timecage Posted September 20, 2024 Report Posted September 20, 2024 15 minut temu, Bednaar napisał(a): słaby kabelek, słaby plastik i w ogóle można je bardzo łatwo rozwalić Te stwierdzenie pasuje do dużej części oferty Koss, ale akurat Porta Pro są wykonane w dość trwały sposób. Nie wiem co ludzie na tym innym forum z nimi robili, ale moim nic się nie stało poza okresową koniecznością wymiany pianek, a używam ich od lat jako zapasową opcję mobilną - czyli zwinięte i gniecione po kieszeniach. Quote
RadekBe Posted September 20, 2024 Report Posted September 20, 2024 (edited) 25 minut temu, Bednaar napisał(a): Polecałem tę czeską wersję KPP na innym forum, a tam mnie zakrzyczeli, że absolutnie KPP są "be": co prawda grają ładnie, ale słaby kabelek, słaby plastik i w ogóle można je bardzo łatwo rozwalić. Szczerze mówiąc ja KPP nie używam mobilnie, a tym bardziej do biegania, tylko stacjonarnie, głównie do słuchania muzyki bezpośrednio z dziurki laptopa podczas pracy w domu. No i mam je ok. 12 lat, do tej pory jakoś się nie połamały - ale ciężko je połamać w przypadku stacjonarnego użytkowania. Mimo wszystko uważaj na swoje KPP podczas tego biegania Tak, kabelek wygląda licho i spodziewałem się jego uszkodzenia w szybkim czasie. Miałem kiedyś KSC75 do biegania i właśnie na kablu poległy. Dlatego planuję leciutko wzmocnić to miejsce jakąś masą w KPP, bo sama konstrukcja bardzo mi do biegania odpowiada - łatwo je nałożyć na czapeczkę, mają dużą obudowę, która także przed zimnem chroni w zimie, a to dla mnie ważne. Kupiłem je tylko względu na docelowe użycie biegowe, nie odsłuchy na codzień. Do laptopa zdecydowanie wolę budżetowe 7hz Salnotes Zero, ale samego laptopa używam do filmów głównie. Do muzyki stacjonarne tylko. Edited September 20, 2024 by RadekBe 1 Quote
Bednaar Posted September 20, 2024 Report Posted September 20, 2024 34 minuty temu, timecage napisał(a): Te stwierdzenie pasuje do dużej części oferty Koss, ale akurat Porta Pro są wykonane w dość trwały sposób. Nie wiem co ludzie na tym innym forum z nimi robili, ale moim nic się nie stało poza okresową koniecznością wymiany pianek, a używam ich od lat jako zapasową opcję mobilną - czyli zwinięte i gniecione po kieszeniach. Sam tego nie wiem - moje też całe i tylko gąbki wymieniam. Tyle że - jak pisałem, u mnie KPP głównie stacjonarnie przy laptopie. 29 minut temu, RadekBe napisał(a): Do laptopa zdecydowanie wolę budżetowe 7hz Salnotes Zero, ale samego laptopa używam do filmów głównie. Do muzyki stacjonarne tylko. Sporo pracuję na laptopie i wtedy umilam sobie czas muzyką - właśnie z laptopa (głównie Spotify) i KPP. Stacjonarnie słucham już w łózku, w sypialni mam swój tor słuchawkowy (Denon DCD-900NE, SMSL sAp-II, AKG K271 MkII). Filmy oglądam sporadycznie i tylko na TV... albo w kinie Quote
kuman Posted September 20, 2024 Report Posted September 20, 2024 1 minutę temu, lobuz1 napisał(a): nuda… tak, strasznie przewidywalne te twoje posty.... 🙃 może nowa narzuta coś pomoże? 1 Quote
lobuz1 Posted September 20, 2024 Report Posted September 20, 2024 Teraz, kuman napisał(a): może nowa narzuta coś pomoże? Nigdy w życiu, to moja wizytówka. 1 1 Quote
Jaro54 Posted September 20, 2024 Report Posted September 20, 2024 Teraz, kuman napisał(a): tak, strasznie przewidywalne te twoje posty.... 🙃 może nowa narzuta coś pomoże? Nie mów, Adam co kilka - kilkanaście tygodni zapada na nową przypadłość 1 Quote
lobuz1 Posted September 20, 2024 Report Posted September 20, 2024 (edited) 3 minuty temu, Jaro54 napisał(a): Nie mów, Adam co kilka - kilkanaście tygodni zapada na nową przypadłość Coś w tym jest, ale płyty CD nie znudziły mi się od trzydziestu paru lat. Edited September 20, 2024 by lobuz1 Quote
Popular Post docentore Posted September 20, 2024 Popular Post Report Posted September 20, 2024 Nośniki fizyczne są fajne, dziś wpadło kilka krążków z Vinted 10 1 Quote
Silu00 Posted September 20, 2024 Report Posted September 20, 2024 Od góry In-akustik Excellence, Neotech NEUB-3020, Supra 2.0, Supra Excalibur. 7 1 Quote
Barbartek Posted September 21, 2024 Report Posted September 21, 2024 Przed chwilą w Mediaexpercie za 499. Myślę, że cena fajna jak za słuchawki wymieniane „jednym tchem” razem z Pearl Pro i AZ80 przy poleceniach sprzętu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6 Quote
marco-polo Posted September 21, 2024 Report Posted September 21, 2024 (edited) W dniu 20.09.2024 o 10:31, Bednaar napisał(a): Polecałem tę czeską wersję KPP na innym forum, a tam mnie zakrzyczeli, że absolutnie KPP są "be": co prawda grają ładnie, ale słaby kabelek, słaby plastik i w ogóle można je bardzo łatwo rozwalić. Szczerze mówiąc ja KPP nie używam mobilnie, a tym bardziej do biegania, tylko stacjonarnie, głównie do słuchania muzyki bezpośrednio z dziurki laptopa podczas pracy w domu. No i mam je ok. 12 lat, do tej pory jakoś się nie połamały - ale ciężko je połamać w przypadku stacjonarnego użytkowania. Mimo wszystko uważaj na swoje KPP podczas tego biegania Same kossy Pady te skórzane dałem do Fostexów. Ok. Porównałem linuxa vs macOS dźwięk Fostexów. Jeszcze może windows ale macOS w 100% może znak równości z windowsem. macOS wygrywa. Testowane na Spotify. Edited September 21, 2024 by marco-polo dodanie fotek 8 Quote
Popular Post fallow Posted September 23, 2024 Popular Post Report Posted September 23, 2024 (edited) Violectric V281 LE Mowcie tam co chcecie ale dla mnie V281 to byl najlepszy projekt Lake People. V300 i V500 byl dla mnie juz troszke zbyt neutralny i suchy. Aczkolwiek oczywiście doceniam możliwości analityczne, tak samo jak doceniam jeszcze większe możliwość w tym zakresie Niimnusa US4 i US5 o tyle dla mnie juz za duzo uciekło z podejścia neutralnego w tym sensie, ze analiza nie jest mi podona na tacy i mam trochę wiekszy nacisk na strojenie z funem. Powietrza miedzy instrumentami co bardzo ale to bardzo lubię, tez w nizszym modelu jest mi wiecej. Jest to wersja w innej obudowie, z drabinka na przekaznikach Reeda (128 krokow) oraz Pentaconnem i kilkoma jeszcze usprawnieniami wewnątrz. Edited September 23, 2024 by fallow 14 Quote
Weird_O Posted September 23, 2024 Report Posted September 23, 2024 Gratulacje! Kupiłeś gdzies u nas? Czy ściągałeś z USA? Bo to chyba wersja bardzo limitowana tylko dla USA? Quote
zdzichon Posted September 23, 2024 Report Posted September 23, 2024 W dniu 20.09.2024 o 16:45, docentore napisał(a): Nośniki fizyczne są fajne, dziś wpadło kilka krążków z Vinted wygląda jak moja playlista z 2 klasy liceum 2 1 Quote
Silu00 Posted September 23, 2024 Report Posted September 23, 2024 7 minut temu, zdzichon napisał(a): wygląda jak moja playlista z 2 klasy liceum to samo pomyślałem, tylko z gimnazjum Boombox i kasety Sepultury. Quote
docentore Posted September 23, 2024 Report Posted September 23, 2024 Godzinę temu, zdzichon napisał(a): wygląda jak moja playlista z 2 klasy liceum Moja też Dużo płyt z mojej kolekcji wyparowała w trakcie wielokrotnych przeprowadzek, teraz odtwarzam powoli. Tu akurat się trafił zestawik w cenie, obok której nie mogłem przejść obok Pa tera, dziś przyszła. Niestety nośnik w nieakceptowalnym stanie Godzinę temu, Silu00 napisał(a): to samo pomyślałem, tylko z gimnazjum Boombox i kasety Sepultury. My mieliśmy klucz do szkolnego radiowęzła, Sepultura leciała na przerwach 1 Quote
zdzichon Posted September 23, 2024 Report Posted September 23, 2024 (edited) Piękna jest ta okładka. Kiedyś miałem potężną kolekcję kaset, ale wszystko poszło w kosz w pewnym momencie. Teraz już nawet CD nie mam w domu, chociaż po ostatniej stronie wątku mam wielką chęć nabycia minidisca w ramach nostalgicznych podróży. Acha Roots to imo jednej z najlepiej nagranych albumów metalowych ever. Bębny brzmią tłusto jak mało gdzie. Edited September 23, 2024 by zdzichon 1 Quote
d_nac Posted September 23, 2024 Report Posted September 23, 2024 Godzinę temu, docentore napisał(a): Moja też Dużo płyt z mojej kolekcji wyparowała w trakcie wielokrotnych przeprowadzek, teraz odtwarzam powoli. Tu akurat się trafił zestawik w cenie, obok której nie mogłem przejść obok Pa tera, dziś przyszła. Niestety nośnik w nieakceptowalnym stanie My mieliśmy klucz do szkolnego radiowęzła, Sepultura leciała na przerwach Ten album na kasecie, jak i kilkaset innych, powinien gdzieś leżakować w piwnicy u moich rodziców. Kilka lat temu sprzedałem go z kolei na CD gościowi, który, jak się okazało, był na tym koncercie osobiście Quote
lobuz1 Posted September 23, 2024 Report Posted September 23, 2024 (edited) 7 minut temu, d_nac napisał(a): gdzieś leżakować w piwnicy To może być po kasecie, jeśli nieogrzewana i panuje tam w zimie duża wilgotność. Dużo ludzi trzyma w piwnicy a później nadają się tylko na śmietnik. Edited September 23, 2024 by lobuz1 Quote
docentore Posted September 23, 2024 Report Posted September 23, 2024 55 minut temu, zdzichon napisał(a): Piękna jest ta okładka. Kiedyś miałem potężną kolekcję kaset, ale wszystko poszło w kosz w pewnym momencie. Teraz już nawet CD nie mam w domu, chociaż po ostatniej stronie wątku mam wielką chęć nabycia minidisca w ramach nostalgicznych podróży. Acha Roots to imo jednej z najlepiej nagranych albumów metalowych ever. Bębny brzmią tłusto jak mało gdzie. Sam Ross Robinson mówi, ze Roots to jego dzieło życia jako producenta. 1 Quote
d_nac Posted September 23, 2024 Report Posted September 23, 2024 (edited) 6 minut temu, lobuz1 napisał(a): To może być po kasecie, jeśli nieogrzewana i panuje tam w zimie duża wilgotność. Dużo ludzi trzyma w piwnicy a później nadają się tylko na śmietnik. Nie mówię, że żyje, traktuję ją raczej jak mumię w piramidzie, niewyciąganą od ~ 15 lat Nawet nie bardzo miałbym na czym posprawdzać żywotność tych nośników, więc pewnie poczekają jeszcze kolejne dekady 2 minuty temu, docentore napisał(a): Sam Ross Robinson mówi, ze Roots to jego dzieło życia jako producenta. Coś w tym jest, zawsze lubiłem klimat tej płyty - jednocześnie "plemienny" i na wskroś nowoczesny. Podobnie z resztą jedynka Korna - do tej pory niesamowicie się broni brzmieniem i materiałem, nawet pamiętam jakiś konflikt na linii Sepultura - Korn w związku z kradzieżą patentu na brzmienie, tylko nie pamiętam od kogo do kogo RR robił transfuzję Edited September 23, 2024 by d_nac 2 Quote
lobuz1 Posted September 23, 2024 Report Posted September 23, 2024 (edited) 4 minuty temu, d_nac napisał(a): jak mumię w piramidzie Ona akurat jest świetnie przygotowana i ma dobre warunki do leżakowania. Pracowałem kiedyś w firmie, której ofertą była m.in. tanatopraksja. Edited September 23, 2024 by lobuz1 Quote
Recommended Posts