Jump to content
Oferta specjalna MP3Store.pl - Słuchawki dokanałowe i akcesoria KINERA, QUEEN OF AUDIO i CELEST nawet do 25% taniej! ×

Muzyczne Zakupy

ignacy

Recommended Posts

No nie.
Na dziś męczę ją jakimiś knotami - trochę męczenia Toola, trochę Foo Fighters, jakiś piaskowy dziadek od Mety, trochę Opetha, obowiązkowe achody do nieba, dużo pentatoniki, blues noodling w dur i moll :D
Może oboje dożyjemy momentu kiedy będę umiał na niej coś zagrać, a nie tylko ćwiczyć jakieś bzdety. Mało czasu zostało, bo pewnie góra 20 lat z hakiem przy pomyślnych wiatrach, ale raczej mam pewność że będzie ze mną do końca. Stalowe progi, kaman :D

• Like 2

2 godziny temu, hammerh34d napisał(a):

Liczy się jako muzyczny?...
Bardzo fajna jest, super się na... nią patrzy... 😜

A co ma wspólnego gitara z muzyką? ;) 

Tak serio, to jak dla mnie bardziej się liczy, niż jakieś kabelki 😜 

2 godziny temu, hammerh34d napisał(a):

b14c48d48ad990647a96f8edaae2080b.jpg

Widzę 6 kabelków solid single core z egzotycznych materiałów (czyli innych niż miedź). Zaraz padną pytania po co aż tyle skoro kable nie grają ;)

• Like 1
  • Haha 1

5 minut temu, Spawn napisał(a):

Zaraz padną pytania po co aż tyle skoro kable nie grają ;)

Po co aż tyle. skoro kable nie grają? 😜 

Same nie grają, ktoś tam im zawsze pomaga: jakiś Hendrix, jakiś Clatpon, jakiś Metheny, tudzież inny Borysewicz ;)

Mój drugi Stax SRM-313

Kupiłem,bo byl w takiej samej cenie w jakiej chodzą używki srm-252s, a jest od niego znacznie lepszy.

Będzie leżał jako zapasowy albo kiedyś sprzedam go jako zestaw aby mieć na 009 lub 007

Zdjęcie z neta.

s-l1600.webp

Edited by NuYam
  • Like 7
  • Thanks 1

Za 20zł bardzo fajny kabelek RY-A08 Silver plating Cable Cable 3.5 mm Jack Speaker Cable for J BL Headphones Car X iaomi i phone7 O neplus 5t AUX Cord

auu.jpeg

W dniu 13.06.2024 o 11:11, Bednaar napisał(a):

Absolutnie nie, wtedy przewód będzie miał za mało przestrzeni, co spowoduje niedostateczny przepływ powietrza  i ucierpi na tym odwzorowanie sceny ;) 

Te podstawki przypominają mi papier toaletowy to ma niby tłumić drgania do podłogi?

Ze sklepu Anime Japan Tokyo.

ak.jpeg

https://www.ebay.com/str/animejapantokyo2/Music/_i.html?_sacat=11233

• Like 8
  • Thanks 1

Jeśli mocny magnes to nie wiem czy to dobry pomysł.

Pewnie MagSafe, magnes wbudowany już w ajfona. A’propos dziewczyny/żony/kochanki, to jeszcze można uwzględnić partnerkę. Nie lubię tego „nazewnictwa”, ale wiecie o kogo chodzi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

21 godzin temu, marco-polo napisał(a):

Te podstawki przypominają mi papier toaletowy to ma niby tłumić drgania do podłogi?

Moje pytanie brzmi: po co w ogóle tłumić drgania od podłogi w przypadku kabli głośnikowych? Żeby elektrony się nie wytrzęsły i nie rozpadły na spinony i orbitony?

7 minut temu, Bednaar napisał(a):

Moje pytanie brzmi: po co w ogóle tłumić drgania od podłogi w przypadku kabli głośnikowych? Żeby elektrony się nie wytrzęsły i nie rozpadły na spinony i orbitony?

Mniej drgań = mniejsze zakłócenia = mniejsze zniekształcenia. Tylko musisz mieć odpowiedniej klasy słuch i odpowiednio wyćwiczony sprzęt 

• Haha 2

4 minuty temu, Play napisał(a):

Mniej drgań = mniejsze zakłócenia = mniejsze zniekształcenia. Tylko musisz mieć odpowiedniej klasy słuch i odpowiednio wyćwiczony sprzęt 

W takim razie zawsze miałem niedostatecznie wyćwiczony sprzęt ;) 

IMG_4823.jpeg

ECM schodzi na psy. Niestety coraz częściej to się zdarza.

IMG_4824.jpeg

IMG_4825.jpeg

@Bednaar bardzo fajna płyta. Słuchałeś?

IMG_4826.jpeg

Edited by lobuz1

1 minutę temu, Mayster napisał(a):

Może ten 180g pressing zastosowali z rozpędu też na CD 🧐

Nie, waga standardowa jak to CD 😀.

W dniu 10.07.2024 o 13:08, hammerh34d napisał(a):

b14c48d48ad990647a96f8edaae2080b.jpg

Tutaj jak to gra i coś o nich tam pitolą.

2 godziny temu, lobuz1 napisał(a):

ECM schodzi na psy. Niestety coraz częściej to się zdarza.

IMG_4824.jpeg

A to nie wina transportu czasem? Mnie kiedyś przysłali podobnie zmaltretowaną płytę Ornette'a Colemana "Change Of The Century" - Atlantic Records, digipack, popękany plastik w którym jest płyta - na szczęście sama płyta w całości.

2 godziny temu, lobuz1 napisał(a):

@Bednaar bardzo fajna płyta. Słuchałeś?

Tego Peacocka nie znam - poszukam na Spotify, bo fajny skład :)

45 minut temu, Bednaar napisał(a):

A to nie wina transportu czasem? Mnie kiedyś przysłali podobnie zmaltretowaną płytę Ornette'a Colemana "Change Of The Century" - Atlantic Records, digipack, popękany plastik w którym jest płyta - na szczęście sama płyta w całości.

To nie wina transportu. Te ząbki pękają od nieodpowiedniego wciskania płyty do pudełka- pewnie robią to maszynowo. Na opakowaniu nie ma pęknięcia tylko rysa, która nie mogła powstać bo płyta ma jeszcze tekturową obwolutę jak to ECM.

Edited by lobuz1
  • Like 1

2 minuty temu, lobuz1 napisał(a):

To nie wina transportu. Te ząbki pękają od nieodpowiedniego wciskania płyty do pudełka- pewnie robią to maszynowo. Na opakowaniu nie ma pęknięcia tylko rysa, która nie mogła powstać bo płyta ma jeszcze tekturową obwolutę jak to ECM.

No to faktycznie wina ECM - szkoda, że się popsuło. Mnie już od jakiegoś czasu nie pasują te tekturowe pudełeczka, w które pakują niektóre płyty CD, mam tak wydanego np. Garbarka "Withci-Tai-To", Ralpha Townera "Batik", Stańko "Balladyna" i Art Ensemble Of Chicago "Full Force" - jedyny plus, że zajmuje mało miejsca na półce, ale to niewygodne opakowania. Tu jest np. "Batik" - okładka rozłożona:

image.jpeg

PS. Słucham tego Peacocka - fajnie grają, takie klasyczne klimaty ECM, podchodzące pod free :) No i sklad miodzio: Stańko, Garbarek, DeJohnette. Zresztą DeJohnette z Peacockiem już od dawna razem - zaczynali w latach 60-tych w kwartecie Charlesa Lloyda, w którym grał też Keith Jarrett. No i Jarrett + Peacock + DeJohnette przecież długo później grali jako trio.

• Like 1