchałem tylko na lampach w trybie Triode.Znam szkołe Shanlinga i wiedziałem czego sie mogę spodziewać ale bałem się, że do ogólnego ciepła AKM dodane lampy mogą trochę spowodować przesadne ciepło a tu jest zupełnie inaczej bo jest idealnie, szeroko, góra błyszczy ale nie tak by męczyć tylko tak jak lubie a bas jest przecudowny.

To dopiero jeden tryb, jest jeszcze solid state i jeden na lampach a ja już czuje że mogłbym słuchać tylko na tym jednym.Kolega ma M8T i 340tke i gadał, że idą łeb w łeb tylko że na moduły trzeba wydać dodatkowe cebuliony więc odrazu poradził mi M8T.

Kawał klocka tak w ogóle, mogłbym nim gołębie strącać w locie.Ekran rewelacja, bateria jak na razie rewelacja.

Nie rozumiem tylko czemu na medium gainie musze aż walić na 60głośność podczas gdy na tamtych lampiakach i na ibasso wystarczyło pod 45 podjechać.

Aha i jeszcze jedno.Nie wiedziałem, że MEXTy mogą sie jeszcze tak otworzyć.Rewelacyjne doki, top 4 w swojej cenie.

Vaiet, można przenieść, już nie śmiece.

Edited by piotrek86
  • Like 5
Posted
18 minut temu, piotrek86 napisał(a):

na razie pierwszze wrażenie - rewelacja.Bardzo szerokie granie, czasami w niektórych kawałkach czuje sie trochę klaustrofobicznie bo tam powinna być pożoga prosto na twarz a mi riffy latają w koło głowy😆 strojenie rewelacja, coś na wzór RU9 bardziej niż L-amp mk2 bo jest więcej góry a ja na razie słuchałem tylko na lampach w trybie Triode.Znam szkołe Shanlinga i wiedziałem czego sie mogę spodziewać ale bałem się, że do ogólnego ciepła AKM dodane lampy mogą trochę spowodować przesadne ciepło a tu jest zupełnie inaczej bo jest idealnie, szeroko, góra błyszczy ale nie tak by męczyć tylko tak jak lubie a bas jest przecudowny.

To dopiero jeden tryb, jest jeszcze solid state i jeden na lampach a ja już czuje że mogłbym słuchać tylko na tym jednym.Kolega ma M8T i 340tke i gadał, że idą łeb w łeb tylko że na moduły trzeba wydać dodatkowe cebuliony więc odrazu poradził mi M8T.

Kawał klocka tak w ogóle, mogłbym nim gołębie strącać w locie.Ekran rewelacja, bateria jak na razie rewelacja.

Nie rozumiem tylko czemu na medium gainie musze aż walić na 60głośność podczas gdy na tamtych lampiakach i na ibasso wystarczyło pod 45 podjechać.

Aha i jeszcze jedno.Nie wiedziałem, że MEXTy mogą sie jeszcze tak otworzyć.Rewelacyjne doki, top 4 w swojej cenie.

A ja myślałem, że to temat o zakupach a nie wrażeniach z odsłuchu.

Posted

Na luzie, wiele razy w tym temacie pisano o wrażeniach sonicznych

• Like 1
Posted
23 minuty temu, side napisał(a):

Na luzie, wiele razy w tym temacie pisano o wrażeniach sonicznych

Ale po co powielać błędne schematy? I w takim wypadku po co dedykowane wątki na forum? :)

• Like 3
Posted

Czy poprawili docisk i nie ma już bólu uszu?

W hifiman HE-400i po 2 godzinach czuję bardzo dotkliwy ból i muszę zmienić na inne słuchawki. Rozumiem że pady są organiczne co mam przez to rozumieć?

• Like 1
Posted

To docisk był problemem. To zależy od preferencji Ananda nano ma fajny mocny docisk który mi się podoba. Arya organic ma zrównoważony na całej powierzchni jajka. Jak dla mojej głowy super. Może też jest w kształcie jajka🙃

Posted
10 godzin temu, pua napisał(a):

To docisk był problemem. To zależy od preferencji Ananda nano ma fajny mocny docisk który mi się podoba. Arya organic ma zrównoważony na całej powierzchni jajka. Jak dla mojej głowy super. Może też jest w kształcie jajka🙃

To mi Audeze EL-8 są spoczko.

Posted
W dniu 18.01.2026 o 11:43, pua napisał(a):

Teraz wiem że Arya Organic jest pod moje uszy, tylko organic. Konsumenckie brzmienie z a-filskikm polotem.

Dwa razy podchodziłem do Arya v3 i wydawały mi się mało stereofoniczne organic to naprawił , no i to zejście na dole bajka

IMG_20260118_113943.jpg

IMG_20260118_114018.jpg

Teraz odkąd mam Sundara, już za mną tak nie chodzą. Ale nadal trochę kuszą.

• Like 1
Posted (edited)

Jedne z nielicznych Hifimanów, które bym chciał odsłuchać. Obok może HeR10D i P.

Edited by Saiya-jin
Posted (edited)

Temat Hifiman na topie🫣

Kabelek do DevaPro balans.

IMG_20260121_173407.jpg

IMG_20260121_173727.jpg

Edited by pua
  • Like 2
Posted
35 minut temu, Saiya-jin napisał(a):

Jedne z nielicznych Hifimanów, które bym chciał odsłuchać

Polecam, naprawdę warto.