Karkolomny Posted November 7 Report Posted November 7 1 godzinę temu, kuman napisał(a): dwa duże zorganizowane hajpy ostatnio, jeden po drugim, za chwilę skończą sie wolne numerki, niczyn w nfz... sory trzy hajpy, jeszcze Senki 630 To jakaś zorganizowana akcja 😎 1 Quote
Saiya-jin Posted November 7 Report Posted November 7 FT7 też takie super miały być, a mnie nie do końca siadły. 1 Quote
pua Posted November 10 Report Posted November 10 (edited) Ostatnio trochę sprawdzałem K13 i K15 i zostałem przy naleśnikach , to jakoś daje rade tu jest żywa muzyka😀 Edited November 10 by pua 7 Quote
Rafacio Posted November 10 Report Posted November 10 Koniec z audiofilskimi vintydżami. Jest automat, jest zabawa. Do tego nowiuśka igła Microline na wkładce at740. 7 1 Quote
Saiya-jin Posted November 10 Report Posted November 10 6 godzin temu, pua napisał(a): Ostatnio trochę sprawdzałem K13 i K15 i zostałem przy naleśnikach , to jakoś daje rade tu jest żywa muzyka😀 A co to za naleśniki? Quote
audionanik Posted November 11 Report Posted November 11 1 godzinę temu, trez0r napisał(a): Klon IEC-711... czyli kiedy audiofyl nie wie co słyszy... 1 Quote
Palpatine Posted November 11 Report Posted November 11 1 minutę temu, audionanik napisał(a): czyli kiedy audiofyl nie wie co słyszy... a chce się dowiedzieć i szuka swojego sweet spot 1 Quote
trez0r Posted November 11 Report Posted November 11 23 minuty temu, audionanik napisał(a): czyli kiedy audiofyl nie wie co słyszy... Potwierdzam, sluch juz nie ten 😕 22 minuty temu, Palpatine napisał(a): a chce się dowiedzieć i szuka swojego sweet spot i preferencje sie z "wiekiem" zmieniaja 3 Quote
rudy1997 Posted November 11 Report Posted November 11 2 godziny temu, trez0r napisał(a): i preferencje sie z "wiekiem" zmieniaja A w którą stronę zmieniły Ci się preferencje z wiekiem? Tak z ciekawości pytam, bo u mnie np od 20 łat bez zmian, ciągle lubię jak gra tak samo. W sensie potrzebujesz więcej góry czy lubisz spokojniejsze klimaty? Ja od zawsze od hard rock i elektro, duże basy na pełnej rurze i jakoś nie przechodzi Quote
timecage Posted November 11 Report Posted November 11 21 minut temu, rudy1997 napisał(a): A w którą stronę zmieniły Ci się preferencje z wiekiem? Tak z ciekawości pytam, bo u mnie np od 20 łat bez zmian, ciągle lubię jak gra tak samo. W sensie potrzebujesz więcej góry czy lubisz spokojniejsze klimaty? Ja od zawsze od hard rock i elektro, duże basy na pełnej rurze i jakoś nie przechodzi Ja wprawdzie nie pytany, ale mi się zmieniły to powiem - zdecydowanie w stronę wygładzenia, naturalności i muzykalności poszły moje preferencje, z czasem zmęczyły mnie grania superdetaliczne, podbite gdziekolwiek zbyt mocno, kopiące intensywnie czy po prostu takie, że ujmę nietypowo, próbujące komuś coś udowodnić. Chcę żeby mi grało relaksująco i niewymuszenie, a jednocześnie angażująco jeśli mam ochotę na zaangażowanie. Żeby mnie czarowało barwą, a nie sztuczną analizą. Słuchawki (czy inny sprzęt) z takim brzmieniem na wysokim poziomie to nie jest sprawa oczywista. 5 Quote
