Popular Post kopec23 Posted September 27, 2022 Popular Post Report Share Posted September 27, 2022 Dawno mnie w tym wątku nie było, ale moja choroba chyba ma nawrót 😅 31 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIH Posted September 29, 2022 Report Share Posted September 29, 2022 U mnie stadko się powiększyło, nowe gumki przyszły - nadal jestem zdania, że z odpowiednimi tipsami to bardzo dobre budżetówce, a jak w kieszeni znikają 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post MichalZZZ Posted September 29, 2022 Popular Post Report Share Posted September 29, 2022 (edited) Już z myślą o Envy taki mebelek robiony na zamówienie pod wymiar z litego drewna (polisander Indyjski) sobie zamówiłem pod moje Audio klamoty. Z dużą ilością widocznego usłojenia, co by mi sprzęt grał jeszcze lepszą barwą Edited September 29, 2022 by MichalZZZ 15 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 29, 2022 Report Share Posted September 29, 2022 (edited) 46 minut temu, MichalZZZ napisał: Już z myślą o Envy taki mebelek robiony na zamówienie pod wymiar z litego drzewa (polisander Indyjski) sobie zamówiłem pod moje Audio klamoty. Z dużą ilością widocznego usłojenia, co by mi sprzęt grał jeszcze lepszą barwą Pięknie to wygląda. Mam nadzieję, że nie będzie im za ciasno co wpłynie na przegrzewanie się. Dałbym więcej przestrzeni i odkryte boki. Mocne wzmacniacze szczególnie są na to narażone. Ostatnio ktoś na olx sprzedawał zestaw Atoll, który nie miał praktycznie wentylacji. Widząc takie zdjęcie to tracę zainteresowanie takim „ugotowanym’” sprzętem. Edited September 29, 2022 by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted September 29, 2022 Report Share Posted September 29, 2022 (edited) Dziękuję. Właśnie nie podobają mi się odkryte boki. Ale z tym prześwitem może faktycznie zmienię na 17cm. zanim zaczną mi to robić... Inspirowałem się tymi mebelkami co zdjęcia poniżej. Bardzo mi się podobają takie grube dechy. Uważam też, że piękno leży w prostocie. Na górze ewentualnie dodam jeszcze jakaś platformę antywibracyjną (jeżeli uznam, że ma to sens pod wzmacniacz lampowy). Edited September 29, 2022 by MichalZZZ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 29, 2022 Report Share Posted September 29, 2022 1 minutę temu, MichalZZZ napisał: Dziękuję. Właśnie nie podobają mi się odkryte boki. Ale z tym prześwitem może faktycznie zmienię na 17cm. zanim zaczną mi to robić... Inspirowałem się tymi mebelkami co zdjęcia poniżej. Bardzo mi się podobają takie grube dechy. Uważam też, że piękno leży w prostocie. Na górze ewentualnie dodam jeszcze jakaś platformę antywibracyjną (jeżeli uznam, że ma to sens pod wzmacniacz lampowy). Przeczytaj instrukcję sprzętu- zdziwisz się ile zaleca producent 😀. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted September 29, 2022 Report Share Posted September 29, 2022 (edited) Na wysokość najwyższy mój klocek, to daczek Holo May. Ma on około 13 cm. Z tyłu i z przodu jest otwarty mebelek więc nie powinno być problemu. Na szerokość też będzie miejsce, bo górna półka będzie miała 90cm a poniższe bez ram 74 cm. Holo na szerokość ma 43cm. Edited September 29, 2022 by MichalZZZ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rfzb Posted September 29, 2022 Report Share Posted September 29, 2022 W dniu 27.09.2022 o 22:02, kopec23 napisał: Dawno mnie w tym wątku nie było, ale moja choroba chyba ma nawrót 😅 Powiem tak: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elhaz_77 Posted September 29, 2022 Report Share Posted September 29, 2022 Godzinę temu, lobuz1 napisał: Pięknie to wygląda. Mam nadzieję, że nie będzie im za ciasno co wpłynie na przegrzewanie się. Dałbym więcej przestrzeni i odkryte boki. Mocne wzmacniacze szczególnie są na to narażone. Ostatnio ktoś na olx sprzedawał zestaw Atoll, który nie miał praktycznie wentylacji. Widząc takie zdjęcie to tracę zainteresowanie takim „ugotowanym’” sprzętem. Mając na uwadze, jak mocno grzeją wzmacniacze Atoll, tak ustawiony zestaw można dosłownie ugotować..... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakus1233 Posted September 29, 2022 Report Share Posted September 29, 2022 1 minutę temu, rfzb napisał: Powiem tak: +1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Aro91 Posted September 29, 2022 Popular Post Report Share Posted September 29, 2022 Tęskno mi się zrobiło bez planarow i nabyłem tym razem he400i nowej edycji Szukałem coś bardziej rozrywkowego i relaksującego od k701 16 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bednaar Posted September 30, 2022 Report Share Posted September 30, 2022 (edited) 19 godzin temu, MichalZZZ napisał: Właśnie nie podobają mi się odkryte boki. Ale z tym prześwitem może faktycznie zmienię na 17cm. zanim zaczną mi to robić... Wiele lat temu szwagier zrobił mi w prezencie urodzinowym szafkę na mój sprzęt stereo - miałem wtedy ciężkie "klocki" Onkyo Integra (CD + wzmacniacz), deck kasetowy Aiwa, tuner Pioneer i gramofon