Jump to content

Naprawa słuchawek Sony MDR-XB950B1

Yamakasi

Recommended Posts

Witam, jestem posiadaczem słuchawek Sony MDR-XB950B1.

Niestety dzisiaj stała się dla mnie tragedia a mianowicie zauważyłem dwa pęknięcia przy pałąku.

O słuchawki zawsze bardzo dbałem i nie wiem w sumie dlaczego pojawiły się te dwa pęknięcia.

Pytanie do was czy gwarancja takie uszkodzenie obejmie, czy raczej stwierdzą że to z mojej winy?

Co polecacie zrobić w tej sytuacji jeżeli nie gwarancja? Chyba opcja klejenia tego wydaje się słaba, a części zamiennej do tego nie znalazłem.

Słuchawki dla mnie mają bardzo dużą wartość i nie uśmiecha się mi wymiana na nowe a chciałbym żeby posłużyły mi jeszcze długi czas stąd moje pytanie...

Zdjęcia:

https://i.imgur.com/4Z2BaXE.jpg

https://i.imgur.com/p4oX7ea.jpg

Co polecacie zrobić z tym fantem?

Znany problem w WH-1000XM2, pęknięcia, Sony nie chciało uznać reklamacji, odpowiadali że pęknięcia wynikają z winy użytkownika. Jak masz gwarancję to może lepiej udaj się najpierw do sklepu gdzie kupiłeś, a do Sony w ostateczności jakby sklep odmówił. Zawsze zostaje rzecznik praw konsumenta.  

• 1 month later...

Oddałem na reklamacje do sklepu, niestety uznali, że z mojej winy :(

Nie wiem czy jest sens dalej próbować - czyt. gwarancja do Sony, skoro @LukaszS twierdzisz, że Sony nie chce czegoś takie uznawać.

Szkoda, że słuchawki za tyle kasy mają tak słabą jakość wykonania, że przy pedantycznym użytkowaniu potrafią pęknąć. O słuchawki zawsze bardzo dbałem...

Chyba pozostaje tylko wystawić je na sprzedaż może ktoś będzie chciał pobawić się w wymianę pękniętej części. Bo kleić tego chyba nie ma sensu?

Edited by Yamakasi