Palpatine Posted November 11 Report Posted November 11 (edited) 42 minuty temu, timecage napisał(a): Ja wprawdzie nie pytany, ale mi się zmieniły to powiem - zdecydowanie w stronę wygładzenia, naturalności i muzykalności poszły moje preferencje, z czasem zmęczyły mnie grania superdetaliczne, podbite gdziekolwiek zbyt mocno, kopiące intensywnie czy po prostu takie, że ujmę nietypowo, próbujące komuś coś udowodnić. Chcę żeby mi grało relaksująco i niewymuszenie, a jednocześnie angażująco jeśli mam ochotę na zaangażowanie. Żeby mnie czarowało barwą, a nie sztuczną analizą. Słuchawki (czy inny sprzęt) z takim brzmieniem na wysokim poziomie to nie jest sprawa oczywista. U mnie preferencje poszły dokładnie w tę samą stronę. Początkowo szukałem detalu i za niego płaciłem myśląc że im więcej smaczków usłyszę tym lepsze kupiłem słuchawki bo jest więcej muzyki w muzyce. To zawsze odbywało się kosztem ogólnej muzykalności, basu, dociążenia średnicy. Dzisiaj dla mnie najważniejsza jest muzykalność i barwa. Słuchanie ma być angażujące i dające satysfakcję. Zresztą długa droga licząc tylko kamienie milowe w iem od Andromed przez Mest Mk2 do Omnium jest tego dowodem. Niemniej to też niewiele znaczy bo jeden podepnie Hawki pod lampy i powie że mu brakuje basu, inny uzna że to niesłuchalne połączenie. Edited November 11 by Palpatine 2 1 Quote
rudy1997 Posted November 11 Report Posted November 11 (edited) Godzinę temu, timecage napisał(a): Ja wprawdzie nie pytany, ale mi się zmieniły to powiem - zdecydowanie w stronę wygładzenia, naturalności i muzykalności poszły moje preferencje, z czasem zmęczyły mnie grania superdetaliczne, podbite gdziekolwiek zbyt mocno, kopiące intensywnie czy po prostu takie, że ujmę nietypowo, próbujące komuś coś udowodnić. Chcę żeby mi grało relaksująco i niewymuszenie, a jednocześnie angażująco jeśli mam ochotę na zaangażowanie. Żeby mnie czarowało barwą, a nie sztuczną analizą. Słuchawki (czy inny sprzęt) z takim brzmieniem na wysokim poziomie to nie jest sprawa oczywista. Wszystko mam tak samo, lubię takie granie gdzie srednica mi nie strzela do przodu, soprany nie tną, gdzie nic mnie nie męczy ale wciąż lubię wyskokowy bas i głośne słuchanie. Mi jednak musi sprzęt udowodnić że potrafi wgnieść w fotel, aczkolwiek nie detalami i smaczkami tylko szybkością i kopem. Teraz miałem zamawiać kombo dla siebie od majkela ale mam trudności z uzyskaniem odszkodowania od firmy, wiec chwilowo nie ma funduszy na to. Ostatecznie Chord TT2 jak wróci z naprawy to pójdzie na sprzedaż. Nie spełnił moich oczekiwań. Te wszystkie sprzęty ze sklepu obojętnie czy DACi czy ampy prędzej czy później przy dłuższym użytkowaniu grają dla mnie na jedno kopyto. Brakuje w nich duszy. Pamiętam jak na starym Hedonicu majkela muzyka żyła i była melodia, zespolenie, wszystko co lubię, a te nowe sprzęty to takie protezy dźwięku bez życia. Nie ma w nich prawdy. Edited November 11 by rudy1997 Quote
Silu00 Posted November 11 Report Posted November 11 Też kiedyś lubiłem wiwisekcję dźwięku aż do granicy kliniczności, kosztem muzykalności. Teraz szukam czegoś pośrodku, bo głowa też musi się zakiwać. Quote
rudy1997 Posted November 11 Report Posted November 11 24 minuty temu, Silu00 napisał(a): bo głowa też musi się zakiwać Ten czynnik to podstawa dla mnie. Musi się kiwać a nóżka sama chodzić 🤘Rytm, melodia, barwa, łatwość w słuchaniu, kręcenie potkiem 2 Quote
trez0r Posted November 11 Report Posted November 11 4 godziny temu, rudy1997 napisał(a): A w którą stronę zmieniły Ci się preferencje z wiekiem? Tak z ciekawości pytam, bo u mnie np od 20 łat bez zmian, ciągle lubię jak gra tak samo. W sensie potrzebujesz więcej góry czy lubisz spokojniejsze klimaty? Ja od zawsze od hard rock i elektro, duże basy na pełnej rurze i jakoś nie przechodzi Co zastanawiajace, szukam troche wiecej dolu, a gora potrafi mi "zaiskrzyc"... Generalnie wiec, wpisuje sie w wasze/nasze metamorfozy, oczekujac relaksujacej prezentacji 2 Quote