Elac, więc potrzebowało to wszystko miejsca. Szafka ładna i solidna z jednym "małym" problemem - zrobił ściankę tylną, no i musiałem tam wyrzynarką robić otwory, żeby było miejsce na kable Oczywiście szwagier i żona złapali się za głowę, że zniszczyłem taką ładną szafkę - a ja na to "a jak miałem podłączyć te kable - z przodu?" Poza tym, nie wszystko się mieściło i gramofon musiał stać na dodatkowej półeczce położonej na wzmacniaczu. Tak wyglądała sama góra, nie mam innych zdjęć: Edited September 30, 2022 by Bednaar 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post NuYam Posted September 30, 2022 Popular Post Report Share Posted September 30, 2022 (edited) Dac z TDA1545A, chyba ostatni , którego byłem ciekaw. Oczywiście w NOS. Zdjęcie z neta. Edited May 8 by NuYam 10 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post lobuz1 Posted September 30, 2022 Popular Post Report Share Posted September 30, 2022 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undertaker Posted September 30, 2022 Report Share Posted September 30, 2022 @NuYamładnie ten daczek wygląda, tak schludnie. Stare dobre DIY Ile ja bym dał żeby coś fajnie ciepło, przyjemnie i barwnie grającego dorwać, tak dla odróżnienia od dzisiejszej pogoni za pomiarami, "performance'm" i maksymalizowaniem SQ kosztem frajdy z odsłuchu. Ile taka zabawa i gdzie kupiony jeśli można wiedzieć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zear Posted September 30, 2022 Report Share Posted September 30, 2022 Sundary mają norkę i kabelek Zbalansowany kabel od Kulozębego 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Grand Wazoo Posted September 30, 2022 Report Share Posted September 30, 2022 2 godziny temu, lobuz1 napisał: F3100 jakoś mnie umknęły, tzn. widziałem, ale nie zawiesiłem wzroku na dłużej Mają dużo wspólnego z F4100? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 30, 2022 Report Share Posted September 30, 2022 (edited) 5 godzin temu, The Grand Wazoo napisał: F3100 jakoś mnie umknęły, tzn. widziałem, ale nie zawiesiłem wzroku na dłużej Mają dużo wspólnego z F4100? Kupiłem ostatnią sztukę w Fonnex. Tak na szybko to grają bardziej misiowato, cieplej i nie tak transparentnie, bardziej to wszysto zbite, ale nie jest specjalnie duszno i tłoczno. @The Grand Wazoo Teraz słucham A4000 i jestem pod wrażeniem. Kupiłem sobie do nich lepszy, tanil kabelek na pipipipi bo podobno nieźle reagują na takie zmiany. Można o nich sobie tutaj poczytać: Edited September 30, 2022 by lobuz1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MowMiAndrzeej Posted October 1, 2022 Report Share Posted October 1, 2022 Sundary mają norkę i kabelek Zbalansowany kabel od Kulozębego Gdzie takie etui można kupić? Też rozglądam się za podobnym do SundarWysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubercik12311 Posted October 1, 2022 Report Share Posted October 1, 2022 49 minut temu, MowMiAndrzeej napisał: Gdzie takie etui można kupić? Też rozglądam się za podobnym do Sundar Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Obstawiam że to Geekria. A dostępne na Amazon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zear Posted October 1, 2022 Report Share Posted October 1, 2022 Gdzie takie etui można kupić? Też rozglądam się za podobnym do SundarWysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaDokładnie jest tak jak pisze kolega wyżej. https://www.amazon.pl/Geekria-UltraShell-sluchawki-Sluchawki-PreSonus/dp/B082NJWZ4Z/ref=asc_df_B082NJWZ4Z/?tag=plshogostdsp-21&linkCode=df0&hvadid=504637667996&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=11654555036522901257&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9061066&hvtargid=pla-929933503864&psc=1Moim zdaniem jakościowo ok a swoje zadanie spełnia bardzo dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Beh0lder Posted October 3, 2022 Popular Post Report Share Posted October 3, 2022 Kurier part 3 - FiR Xe6 19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted October 5, 2022 Report Share Posted October 5, 2022 (edited) .. Edited October 5, 2022 by lobuz1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawn Posted October 5, 2022 Report Share Posted October 5, 2022 (edited) 55 minut temu, lobuz1 napisał: A ja dzisiaj działałem z zamiarem muzycznych zakupów…ale się opamiętałem. Można? Można. No dobra chciałem kupić, ale wk… mnie ten kabel i łeb pękał jakby był ściśnięty imadłem (raczej za mało miejsca na uszy), ale granie pierwsza klasa. Fajny opis i ładne zdjęcie ale jak nie ma zakupu to nie ma lajka. Sorry, taki wątek, nie ja tu zasady ustalam. Edited October 5, 2022 by Spawn 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted October 5, 2022 Report Share Posted October 5, 2022 (edited) A ja dam. Przecież po to to napisał by dostać lajka, inaczej wpis nie miałby sensu. O niedokonaniu zakupu w wątku o zakupach. Na zdrowie. Edited October 5, 2022 by Rafacio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts