RIH Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 Drugi stack z IFI Zen DAC i drugi zestaw interkonektów na Neotech + drugi USB od Furutech, teraz przy każdym kompie biurowym mam jeden - dla lepszej symetrii Zestaw biurowy z głowy - teraz coś domowego muszę znaleźć 4 Quote
marco-polo Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 Ok. Jednak te creative aurvana to są dostępne czy już ich nie produkują? Quote
zdzichon Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 (edited) Jeszcze ze dwie strony tematu i nie będzie. Ja już swoje zamówiłem, jeszcze sobie rozbiłem PayU na dwie raty tą stówkę także przez pierwszy miesiąc będę mógł mówic że kuurde, jak na 5 dyszek to gra świetnie Edited October 3, 2024 by zdzichon Quote
marco-polo Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 5 minut temu, zdzichon napisał(a): Jeszcze ze dwie strony tematu i nie będzie. Ja już swoje zamówiłem, jeszcze sobie rozbiłem PayU na dwie raty tą stówkę także przez pierwszy miesiąc będę mógł mówic że kuurde, jak na 5 dyszek to gra świetnie Ciekawe a gdzie to można kupić jakiś link poza Polskę wysyłają? Quote
zdzichon Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 Ja wczoraj normalnie na Allegro znalazłem Quote
Bednaar Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 3 godziny temu, audionanik napisał(a): W obydwóch drajwery mają membrany z tego samego materiału, różnią się tylko średnicą- 40mm vs 50mm (budy odpowiednio). Pewnie producent ten sam. Ano ten sam: Foster Denki KK, tenże producent swoje słuchawki sprzedaje pod marką Fostex. Na zdjęciu poniżej - drajwer CAL SE. 1 Quote
lobuz1 Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 (edited) Piękny hajendowy discman. Chińczyki robią baterie gumstick, ale niestety z mniejszymi cyckami na plusie 🤣. Trzeba było zrobić prowizorkę z folii aluminiowej bo odginanie i czyszczenie blaszek nic nie dało- moźe dam kapkę cyny na baterię, ale szkoda mi ją paskudzić. Trochę płyt- tym razem jakiś bezmózg z amazon.pl się nie popisał bo wsadził 2 Cd w ciasną kopertę i obydwie przyjechały połamane. W jednej wymienię pudełko bo mam sporo ze starych zapasów na takie okazje…a druga Scofielda z ECM idzie do zwrotu (uszkodzona tekturowa obwoluta). Najprostszą rzecz musza sp… w MD nie ma problemu z mniejszym cyckiem bo są inne blaszki. Edited October 3, 2024 by lobuz1 7 Quote
marco-polo Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 4 godziny temu, Bednaar napisał(a): Ano ten sam: Foster Denki KK, tenże producent swoje słuchawki sprzedaje pod marką Fostex. Na zdjęciu poniżej - drajwer CAL SE. Takie drivery podobne do B&W P7 Co oznaczają te strzałki na RCA? Quote
audionanik Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 9 minut temu, marco-polo napisał(a): Co oznaczają te strzałki na RCA? Kierunek źródło->wzmak. 1 Quote
marco-polo Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 8 minut temu, audionanik napisał(a): Kierunek źródło->wzmak. Dziękuję bo rozumiem DAC->wzmacniacz lampowy to odpowiedni kierunek. Quote
The Grand Wazoo Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 1 minutę temu, marco-polo napisał(a): Dziękuję bo rozumiem DAC->wzmacniacz lampowy to odpowiedni kierunek. DAC -> wzmacniacz lampowy to zawsze dobry kierunek 2 Quote
Bednaar Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 3 godziny temu, marco-polo napisał(a): Co oznaczają te strzałki na RCA? Miałem kiedyś kierunkowego ICka RCA, Audioquest Jade . Quote
Popular Post meehooj Posted October 4, 2024 Popular Post Report Posted October 4, 2024 Koss Porta Pro Black. jestem pod wrazeniem dzwieku jaki generuja te sluchawki, a zamierzam jeszcze je zmodować wg przepisu @Perula 14 1 Quote
Rafacio Posted October 4, 2024 Report Posted October 4, 2024 23 godziny temu, The Grand Wazoo napisał(a): DAC -> wzmacniacz lampowy to zawsze dobry kierunek Raczej fatalny. Quote
marco-polo Posted October 4, 2024 Report Posted October 4, 2024 17 minut temu, Rafacio napisał(a): Raczej fatalny. Uzasadnij. Quote
audionanik Posted October 4, 2024 Report Posted October 4, 2024 59 minut temu, meehooj napisał(a): Koss Porta Pro Black No i fpyte; a z tymi gradosami to se na wstrzymanie daj lepiej. Quote
meehooj Posted October 4, 2024 Report Posted October 4, 2024 (edited) Teraz, audionanik napisał(a): No i fpyte; a z tymi gradosami to se na wstrzymanie daj lepiej. za pozno, juz kupilem uzywki, jak nie podejda to moze uda sie sprzedac grado za mna chodzily pare lat, musze ich sprobowac Edited October 4, 2024 by meehooj Quote
meehooj Posted October 4, 2024 Report Posted October 4, 2024 1 minutę temu, Rafacio napisał(a): A jakie kupiłeś? 60tki z literką E Quote
Rafacio Posted October 4, 2024 Report Posted October 4, 2024 W sumie jakbyś sprzedawał w rozsądnej cenie to kupię może ja nawet. Także spoko. Ale nie wiem czemu miałbyś je sprzedawać. Też muszę z powrotem mieć jakiekolwiek Grado. Quote
meehooj Posted October 4, 2024 Report Posted October 4, 2024 Teraz, Rafacio napisał(a): W sumie jakbyś sprzedawał w rozsądnej cenie to kupię może ja nawet. Także spoko. Ale nie wiem czemu miałbyś je sprzedawać. Też muszę z powrotem mieć jakiekolwiek Grado. nie kupilem po to by sprzedawac, ale jak nie podejdą mi to pewnie bede musial puscic dalej Quote
Barbartek Posted October 4, 2024 Report Posted October 4, 2024 Pierwsza reakcja - drumless edition? Bez sensuTak myślałem, dopóki nie posłuchałem. Fantastycznie słychać orkiestrę, no i Pharell Williams nie „znika” za perkusją (ogólnie mówiąc)I Joy Division bez CurtisaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Quote
d_nac Posted October 4, 2024 Report Posted October 4, 2024 1 godzinę temu, Barbartek napisał(a): Pierwsza reakcja - drumless edition? Bez sensu Tak myślałem, dopóki nie posłuchałem. Fantastycznie słychać orkiestrę, no i Pharell Williams nie „znika” za perkusją (ogólnie mówiąc) I Joy Division bez Curtisa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jakieś 10 lat temu dużo słuchałem Still i Substance, już niewiele teraz z nich pamiętam, trzeba będzie odświeżyć. Choć Curtis, to tam jeszcze chyba był Quote
Recommended Posts