Tommy66 Posted November 12 Report Posted November 12 Wziąłem z ciekawości do R10p Sheepskin i Mesh Protein. Na Velur mam ,,uczulenie''. https://pl.aliexpress.com/item/1005005657059732.html?spm=a2g0o.detail.pcDetailBottomMoreOtherSeller.4.74bbaJXQaJXQOw&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.40196.439370.0&scm_id=1007.40196.439370.0&scm-url=1007.40196.439370.0&pvid=8f614abb-ca66-4610-aa33-26c96be3e9a6&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.40196.439370.0,pvid:8f614abb-ca66-4610-aa33-26c96be3e9a6,tpp_buckets:668%232846%238115%232000&pdp_ext_f={"order"%3A"14"%2C"eval"%3A"1"%2C"sceneId"%3A"30050"%2C"fromPage"%3A"recommend"}&pdp_npi=6%40dis!PLN!34.76!13.98!!!9.20!3.70!%40211b61a417627236016904703e9e1d!12000033912762568!rec!PL!!ABX!1!0!n_tag%3A-29910%3Bd%3A7e8846ff%3Bm03_new_user%3A-29895%3BpisId%3A5000000187481082&utparam-url=scene%3ApcDetailBottomMoreOtherSeller|query_from%3A|x_objec 2 Quote
Popular Post Palpatine Posted November 13 Popular Post Report Posted November 13 (edited) A&Ultima SP4K Edited November 13 by Palpatine 36 2 Quote
The Grand Wazoo Posted November 13 Report Posted November 13 19 minut temu, Palpatine napisał(a): A&Ultima Jak wyższe modele Astela wypadają w porównaniu do Hugo 2 z Omnium? Quote
Palpatine Posted November 13 Report Posted November 13 Godzinę temu, The Grand Wazoo napisał(a): Jak wyższe modele Astela wypadają w porównaniu do Hugo 2 z Omnium? Nie słyszałem Hugo2 dobry rok więc ciężko porównać, ale SP3K i SP4K to dwa różne style grania. SP3K będzie jaśniejszy od Hugo2 z mocniej podbitym subbasem i szerszą sceną, SP4K względem Hugo2 będzie cieplejszy, z mocniejszym uderzeniem midbasu, bliższą bardziej dociążoną średnicą i znacznie większymi źródłami pozornymi. 1 Quote
audionanik Posted November 13 Report Posted November 13 @Palpatine pojechałeś na grubasa. Ja słuchałem go kilka minut w Mp3store na jakichś wokółusznych (nawet nie pamietam na których to testowałem też inne grajki) i cena wydała mi się kontrowersyjna. Nie było do czego się przyczepić pod względem dźwięku, ale i nic mnie nie ujęło; to wydało mi się trochę za mało przy tym pułapie cenowym. Niemniej jednak gratulacje, bo wiem że astel potrafi pokozoć dopiero po dłuższym kontakcie. 2 1 Quote
Palpatine Posted November 13 Report Posted November 13 9 minut temu, audionanik napisał(a): @Palpatine pojechałeś na grubasa. Ja słuchałem go kilka minut w Mp3store na jakichś wokółusznych (nawet nie pamietam na których to testowałem też inne grajki) i cena wydała mi się kontrowersyjna. Nie było do czego się przyczepić pod względem dźwięku, ale i nic mnie nie ujęło; to wydało mi się trochę za mało przy tym pułapie cenowym. Niemniej jednak gratulacje, bo wiem że astel potrafi pokozoć dopiero po dłuższym kontakcie. Thx. Mnie @kuropskusił wysyłając mi go na kilka dni parę miesięcy temu. Pierwszego dnia miałem jeszcze mieszane odczucia ale drugiego już wiedziałem że kiedyś go kupię. Trzeciego porównałem z SP3000, czwartego zacząłem się bawić DAR, High Gain etc. i przyznam, że na takiego Astella czekałem. Zachował barwę ale w analogowym stylu. To zupełnie inne granie niż SP1000, 2000 i 3000. 2 Quote
vonBaron Posted November 13 Report Posted November 13 3 godziny temu, Palpatine napisał(a): Nie słyszałem Hugo2 dobry rok więc ciężko porównać, ale SP3K i SP4K to dwa różne style grania. SP3K będzie jaśniejszy od Hugo2 z mocniej podbitym subbasem i szerszą sceną, SP4K względem Hugo2 będzie cieplejszy, z mocniejszym uderzeniem midbasu, bliższą bardziej dociążoną średnicą i znacznie większymi źródłami pozornymi. W życiu bym nie powiedział że SP3000 gra jaśniej od H2. Quote
Recommended Posts