Jump to content

Recommended Posts

Posted

cześć,

Chce poprawić jakość dźwięku w moim tv (lg  55c7v). Totalne nie znam się na naglosnienu tv. Polecacie soundbary czy kino domowe? Budzet jaki mam to 2500 zl  (mogą być używki ).

Czy w takiej cene warto w ogole brać jakieis kino domowe? Jesli byloby to kino fajnei jakby glosniki byly na bluetooth, nie chce ciągnąć kabli po calym pomieszczeniu 😕

Byłbym wdzięczny za poradę 

Posted

2500 zł to dużo za mało za sensowne kino domowe. Sam do telewizora mam podłączone Klipsch The Sixes i dają radę. Soundbar za te pieniądze z całą pewnością będzie grał gorzej.

Posted

Od kilku dni mam u siebie Audio Pro A26.

• HDMI Arc (sterowanie pilotem od TV/dekodera);
  • Streaming muzyki (Spotify, Tidal, itp.);
  • Pilot;
  • USB;
  • Optyk;
  • BT 5.0;
  • Wyjście na sub.

Polecam :) 

Posted

2.5 kPLN to zdecydowanie za mało na rozsądne kino domowe, 

przy kinie trzeba jeszcze rozważyć czy będzie to wszystko jak porozstawiać i pociągnąć kable, im większe pomieszczenie tym drożej,

soundbary to takie zabaweczki nie wiadomo w sumie po co i dla kogo, z wyjątkiem kilku konstrukcji, które faktycznie potrafią zagrać przestrzennie, ale uwaga, one też potrzebują do tego "rozstawienia" ścian od których dźwięk będzie się odbijał (symetria rozstawienia) ludzie myślą, że wcisną tv w kąt, i będzie ok.

Zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem na poprawę dźwięku z TV (i najprostszym) jest (są) aktywne głośniki stereo, konieczne wyposażone w cyfrowe wejście dźwięku, HDMI ARC jest idealne (wygoda), ale może być też optyk.

U mnie do tv podpięty jest "duży" zestaw HIFI po optyku, i to działa :)

Posted

Testowałem kiedyś Swan 200 czy 2000 mk iii do komputera. Do TV też by pasowały, bo miały wszystkie wejścia. U mnie się nie sprawdziły, bo mam mały pokój i do kompa są za duże.

• 7 months later...