Kajetanjazz Posted February 7 Report Share Posted February 7 6 godzin temu, docentore napisał(a): Siemasz ziom Ja tu nowy🤫 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Name44 Posted February 7 Popular Post Report Share Posted February 7 Focal Bathys już w domu! 🙂 28 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dirian Posted February 8 Popular Post Report Share Posted February 8 No i dojechał 20 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post x86 Posted February 8 Popular Post Report Share Posted February 8 Po Shanlingu M8 nie mogło być inaczej : Shanling H7 🙂 24 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted February 8 Report Share Posted February 8 Tak chwaliłem ZE3000 a tu wjechały FW5 i je niemal rozjechały. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post saudio Posted February 8 Popular Post Report Share Posted February 8 Coraz trudniejsze czasy i ciężko uzyskać darmową wysyłkę, ale syn pomógł ze swoją muzą. Nie wszystko się udało, bo dostępność też ostatnio słaba. Będzie słuchane 11 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post tommir Posted February 8 Popular Post Report Share Posted February 8 (edited) Jak to było? Wstrząśnięte nie mieszane? Liquid Links Martini Edited February 8 by tommir 17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted February 9 Report Share Posted February 9 Zapoczątkowane przez kolegów, ja kontynuuje - z cyklu pochwal się swoim pudłem/pudłami 3 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubercik12311 Posted February 9 Report Share Posted February 9 1 minutę temu, MichalZZZ napisał(a): Zapoczątkowane przez kolegów, ja kontynuuje - z cyklu pochwal się swoim pudłem/pudłami Soczki marki Fragile? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Grand Wazoo Posted February 9 Report Share Posted February 9 Czyżby Voodoo 😉 znaczy Woo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corvin74 Posted February 9 Report Share Posted February 9 6 minut temu, MichalZZZ napisał(a): Zapoczątkowane przez kolegów, ja kontynuuje - z cyklu pochwal się swoim pudłem/pudłami eeee tam WA33 do tego lampy 2a3 PSVNE ACME - takie tam drobiazgi 😛 a bez zdjęcia sprzętu lajka nie będzie😜 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted February 9 Report Share Posted February 9 1 minutę temu, hubercik12311 napisał(a): Soczki marki Fragile? Nie wiem, ale żona mówi, że takie ciężkie, że tego ruszyć nie może i czeka aż wróce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielinskitomasz Posted February 9 Report Share Posted February 9 Nie wiem, ale żona mówi, że takie ciężkie, że tego ruszyć nie może i czeka aż wróce Cegły. Ktoś się obłowił 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted February 9 Report Share Posted February 9 3 minuty temu, The Grand Wazoo napisał(a): Czyżby Voodoo 😉 znaczy Woo? Teraz, Corvin74 napisał(a): eeee tam WA33 do tego lampy 2a3 PSVNE ACME - takie tam drobiazgi 😛 a bez zdjęcia sprzętu lajka nie będzie😜 Problem jest tego typu, że ze 2 miesiące temu zamówiłem mebel pod wymiar z litego pięknego drewna i w dalszym ciągu nie doszedł Miał być przed wzmakiem. Tyle wiem, że jest już na promie i płynie. W każdym razie wszystko razem będzie ważyło 70-80kg i trochę strach przy takiej wadze z moim aktualnym audio-mebelku. Zdjęcia cyknę na spokojnie, może jutro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Name44 Posted February 9 Report Share Posted February 9 Oby lampy dotarły całe 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted February 9 Report Share Posted February 9 4 minuty temu, zielinskitomasz napisał(a): Cegły. Ktoś się obłowił Kartofle 😬 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted February 9 Report Share Posted February 9 Poważny audiofilski sprzęt musi ważyć min 50 kg. Cegły czy kamienie jako balast tez się nadadza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielinskitomasz Posted February 9 Report Share Posted February 9 Kartofle Mogą być. Oby grały tylko. Audiofilsko:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadekBe Posted February 9 Report Share Posted February 9 36 minut temu, MichalZZZ napisał(a): Zapoczątkowane przez kolegów, ja kontynuuje - z cyklu pochwal się swoim pudłem/pudłami Przeca wyraźnie napisane, że w paczkach są mp3ki Jeśli są mocno spakowane to nie dziwne, że żona paczki nie może ruszyć z miejsca. Na poważnie - czekam na fotki, będziemy się z Tobą cieszyć 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted February 9 Report Share Posted February 9 Dobra rzuciłem wszystko co robiłem i przyjechałem szybciutko do domu Ja piernicze ale to na żywo się prezentuje! Po stokroć lepiej niż na zdjęciach w sieci. Nie spodziewałem się, że będzie tak duży, pomimo, że sobie wszystko wcześniej wymierzyłem. Ogromny kloc. Muszę też przyznać, że jest absolutnie prześwietnie wykonany. Lamp jeszcze nie odpakowalem, bo muszę sobie poczytać co i jak a i włączać tego nie będę jeszcze włączał, bo musi ostygnąć kilka godz. po podróży. W każdym razie oczy mi sie juz zaświeciły - bardzo, ale to bardzo mi się podoba wizualnie! Cieszę się też, że zdecydowałem się na srebrną wersję. Przypomina mi stare sprzęty audio bez jakiś specjalnych udziwnień, surowe mające swój niepowtarzalny urok. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosin72 Posted February 9 Report Share Posted February 9 25 minutes ago, MichalZZZ said: Dobra rzuciłem wszystko co robiłem i przyjechałem szybciutko do domu Ja piernicze ale to na żywo się prezentuje! Po stokroć lepiej niż na zdjęciach w sieci. Nie spodziewałem się, że będzie tak duży, pomimo, że sobie wszystko wcześniej wymierzyłem. Ogromny kloc. Muszę też przyznać, że jest absolutnie prześwietnie wykonany. Lamp jeszcze nie odpakowalem, bo muszę sobie poczytać co i jak a i włączać tego nie będę jeszcze włączał, bo musi ostygnąć kilka godz. po podróży. W każdym razie oczy mi sie juz zaświeciły - bardzo, ale to bardzo mi się podoba wizualnie! Cieszę się też, że zdecydowałem się na srebrną wersję. Przypomina mi stare sprzęty audio bez jakiś specjalnych udziwnień, surowe mające swój niepowtarzalny urok. Jak zaczniesz już tube rolling to daj znać, mam parę fajnych lamp prostowniczych 274B/5U4G etc. 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted February 9 Report Share Posted February 9 Apropos prostowniczych lamp. Na wzmaku pisze 5U4G a ja dostałem 5U3C. To je to samo? Napewno będę chciał kupić nowe lampki, ale najpierw muszę dobrze poznać wzmacniacz na stockowych, żeby wiedzieć w jakim kierunku chce zmierzać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted February 9 Report Share Posted February 9 (edited) 2 godziny temu, MichalZZZ napisał(a): Apropos prostowniczych lamp. Na wzmaku pisze 5U4G a ja dostałem 5U3C. To je to samo? 5u3c- to „u” to jest Ц czyli C cyrylicą; zaś c to s; czyli symbol lampy to 5c3s, nie jest to dokładny odpowiednik diody 5u4g - wymaga stosowania za nią kondensatora o innej pojemności. Sprawdz sobie w dataszitach oraz w Woo jaki kond jest przed diodą. Może też tak być, że obie lampy mogą być zastosowane. Tylko pamiętaj, że wesołki z Woo Audio mają czasem bardzo dziwne pomysły. Edited February 9 by audionanik 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosin72 Posted February 9 Report Share Posted February 9 2 hours ago, MichalZZZ said: Apropos prostowniczych lamp. Na wzmaku pisze 5U4G a ja dostałem 5U3C. To je to samo? Napewno będę chciał kupić nowe lampki, ale najpierw muszę dobrze poznać wzmacniacz na stockowych, żeby wiedzieć w jakim kierunku chce zmierzać. 5C3S może być czasami stosowana jako zamiennik, tak jak pisze audionanik. Mam kilka takich - jest to bez wątpienia lampa killer, gra nieźle a kosztuje kompletne grosze. Na zdjęciach często widać WA33 z prostownikiem 274B, więc pewnie też działa. U mnie w Lampim 274b, 5u4g, 5c3s - wszystkie chodzą zamiennie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post NuYam Posted February 9 Popular Post Report Share Posted February 9 (edited) Metrum Acoustic Octave Kupiłem drugi raz, tym razem słucham na innych wzmacniaczach i troszkę innym źródle. Bardzo dobrze zgrywa się z Headamp Gilmore Lite Mk2 i słuchawkami planarnymi z kablem occ Oppo Pm-2. Ciekawe jak się ma do nowych Sonnetów. Na pewno jest bardziej szczegółowy od 2xpcm1702 Dźwiek pomiędzy Tda1541, a Pcm1704k. Szybki, szczegółowy, dokładny, ale przez to że jest NOS to nie męczy. Mały, poręczny i względnie tani używany. Edited February 13 by NuYam 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts