Jump to content

Recommended Posts

Posted

Drugi stack z IFI Zen DAC i drugi zestaw interkonektów na Neotech + drugi USB od Furutech, teraz przy każdym kompie biurowym mam jeden - dla lepszej symetrii

Zestaw biurowy z głowy - teraz coś domowego muszę znaleźć 9eb365e9750c6fe5e09d3790e5d0b705.jpg06bbfaefdbe622b1a8929156afad700b.jpg

• Like 4
Posted (edited)

Jeszcze ze dwie strony tematu i nie będzie. Ja już swoje zamówiłem, jeszcze sobie rozbiłem PayU na dwie raty tą stówkę także przez pierwszy miesiąc będę mógł mówic że kuurde, jak na 5 dyszek to gra świetnie :)

Edited by zdzichon
Posted
5 minut temu, zdzichon napisał(a):

Jeszcze ze dwie strony tematu i nie będzie. Ja już swoje zamówiłem, jeszcze sobie rozbiłem PayU na dwie raty tą stówkę także przez pierwszy miesiąc będę mógł mówic że kuurde, jak na 5 dyszek to gra świetnie :)

Ciekawe a gdzie to można kupić jakiś link poza Polskę wysyłają?

Posted
3 godziny temu, audionanik napisał(a):

W obydwóch drajwery mają membrany z tego samego materiału, różnią się tylko średnicą- 40mm vs 50mm (budy odpowiednio). Pewnie producent ten sam.

Ano ten sam: Foster Denki KK, tenże producent swoje słuchawki sprzedaje pod marką Fostex.

Na zdjęciu poniżej - drajwer CAL SE. 

Creative Aurvana Live! SE - nauszne słuchawki nauszne z wyściełaną opaską  na głowę i nausznikami ze sztucznej skóry, zaawansowane sterowniki Foster,  certyfikat Super X-Fi dla zoptymalizowanych filmów : Amazon.pl: Elektronika

• Like 1
Posted (edited)

Piękny hajendowy discman. Chińczyki robią baterie gumstick, ale niestety z mniejszymi cyckami na plusie 🤣. Trzeba było zrobić prowizorkę z folii aluminiowej bo odginanie i czyszczenie blaszek nic nie dało- moźe dam kapkę cyny na baterię, ale szkoda mi ją paskudzić.
Trochę płyt- tym razem jakiś bezmózg z amazon.pl się nie popisał bo wsadził 2 Cd w ciasną kopertę i obydwie przyjechały połamane.  W jednej wymienię pudełko bo mam sporo ze starych zapasów na takie okazje…a druga Scofielda z ECM idzie do zwrotu (uszkodzona tekturowa obwoluta).

IMG_5849.jpeg

IMG_5850.jpeg

IMG_5857.jpeg

IMG_5851.jpeg

IMG_5852.jpeg

Najprostszą rzecz musza sp… w MD nie ma problemu z mniejszym cyckiem bo są inne blaszki.

IMG_5859.jpeg

IMG_5853.jpeg

IMG_5856.jpeg

IMG_5846.jpeg

IMG_5847.jpeg

IMG_5843.jpeg

IMG_5844.jpeg

Edited by lobuz1
  • Like 7
Posted
4 godziny temu, Bednaar napisał(a):

Ano ten sam: Foster Denki KK, tenże producent swoje słuchawki sprzedaje pod marką Fostex.

Na zdjęciu poniżej - drajwer CAL SE. 

Creative Aurvana Live! SE - nauszne słuchawki nauszne z wyściełaną opaską  na głowę i nausznikami ze sztucznej skóry, zaawansowane sterowniki Foster,  certyfikat Super X-Fi dla zoptymalizowanych filmów : Amazon.pl: Elektronika

Takie drivery podobne do B&W P7

Co oznaczają te strzałki na RCA?

strzalki.png

Posted
8 minut temu, audionanik napisał(a):

Kierunek źródło->wzmak.

Dziękuję bo rozumiem DAC->wzmacniacz lampowy to odpowiedni kierunek.

Posted
3 godziny temu, marco-polo napisał(a):

Co oznaczają te strzałki na RCA?

Miałem kiedyś kierunkowego ICka RCA, Audioquest Jade .

Posted (edited)
Teraz, audionanik napisał(a):

No i fpyte; a z tymi gradosami to se na wstrzymanie daj lepiej.

za pozno, juz kupilem uzywki, jak nie podejda to moze uda sie sprzedac

grado za mna chodzily pare lat,  musze ich sprobowac

Edited by meehooj
Posted

W sumie jakbyś sprzedawał w rozsądnej cenie to kupię może ja nawet. Także spoko. Ale nie wiem czemu miałbyś je sprzedawać. Też muszę z powrotem mieć jakiekolwiek Grado.

Posted
Teraz, Rafacio napisał(a):

W sumie jakbyś sprzedawał w rozsądnej cenie to kupię może ja nawet. Także spoko. Ale nie wiem czemu miałbyś je sprzedawać. Też muszę z powrotem mieć jakiekolwiek Grado.

nie kupilem po to by sprzedawac, ale jak nie podejdą mi to pewnie bede musial puscic dalej

Posted

c539def14eed4b2eb4b5d1f799535cb7.jpg

Pierwsza reakcja - drumless edition? Bez sensu
Tak myślałem, dopóki nie posłuchałem. Fantastycznie słychać orkiestrę, no i Pharell Williams nie „znika” za perkusją (ogólnie mówiąc)

f0941fc8c5b0b1b3a6639a2cd898e543.jpg

I Joy Division bez Curtisa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 3
Posted
1 godzinę temu, Barbartek napisał(a):

c539def14eed4b2eb4b5d1f799535cb7.jpg

Pierwsza reakcja - drumless edition? Bez sensu
Tak myślałem, dopóki nie posłuchałem. Fantastycznie słychać orkiestrę, no i Pharell Williams nie „znika” za perkusją (ogólnie mówiąc)

f0941fc8c5b0b1b3a6639a2cd898e543.jpg

I Joy Division bez Curtisa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jakieś 10 lat temu dużo słuchałem Still i Substance, już niewiele teraz z nich pamiętam, trzeba będzie odświeżyć. Choć Curtis, to tam jeszcze chyba był :)