Jump to content
Promocja Audio Video Show 2024 ×
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×

Muzyczne Zakupy

ignacy

Recommended Posts

36 minut temu, d_nac napisał(a):

Coś w tym jest, zawsze lubiłem klimat tej płyty - jednocześnie "plemienny" i na wskroś nowoczesny. Podobnie z resztą jedynka Korna - do tej pory niesamowicie się broni brzmieniem i materiałem, nawet pamiętam jakiś konflikt na linii Sepultura - Korn w związku z kradzieżą patentu na brzmienie, tylko nie pamiętam od kogo do kogo RR robił transfuzję :)

Korn był wcześniej, to Jonathan miał focha o to.
Jak bardzo kocham oba albumy i słyszę rękę tego samego producenta (RR) to te fochy są idiotyczne.

• Like 2

5 godzin temu, d_nac napisał(a):

Podobnie z resztą jedynka Korna

Ja najczęściej wracam do dwójeczki. Może trochę mniej brutalna i nie tak pełna egzystencjalnego cierpienia, ale za to trochę więcej zabawy muzyką. Twist :P

Z resztą, bardzo ciężko mi obiektywnie oceniać  zespoły których słuchałem za lat pacholęcych. Strasznie mocno się wtedy muzyka skleja z całą resztą przeżyć i jak się czegoś słuchało na idealnych niekończących się wakacjach, podczas pierwszych pocałunków, czy akurat się udał skok na rowerze przy jakiejś piosence na słuchawkach to czy to by było opus magnum jakiegoś mega wymiatacza czy totalna poruta to na zawsze zostaje w mózgu w szufladce "ulubione". Choćby takie Babylon Zoo, uznawane za one hit wonder, do dzisiaj nie umiem powiedzieć czy to dobra muzyka, a kocham pierwszą płytę w całości. Animal armyyyy

Edited by zdzichon
  • Like 3

2 godziny temu, zdzichon napisał(a):

Ja najczęściej wracam do dwójeczki. Może trochę mniej brutalna i nie tak pełna egzystencjalnego cierpienia, ale za to trochę więcej zabawy muzyką. Twist :P

Z resztą, bardzo ciężko mi obiektywnie oceniać  zespoły których słuchałem za lat pacholęcych. Strasznie mocno się wtedy muzyka skleja z całą resztą przeżyć i jak się czegoś słuchało na idealnych niekończących się wakacjach, podczas pierwszych pocałunków, czy akurat się udał skok na rowerze przy jakiejś piosence na słuchawkach to czy to by było opus magnum jakiegoś mega wymiatacza czy totalna poruta to na zawsze zostaje w mózgu w szufladce "ulubione". Choćby takie Babylon Zoo, uznawane za one hit wonder, do dzisiaj nie umiem powiedzieć czy to dobra muzyka, a kocham pierwszą płytę w całości. Animal armyyyyy :)

https://youtu.be/GQQEMuuWSHU?si=kmG-fgci_VxzXag-

Wracając do mojego zdjęcia jak znam te ze zdjęcia wszystkie albumy RHCP na pamięć, to z Kornem kocham pierwszą oraz LiP. Freak on the Leash jest ok. 

Na tym moja znajomość się kończy. Zdziwilem się ostatnio widząc, że w sumie natlukli chyba 13 albumów, dwa razy więcej niż Guns N' Roses 🙄

Ja tak miałem z Paradise Lost. Zatrzymałem się na Believe in nothing, patrzę ostatnio a tam z 10 nowych LP :)

A co do Korna to Issues nadal trzymało bardzo wysoki poziom, Untouchables w sumie też fajne. Potem skręciłem w całkiem inne rejony, ale ostatnio od czasu do czasu sobie sprawdzam co tam potem stare zespoły naprodukowały i jest różnie, ale u Korna zadziwiająco często całkiem nieźle.

• Like 1

W ramach kontynuowania przekablowania i "odszumiania" toru PC. 

XLRy: Magic Monkey Clarity i Supra EFF-IXLR do porównania. 

Matrix Audio X-Spdif3, interface USB, reclocker, izolator galwaniczny. Dzięki @ZebLong

IMG_20240924_124545304.jpg

Jeszcze się muszę doedukować jak Matrixa optymalnie podłączyć do DACa, na razie spiąłem je optycznym toslinkiem grade chinol za 3zł. Sugestie mile widziane. 

Edited by Silu00
  • Like 5
  • Thanks 1

W dniu 23.09.2024 o 15:50, zdzichon napisał(a):

Acha Roots to imo jednej z najlepiej nagranych albumów metalowych ever. Bębny brzmią tłusto jak mało gdzi

Szkoda, że muzycznie dno jakich mało.

3 godziny temu, bakus1233 napisał(a):

Wydaje mi się czy ostatnio na forum KPP stały się znowu popularne? :D

One zawsze były popularne ale niewiele osób się chwali zaraz każdymi zakupami. Ogólnie to ich profil brzmieniowy bardzo pasuje do wielu  aktualnie robionych ultra rozdzielczych sprzętów, które mocno podbijają detal i idą raczej w stronę neutralności. Biorąc pod uwagę ich cenę i wieczystą gwarancję, to ciężko je zastąpić. To takie... miłe słuchawki. 

• Like 1

Godzinę temu, Rafacio napisał(a):

Zero melodii, zero dobrych riffów

Nie wiem co na tak śmiałą tezę odpisać. Let's agree to disagree :) Sam bym się wahał między tą a Chaos AD, ale Roots to mega nowatorska płyta była. Rozumiem że ten brazylijski folk może jakichś metalowych ultrasów odpychać, ja na szczęście takim nie jestem. RRRRRah!

• Like 4
  • Thanks 1

8 godzin temu, bakus1233 napisał(a):

Wydaje mi się czy ostatnio na forum KPP stały się znowu popularne? :D

Ja niechcący rozkręciłem ten hajp. 😅

• Like 1
  • Haha 1

43 minuty temu, Rafacio napisał(a):

Chaos też jest do niczego, ale ze względu na fajną okładkę zostawiłem sobie ten album.

Notka dla siebie, by nie ufać rekomendacjom muzycznym kolegi @rafacio.

Chaos AD to imho najlepszy album Sepultury.

• Like 1

Taki dobry, że przed chwilą po czwartym utworze i ryczeniu do trzech dźwięków na krzyż wyjąłem płytę z odtwarzacza i odtruwam się Saxonem. Nie ma wytłumaczenia dla totalnego uproszczenia muzyki po Arise. Chyba, że schlebianie modzie.

A  temacie to myślę nad UR40.

• Like 1