d_nac Posted September 23 Report Share Posted September 23 3 minuty temu, lobuz1 napisał(a): Ona akurat jest świetnie przygotowana i ma dobre warunki do leżakowania. Pewnie tak, ale ożywa tylko w hollywoodzkich filmach, podobnie jak moje kasety 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted September 23 Report Share Posted September 23 36 minut temu, d_nac napisał(a): Coś w tym jest, zawsze lubiłem klimat tej płyty - jednocześnie "plemienny" i na wskroś nowoczesny. Podobnie z resztą jedynka Korna - do tej pory niesamowicie się broni brzmieniem i materiałem, nawet pamiętam jakiś konflikt na linii Sepultura - Korn w związku z kradzieżą patentu na brzmienie, tylko nie pamiętam od kogo do kogo RR robił transfuzję Korn był wcześniej, to Jonathan miał focha o to. Jak bardzo kocham oba albumy i słyszę rękę tego samego producenta (RR) to te fochy są idiotyczne. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichon Posted September 23 Report Share Posted September 23 (edited) 5 godzin temu, d_nac napisał(a): Podobnie z resztą jedynka Korna Ja najczęściej wracam do dwójeczki. Może trochę mniej brutalna i nie tak pełna egzystencjalnego cierpienia, ale za to trochę więcej zabawy muzyką. Twist Z resztą, bardzo ciężko mi obiektywnie oceniać zespoły których słuchałem za lat pacholęcych. Strasznie mocno się wtedy muzyka skleja z całą resztą przeżyć i jak się czegoś słuchało na idealnych niekończących się wakacjach, podczas pierwszych pocałunków, czy akurat się udał skok na rowerze przy jakiejś piosence na słuchawkach to czy to by było opus magnum jakiegoś mega wymiatacza czy totalna poruta to na zawsze zostaje w mózgu w szufladce "ulubione". Choćby takie Babylon Zoo, uznawane za one hit wonder, do dzisiaj nie umiem powiedzieć czy to dobra muzyka, a kocham pierwszą płytę w całości. Animal armyyyy Edited September 23 by zdzichon 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Crystal Posted September 23 Popular Post Report Share Posted September 23 Nowy nabytek Na początek napiszę tylko, że fantastycznie zestrojone słuchawki... 17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted September 23 Report Share Posted September 23 2 godziny temu, zdzichon napisał(a): Ja najczęściej wracam do dwójeczki. Może trochę mniej brutalna i nie tak pełna egzystencjalnego cierpienia, ale za to trochę więcej zabawy muzyką. Twist Z resztą, bardzo ciężko mi obiektywnie oceniać zespoły których słuchałem za lat pacholęcych. Strasznie mocno się wtedy muzyka skleja z całą resztą przeżyć i jak się czegoś słuchało na idealnych niekończących się wakacjach, podczas pierwszych pocałunków, czy akurat się udał skok na rowerze przy jakiejś piosence na słuchawkach to czy to by było opus magnum jakiegoś mega wymiatacza czy totalna poruta to na zawsze zostaje w mózgu w szufladce "ulubione". Choćby takie Babylon Zoo, uznawane za one hit wonder, do dzisiaj nie umiem powiedzieć czy to dobra muzyka, a kocham pierwszą płytę w całości. Animal armyyyyy https://youtu.be/GQQEMuuWSHU?si=kmG-fgci_VxzXag- Wracając do mojego zdjęcia jak znam te ze zdjęcia wszystkie albumy RHCP na pamięć, to z Kornem kocham pierwszą oraz LiP. Freak on the Leash jest ok. Na tym moja znajomość się kończy. Zdziwilem się ostatnio widząc, że w sumie natlukli chyba 13 albumów, dwa razy więcej niż Guns N' Roses 🙄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichon Posted September 23 Report Share Posted September 23 Ja tak miałem z Paradise Lost. Zatrzymałem się na Believe in nothing, patrzę ostatnio a tam z 10 nowych LP A co do Korna to Issues nadal trzymało bardzo wysoki poziom, Untouchables w sumie też fajne. Potem skręciłem w całkiem inne rejony, ale ostatnio od czasu do czasu sobie sprawdzam co tam potem stare zespoły naprodukowały i jest różnie, ale u Korna zadziwiająco często całkiem nieźle. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silu00 Posted September 24 Report Share Posted September 24 (edited) W ramach kontynuowania przekablowania i "odszumiania" toru PC. XLRy: Magic Monkey Clarity i Supra EFF-IXLR do porównania. Matrix Audio X-Spdif3, interface USB, reclocker, izolator galwaniczny. Dzięki @ZebLong Jeszcze się muszę doedukować jak Matrixa optymalnie podłączyć do DACa, na razie spiąłem je optycznym toslinkiem grade chinol za 3zł. Sugestie mile widziane. Edited September 24 by Silu00 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jd1210 Posted September 24 Report Share Posted September 24 Wymiana zasilania w Node. 7 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajetanjazz Posted September 25 Report Share Posted September 25 Lampy to bolączka 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted September 25 Report Share Posted September 25 Przepraszam że wrzucam tutaj ale mp3store nie działa prawidłowo. Proszę naprawcie to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Play Posted September 25 Report Share Posted September 25 @marco-polo musisz zmienić system na windowsa ☝️ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted September 25 Report Share Posted September 25 4 godziny temu, Play napisał(a): @marco-polo musisz zmienić system na windowsa ☝️ Naprawili! Zobaczymy na jak długo. Windowsa 6 lat już nie używam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy1997 Posted September 25 Report Share Posted September 25 Jest promka na nie w top hifi - 137 srebrników. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted September 26 Report Share Posted September 26 W dniu 23.09.2024 o 15:50, zdzichon napisał(a): Acha Roots to imo jednej z najlepiej nagranych albumów metalowych ever. Bębny brzmią tłusto jak mało gdzi Szkoda, że muzycznie dno jakich mało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakus1233 Posted September 26 Report Share Posted September 26 14 godzin temu, rudy1997 napisał(a): Jest promka na nie w top hifi - 137 srebrników. Wydaje mi się czy ostatnio na forum KPP stały się znowu popularne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichon Posted September 26 Report Share Posted September 26 1 godzinę temu, Rafacio napisał(a): Szkoda, że muzycznie dno jakich mało. Czemu tak uważasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted September 26 Report Share Posted September 26 2 godziny temu, zdzichon napisał(a): Czemu tak uważasz? Może dlatego, że jesień idzie i znowu się zacznie sezon marudzenia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichon Posted September 26 Report Share Posted September 26 Kocham Polovirusa 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy1997 Posted September 26 Report Share Posted September 26 3 godziny temu, bakus1233 napisał(a): Wydaje mi się czy ostatnio na forum KPP stały się znowu popularne? One zawsze były popularne ale niewiele osób się chwali zaraz każdymi zakupami. Ogólnie to ich profil brzmieniowy bardzo pasuje do wielu aktualnie robionych ultra rozdzielczych sprzętów, które mocno podbijają detal i idą raczej w stronę neutralności. Biorąc pod uwagę ich cenę i wieczystą gwarancję, to ciężko je zastąpić. To takie... miłe słuchawki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted September 26 Report Share Posted September 26 (edited) Bo to po prostu słaba płyta. Zero melodii, zero dobrych riffów, za to są bębenki. Edited September 26 by Rafacio 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichon Posted September 26 Report Share Posted September 26 Godzinę temu, Rafacio napisał(a): Zero melodii, zero dobrych riffów Nie wiem co na tak śmiałą tezę odpisać. Let's agree to disagree Sam bym się wahał między tą a Chaos AD, ale Roots to mega nowatorska płyta była. Rozumiem że ten brazylijski folk może jakichś metalowych ultrasów odpychać, ja na szczęście takim nie jestem. RRRRRah! 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted September 26 Report Share Posted September 26 (edited) Chaos też jest do niczego, ale ze względu na fajną okładkę zostawiłem sobie ten album. Edited September 26 by Rafacio 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 26 Report Share Posted September 26 8 godzin temu, bakus1233 napisał(a): Wydaje mi się czy ostatnio na forum KPP stały się znowu popularne? Ja niechcący rozkręciłem ten hajp. 😅 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted September 26 Report Share Posted September 26 43 minuty temu, Rafacio napisał(a): Chaos też jest do niczego, ale ze względu na fajną okładkę zostawiłem sobie ten album. Notka dla siebie, by nie ufać rekomendacjom muzycznym kolegi @rafacio. Chaos AD to imho najlepszy album Sepultury. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted September 26 Report Share Posted September 26 Taki dobry, że przed chwilą po czwartym utworze i ryczeniu do trzech dźwięków na krzyż wyjąłem płytę z odtwarzacza i odtruwam się Saxonem. Nie ma wytłumaczenia dla totalnego uproszczenia muzyki po Arise. Chyba, że schlebianie modzie. A temacie to myślę nad UR40. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts