Barbartek Posted May 8, 2024 Report Posted May 8, 2024 No i jest „staroć”. Prosto z paczkomatuWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 5 Quote
Name44 Posted May 8, 2024 Report Posted May 8, 2024 2 godziny temu, lobuz1 napisał(a): Zgadza się Maciek. Posłuchaj jeszcze tej: https://tidal.com/album/31473356?u No i Jasmine Myra- jej debiutancka płyta gładko wchodzi: https://tidal.com/album/223667991?u Dodaje w ciemno i jutro posłucham👍 1 Quote
trez0r Posted May 8, 2024 Report Posted May 8, 2024 8 godzin temu, Dirian napisał(a): Nowy drucik od Liquid Links i elitarny dongiel A na Head-fi 'ćwierkają' o Elite v2... Quote
Rafacio Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 (edited) 15 godzin temu, lobuz1 napisał(a): multikulti.com Wszedlem na ten sklep, próbuję coś zamówić. Strona działa tak, że czasu modemu 33,6 mi się przypomniały. Dramat. Też tak masz? Na dodatek koszyk się tak odświeża, że nagle zamiast jednego albumu mam 2 albo 3 takie same. Katastrofa. Dawno nie miałem do czynienia z takim dziadostwem. Nawet to forum to błyskawica w tym porównaniu. Edited May 9, 2024 by Rafacio Quote
lobuz1 Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 (edited) 1 godzinę temu, Rafacio napisał(a): Wszedlem na ten sklep, próbuję coś zamówić. Strona działa tak, że czasu modemu 33,6 mi się przypomniały. Dramat. Też tak masz? Na dodatek koszyk się tak odświeża, że nagle zamiast jednego albumu mam 2 albo 3 takie same. Katastrofa. Dawno nie miałem do czynienia z takim dziadostwem. Nawet to forum to błyskawica w tym porównaniu. Nigdy tak nie było- działało bezproblemowo. Jest jakiś problem techniczny- też chciałem zamówić jeszcze 2 płyty i działało wolno, ale udało mi się zamówić. Po zakupie sklep sprawdza czy płyty są dostępne (mają też sklep stacjonarny i mogą się sprzedać) i otrzymuje się dane do przelewu. Edited May 9, 2024 by lobuz1 Quote
lobuz1 Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 (edited) Zamówiłem 2 płytki. Edited May 9, 2024 by lobuz1 Quote
Dirian Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 8 godzin temu, trez0r napisał(a): A na Head-fi 'ćwierkają' o Elite v2... Kto by tam za tymi producentami dongli nadążył 1 Quote
AngelOfDeathPL Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 Niestety kabelek od ddHiFi TC09S przyszedł do mnie wadliwy więc dopiero po miesiącu dostałem na wymianę nowy tym razem postanowiłem nie ryzykować i wybrałem model TC07S. Swoją drogą jest może tutaj jakiś "magik" który zechciał by zerknąć co może być nie tak z tym TC09S? Może to kwestia tylko jakiegoś złego lutowania? Pytanie czy da się dobrać do tej wtyczki bez jej całkowitego zniszczenia? 🤔 1 Quote
kuman Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 11 minut temu, AngelOfDeathPL napisał(a): więc dopiero po miesiącu dostałem na wymianę nowy Fajnie że udało się z hifigo 🏆 Quote
Popular Post neonlight Posted May 9, 2024 Popular Post Report Posted May 9, 2024 (edited) No i mam.. swoją parkę. Edited May 9, 2024 by neonlight 13 2 4 Quote
x86 Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 31 minut temu, neonlight napisał(a): No i mam.. swoją parkę. Gratki ! Wersja Pro czy bez bo dziś zauważyłem że są dwie wersje. 1 Quote
Weird_O Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 Planary do konsoli Maxwelle wysprzedane to się skusiłem na Penrose. Robią wrażenie podczas grania, z włączonym dolby atmos dla słuchawek jest mega przestrzeń i precyzja. A i do słuchania muzy świetnie się nadają. 6 2 Quote
neonlight Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 (edited) 5 godzin temu, x86 napisał(a): Gratki ! Wersja Pro czy bez bo dziś zauważyłem że są dwie wersje. Dzięki! Tylko Pro znam i są mega, zarówno pod względem SQ, jak i ergonomii. Kluczem do dobrego brzmienia, jest prawidłowo wykonany pomiar w apce, np. @Karmazynowy zapamiętał swój profil u mnie i porównywałem go z moim, i to była masakra dźwiękowa. Podejrzewam, że albo seal'a nie złapał, albo jakiś błąd się wkradł, bo różnica względem mojego pomiaru jest drastyczna, dosłownie. Edited May 9, 2024 by neonlight 1 Quote
Name44 Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 (edited) 48 minut temu, neonlight napisał(a): No i mam.. swoją parkę. Elegancko 🙂 Gratulacje! Ps. Powoli odkrywam jak wspaniale brzmi na nich Jazz. Zwłaszcza grany na żywo! Edited May 9, 2024 by Name44 1 1 Quote
x86 Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 Świat wyraźnie zmierza ku dobremu bo @neonlight polubił Denona, @Rafacio HiFiMANa, a ja zaś przeprosiłem się z ZMFem 🙊 2 6 Quote
Karmazynowy Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 35 minut temu, neonlight napisał(a): Dzięki! Tylko Pro znan i są mega, zarówno pod względem SQ, jak i ergonomii. Kluczem do dobrego brzmienia, jest prawidłowo wykonany pomiar w apce, np. @Karmazynowy zapamiętał swój profil u mnie i porównywałem go z moim, i to była masakra dźwiękowa. Podejrzewam, że albo seal'a nie złapał, albo jakiś błąd się wkradł, bo różnica względem mojego pomiaru jest drastyczna, dosłownie. A Ty myślisz, że Twój profil dla mnie brzmiał miód-malina? 😆 1 Quote
neonlight Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 3 minuty temu, Karmazynowy napisał(a): A Ty myślisz, że Twój profil dla mnie brzmiał miód-malina? 😆 Zapewne nie, ale biorąc pod uwagę oba pomiary, można potraktować je jako dwie różne pary słuchawek, a każda z nich brzmi diametralnie inaczej. W związku z powyższym, nie wierzę, żeby aż tak się różniły nasze uszy budową. 1 Quote
Spawn Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 (edited) Godzinę temu, x86 napisał(a): Świat wyraźnie zmierza ku dobremu bo @neonlight polubił Denona, @Rafacio HiFiMANa, a ja zaś przeprosiłem się z ZMFem 🙊 Ponoć z wiekiem ma się coraz lepszy słuch oraz pamięć. A może na odwrót? Nie pamiętam. Edited May 9, 2024 by Spawn 6 Quote
lobuz1 Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 (edited) W dniu 8.05.2024 o 13:25, lobuz1 napisał(a): …a jutro też będą płyty To będzie fajny wieczór. Odpakowywanie tej szeleszczącej folii, strzały pistolecikiem, spółkowanie igły z rowkiem i finał pełny muzycznych uniesień…to lepsze niż seks. Edited May 9, 2024 by lobuz1 4 1 Quote
Dirian Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 Godzinę temu, Spawn napisał(a): Ponoć z wiekiem... 57 minut temu, lobuz1 napisał(a): spółkowanie igły z rowkiem i finał pełny muzycznych uniesień…to lepsze niż seks. To chyba też zależy od wieku 😆 Quote
lobuz1 Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 2 minuty temu, Dirian napisał(a): To chyba też zależy od wieku 😆 Zdziwiłbyś się. Był tutaj kiedyś taki podstarzały lawboj @whooy 1 Quote
RIH Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 Niestety kabelek od ddHiFi TC09S przyszedł do mnie wadliwy więc dopiero po miesiącu dostałem na wymianę nowy tym razem postanowiłem nie ryzykować i wybrałem model TC07S. Swoją drogą jest może tutaj jakiś "magik" który zechciał by zerknąć co może być nie tak z tym TC09S? Może to kwestia tylko jakiegoś złego lutowania? Pytanie czy da się dobrać do tej wtyczki bez jej całkowitego zniszczenia? Kup takie coś lub prześlij mi Pytanie tylko czy wystarczy długości, do "diagnozy" Quote
AngelOfDeathPL Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 Kupowanie tego sprzętu nie ma sensu w moim przypadku bo otwarcie się przyznaję, że jestem debilem technicznym i nawet nie wiem jak się dobrać do tej wtyczki to raz, a druga kwestia, że tego nie polutuje, nie oczyszczę itp. Odezwę się na PW. Quote
RIH Posted May 9, 2024 Report Posted May 9, 2024 Kupowanie tego sprzętu nie ma sensu w moim przypadku bo otwarcie się przyznaję, że jestem debilem technicznym i nawet nie wiem jak się dobrać do tej wtyczki to raz, a druga kwestia, że tego nie polutuje, nie oczyszczę itp. Odezwę się na PW.IMHO lutowanie samodzielne wytworów zgrzewanych fabrycznie nie ma za bardzo sensu, bo i tak po rozbiórce nie będzie to nawet zbliżone do "fabryki". Już lepiej wybrać coś z ofert "naszych" magików DIY.Ja po diagnozie kupionych - jedynie wysyłam producentowi info co konkretnie zrobili "dobrze" i czekam na zwrot.Jakby ktoś zapytał - po co mi to?Bo od dawna już kable potrafią kosztować sporo pieniędzy a nadal niektórzy dostawcy nie są skorzy do przyznania, że wysłali bubel, niezgodny z ofertą Poza tym przy własnych projektach - też łatwiej tak ocenić gdzie jest obwód zamknięty, a gdzie "nie styka". Quote
Recommended Posts