Play Posted March 11 Report Share Posted March 11 Zbiłem troszkę górę w uapp i jest bardzo miło, łagodnie, ale i rześko myślałem, że będzie ostra vka, a tu mi fajnie siadły w wokalach Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undertaker Posted March 11 Report Share Posted March 11 Gratuluję Bajerów @MrBrainwash@Play Ciekawe jakie są różnice między tymi omami. I czy to nie omamy Się biję z myślami czy brać któreś czy nie. Dawno temu, jakoś w 2013 (czyli jeszcze przed odsłuchami Magicznej Lampucery z FCL'em i Brejnłozami HM5) rekablowane DHC DT990 dwieście pięćdziesiątki mnie po prostu urzekły. Potem kupiłem sobie używane stockowe (ale z ubitymi lekko padami) i nawet tor próbowałem odwzorować, jednak nie udało mi się uzyskać tego brzmienia. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBrainwash Posted March 11 Report Share Posted March 11 (edited) 17 minut temu, Play napisał: Zbiłem troszkę górę w uapp i jest bardzo miło, łagodnie, ale i rześko myślałem, że będzie ostra vka, a tu mi fajnie siadły w wokalach Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Też myślałem, że Vka będzie mocniejsza. Pik usłyszałem i od razu zmieniłem pady na te wyrobione od tygrów. Nie wymagają teraz żadnego EQ. Choć na chwile też spróbowałem i reagują pięknie. Tylko wygoda się zmniejszyła no i... i trzeba lubić taką sygnaturę z trochę cofniętą średnicą. W tej cenie bomba. Pochwalić należy że są bardzo gładkie, bez problematycznych miejsc ( prócz wysokich przed wyrobieniem padów ) co jest oszałamiające patrząc ile tych zepsutych sygnatur jest na rynku oraz są bardzo detaliczne. Bardzo dobre na daily driver i grania w tle. Nie mają wyczynowości i przestrzenności DT1990 i X2HR, ale to zawsze coś za coś, są bardziej wierne nagraniu, nie mieszają tak w tembrze jak ww. 9 minut temu, Undertaker napisał: Gratuluję Bajerów @MrBrainwash@Play Ciekawe jakie są różnice między tymi omami. I czy to nie omamy Się biję z myślami czy brać któreś czy nie. Dawno temu, jakoś w 2013 (czyli jeszcze przed odsłuchami Magicznej Lampucery z FCL'em i Brejnłozami HM5) rekablowane DHC DT990 dwieście pięćdziesiątki mnie po prostu urzekły. Potem kupiłem sobie używane stockowe (ale z ubitymi lekko padami) i nawet tor próbowałem odwzorować, jednak nie udało mi się uzyskać tego brzmienia. Dzięki. Edited March 11 by MrBrainwash Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted March 11 Report Share Posted March 11 21 minut temu, MrBrainwash napisał: Nie przyszedł audiofil do studia. Studio musiało przyjść do audiofila. @Playjak pierwsze wrażenia? Ja wolałem edition. Zwłaszcza kabel w PRO wkurzał. Może sobie te Edition kupię raz jeszcze? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted March 11 Report Share Posted March 11 na HDtracks pojawil sie album The Prodigy More Music for the Jilted Generation 🔥 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBrainwash Posted March 11 Report Share Posted March 11 16 minut temu, Rafacio napisał: Ja wolałem edition. Zwłaszcza kabel w PRO wkurzał. Może sobie te Edition kupię raz jeszcze? Jestem w stanie to zrozunieć. Edition są bardziej umilające dla ucha i akustycznie więcej się dzieje. Też świetne słuchawki. Ja chciałem w kolekcji coś reprezentującego studio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waski Posted March 12 Report Share Posted March 12 @Palpatine Mam to Prodigy na CD czym to różni się od tej wersji z HDTracks? Rozumiem, że kupiłeś to: https://www.hdtracks.com/#/album/5f7ba0d005440939af4ddccb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted March 12 Report Share Posted March 12 @waskijesli masz wydanie More Music a nie Music…to pewnie niczym się nie różnią 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Corvin74 Posted March 14 Popular Post Report Share Posted March 14 (edited) Taki spontaniczny zakup na początek tygodnia… a miałem nie kupować nowych słuchawek… ale cena dobra… nie miałem Bayerów a teraz są. Edited March 14 by Corvin74 26 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBrainwash Posted March 14 Report Share Posted March 14 ruszyła maszyna hype się rozpoczyna kto wejdzie na fora ten uciec nie zdoła 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suszec Posted March 15 Report Share Posted March 15 A ja sprawiłem sobie używaną kartę USB Matrix X-Hi (poprzednik Element H). Wstawiłem do swojego PCta (raczej zbudowany z myślą o graniu, a nie o dopieszczaniu pod kątem dźwięku) i łooo Panie... Jak za kwotę, którą zapłaciłem (350 PLN) to zmiana w dźwięku jest ogromna. Bardziej spodziewałbym się takich zmian po wskoczeniu na przykład w o wiele droższe wzmacniacze, a tutaj miła niespodzianka Nie cierpię audiofilskiego pitolenia, ale nie mogę znaleźć lepszego opisu tych zmian niż większa "płynność" dźwięku. Jest słyszalne odprężenie w dźwięku, a scena odkleiła się od głowy słuchacza i ładnie się rozwarstwiła. Nie bardzo wierzyłem w to, żeby taki bajer coś zmienił, ale tutaj się zaskoczyłem i generalnie polecam jak komuś się uda dorwać w fajnej cenie. Sprawdzane to było na JDS Element II i na DT1990/HD660S 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Barbartek Posted March 15 Popular Post Report Share Posted March 15 Teraz przepiszę sto razy "nie będę więcej kupował płyt" Chodzi naturalnie o ten miesiąc Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post cpu1 Posted March 16 Popular Post Report Share Posted March 16 Chord Hugo 2 👍 26 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Jaro54 Posted March 16 Popular Post Report Share Posted March 16 Dotarły. Grają tak jak opisano na scarbir.com. Wygoda pierwsza klasa. Tanya T20 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted March 16 Report Share Posted March 16 20 minut temu, cpu1 napisał: Chord Hugo 2 👍 Daje radę z tymi potworami? 😀 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpu1 Posted March 16 Report Share Posted March 16 18 minut temu, lobuz1 napisał: Daje radę z tymi potworami? 😀 Do głośnego słuchania jest git Do bardzo głośnego już nie bo od ok 90% poziomu głośności Hugo 2 dźwięk staje się przesterowany i jazgotliwy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post lobuz1 Posted March 16 Popular Post Report Share Posted March 16 Trochę muzyczki i pilot (zamiennik) do mojego trzeciego cedeka Akai CD-57 😀 9 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakus1233 Posted March 16 Report Share Posted March 16 2 godziny temu, cpu1 napisał: Chord Hugo 2 👍 Fajny kolorofon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpu1 Posted March 16 Report Share Posted March 16 Teraz, bakus1233 napisał: Fajny kolorofon Można gasić światło i podziwiać jak choinkę 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post lobuz1 Posted March 17 Popular Post Report Share Posted March 17 (edited) Tym razem nie chciałem, nie planowałem, choć nie ukrywam że nosiło mnie od pewnego czasu na coś nowego. To wszystko przez @atr3yu bo się z nim spotkałem i dał posłuchać. Dzięki 😀. Będą pasowały do żółtej walizeczki. 😀Polecam wymienić tipsy bo te z zestawu są straszne. Dzięki @bigmaras za współpracę. Nie nawalasz nawet jak dzień wcześniej walczysz na wrotkach.🤣 Edited March 17 by lobuz1 21 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post marco-polo Posted March 17 Popular Post Report Share Posted March 17 (edited) PAW 6000. Dobrze że na w zestawie pokrowiec bo się palcuję. Ciężki i muszę przyznać że robi wrażenie. Z tyłu jest hartowane cienkie szkło. Ekran z przodu też hartowany - ciemny. Przyciski chodzą bardzo lekko. Obudowa to prawdopodobnie CNC bardzo ładnie oszlifowane. W zestawie ściereczka,pokrowiec i kabel do ładowania tak nie kabelek - opleciony i sztywny - usb C 3.0. Edited March 17 by marco-polo 27 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post jouhou Posted March 18 Popular Post Report Share Posted March 18 Zgrany duet 21 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpu1 Posted March 18 Report Share Posted March 18 Kupiłem w USA i powiem szczerze że nie spodziewałem się że są tak dobre. Polecam z czystym sumieniem - Koss KPH30i Tutaj lekki mod : 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weird_O Posted March 18 Report Share Posted March 18 Ciekawe jak szybko Ci pękną zawiasy w regulacji pałąka, moje wytrzymały tydzień. Dziadowskie wykonanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek_m Posted March 18 Report Share Posted March 18 Kupiłem je jeszcze przed pandemią. Nic się złego nie dzieje, a są używane (nomen omen nie tylko przeze mnie). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts