lobuz1 Posted September 3 Report Share Posted September 3 (edited) 17 minut temu, timecage napisał(a): Serwis DD33 rozumiem udany? Wszystko się udało- wczoraj wrócił z Holndii. Dziękuję za pomoc. Edited September 3 by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted September 3 Report Share Posted September 3 Kupiłem u myfriendów 2PCS original MUSES02 z oznaczeniem 902. Zobaczymy jaka będzie różnica z bursonem. Jeżeli da więcej przestrzeni i łubudubu to będzie świetnie. Byle nie były zamulające. Wiem że ktoś wstawiał kiedyś długą reckę o op-ampach. Jeżeli wiecie gdzie ten link chętnie poczytam. Jesień nadchodzi więc trzeba coś podłubać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuman Posted September 3 Report Share Posted September 3 5 minut temu, marco-polo napisał(a): Jeżeli wiecie gdzie ten link chętnie poczytam z opamow to pamietam te ponizsze: https://audiofanatyk.pl/test-przykladowych-opampow-pod-xonarem-stx/ https://www.rock-grotto.co.uk/opamp.htm https://soundlymusical.com/2023/05/21/op-amps-shootout/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bednaar Posted September 3 Report Share Posted September 3 5 godzin temu, lobuz1 napisał(a): Dzięki. Walkman Sony i deck Akai grają przezarąbiście, a zawsze myślałem, że kaseta to buła i jeden wielki muzyczny zlep. Ja dopiero się rozkręcam. Stay tuned! Dobre magnetofony, dobrze nagrane kasety - to musi dobrze zagrać. Szczerze mówiąc mnie czasem ciągnie w stronę szpulowcow, ale to droga zabawa. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted September 3 Report Share Posted September 3 Zastanawiam się, który ro BB jest 1:1 clonem zen daca. https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p4432023.m570.l1313&_nkw=BB+OPA2134PA+dac&_sacat=0 Zamówiłem te 2 i szukam tych opamp od BB zen dac 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuman Posted September 3 Report Share Posted September 3 (edited) 1 godzinę temu, marco-polo napisał(a): szukam tych opamp od BB zen dac Jesteś pewien że to od BB/Texas ? Od BB jest kostka dac DSD1793 a opamy to jak na fotce, pamiętam że na nano Black label uzywali tych samych co w smsl m3 od Maxim electronics czy techhnology(te kostki oznaczone AIF) oraz jakiś customowy jako bufor oznaczony OV. To dotyczy wyjścia słuchawkowego Fota xdsd - użyli tego samego co w ifi nano Black. Fota jakiegoś zen dac Edited September 3 by kuman 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 3 Report Share Posted September 3 (edited) L Edited September 3 by lobuz1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post side Posted September 3 Popular Post Report Share Posted September 3 (edited) Miałem kupić adapter ddHiFi z 4.4 na 3.5, żeby szybo z telefonu posłuchać nowości. Ale dołożyłem stówkę i jest ddHiFi TC44A. Naprawdę maleństwo, a gra zaskakująco dobrze. Oczywiście, nie używam tego z telefonem w kieszeni. Smartfon leży sobie spokojnie na biurku lub na łóżku. Edited September 3 by side 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted September 3 Report Share Posted September 3 (edited) 1 godzinę temu, side napisał(a): Oczywiście, nie używam tego z telefonem w kieszeni. Smartfon leży sobie spokojnie na biurku lub na łóżku. Dlatego rozwiązania z minimalistyczną wtyczką i gniazdkiem na kabelku uważam za lepsze (bardziej uniwersalne). Edited September 3 by Perul 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 4 Report Share Posted September 4 (edited) Czechosłowackie KPP i CD. Edited September 4 by lobuz1 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bednaar Posted September 4 Report Share Posted September 4 @lobuz1 Świetne zakupy - szczególnie to CD z Lesterem Bowie. A gdzie dorwałeś czechosłowackie KPP? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 4 Report Share Posted September 4 (edited) 14 minut temu, Bednaar napisał(a): @lobuz1 Świetne zakupy - szczególnie to CD z Lesterem Bowie. A gdzie dorwałeś czechosłowackie KPP? …a dziękuję. Tutaj masz w dobrej cenie, z przesyłką paczkomatem z Czech bez dodatkowej opłaty. https://www.mironet.pl/koss-porta-pro-cs-sluchawki-jack-35mm-12m-bez-kodu+dp500788/ Edited September 4 by lobuz1 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadekBe Posted September 4 Report Share Posted September 4 43 minuty temu, lobuz1 napisał(a): …a dziękuję. Tutaj masz w dobrej cenie, z przesyłką paczkomatem z Czech bez dodatkowej opłaty. https://www.mironet.pl/koss-porta-pro-cs-sluchawki-jack-35mm-12m-bez-kodu+dp500788/ Wow. Fajna wersja, zamówione z miejsca:). Dzięki ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonlight Posted September 4 Report Share Posted September 4 W dniu 3.09.2024 o 08:40, lobuz1 napisał(a): Sony WM-DD33 Ehh.. wspomnienia. 🥲 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 4 Report Share Posted September 4 (edited) 17 minut temu, RadekBe napisał(a): Wow. Fajna wersja, zamówione z miejsca:). Dzięki ! Nie ma sprawy. Fajne słuchawki w dobrej cenie. Edited September 4 by lobuz1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meehooj Posted September 5 Report Share Posted September 5 HIFIMAN Re800 silver 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted September 5 Report Share Posted September 5 6 godzin temu, meehooj napisał(a): HIFIMAN Re800 silver I jak wrażenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bednaar Posted September 5 Report Share Posted September 5 (edited) 17 godzin temu, lobuz1 napisał(a): …a dziękuję. Tutaj masz w dobrej cenie, z przesyłką paczkomatem z Czech bez dodatkowej opłaty. https://www.mironet.pl/koss-porta-pro-cs-sluchawki-jack-35mm-12m-bez-kodu+dp500788/ Spoko - fajna wersja, ale ja jednak nie kupię, bo nie chcę niepotrzebnie denerwować żony Zresztą i tak nie czuję takiej potrzeby - są rozmaite wersje KPP, ja mam te zwykłe, klasyczne. Ale dam cynk na innych forach - może ktoś skorzysta? Jak ktoś nie ma KPP - to ta opcja jest bardzo opłacalna, tańsza niż wersja podstawowa. Edited September 5 by Bednaar 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 5 Report Share Posted September 5 (edited) 8 minut temu, Bednaar napisał(a): nie chcę niepotrzebnie denerwować żony Tak mi się przypomniała maksyma mojego dawnego kolegi, którą powtarzał jak mantra gdy siedzieliśmy dosyć często, nad ranem przy flaszce a jeden z nas chciał już kończyć…padała wtedy życiowa rada: „Nie bój się baby!” 😅. Edited September 5 by lobuz1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bednaar Posted September 5 Report Share Posted September 5 4 minuty temu, lobuz1 napisał(a): „Nie bój się baby!” Z Twoich ostatnich zakupów najbardziej napaliłem się na ten CD DeJohnette New Directions z Johnem Abercrombie i Lesterem Bowie - mnie takie coś bardziej kręci, niż KPP w innym kolorze PS. I kurde zamówię, bo na Amazonie jest w atrakcyjnej cenie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post szwagiero Posted September 5 Popular Post Report Share Posted September 5 (edited) Ostatnie zakupki plytowe - dla każdego coś miłego Wczoraj ustrzeliłem klasyczka, ktorego mi brakowało w kolekcji czyli MJ Thriller - japoński first press w dobrej cenie Edited September 5 by szwagiero 11 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bednaar Posted September 5 Report Share Posted September 5 4 minuty temu, szwagiero napisał(a): Ostatnie zakupki plytowe - dla każdego coś miłego Z moich klimatów widzę np.: Ian Carr's Nucleus, Ron Carter Quartet, Jean Luc Ponty "Aurora", Jerzy Milian "Nemezja" - gratulacje, sporo dobrej muzyki do słuchania 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwagiero Posted September 5 Report Share Posted September 5 (edited) 19 minut temu, Bednaar napisał(a): Z moich klimatów widzę np.: Ian Carr's Nucleus, Ron Carter Quartet, Jean Luc Ponty "Aurora", Jerzy Milian "Nemezja" - gratulacje, sporo dobrej muzyki do słuchania Dzięki. Jest tam też pianista, którego nie znałem - Kenny Drew ze swoim Trio, takie strzały najbardziej lubię - wygrzebać wśród setek płyt coś, czego nie znam, coś starego i zapomnianego, puścić w sklepie, posłuchać. Ten gość grał na Blue Train Coltrane'a Edited September 5 by szwagiero 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 5 Report Share Posted September 5 (edited) Edit: dojechały pudełka na MC. Edited September 5 by lobuz1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meehooj Posted September 5 Report Share Posted September 5 4 godziny temu, Jaro54 napisał(a): I jak wrażenia? wczoraj dopiero zamówiłem, będą za 10 dni , opiszę wrażenia jak dotrą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts