Jump to content

Recommended Posts

Posted

W ogóle to polecam zainstalować sobie moda Wimpy. Instalacja jest banalnie prosta - ze strony https://github.com/unknown321/wampy/releases pobieramy najnowszy plik *.exe i odpalamy. Przy instalacji zaznaczamy, że Walkman One jest zainstalowany. Wszystko działa jak wcześniej, ale w trakcie odtwarzania przełączając suwak HOLD aktywujemy tego moda, który:

- może wyświetlać animacje kasety jak na moim zdjęciu wcześniej

- możemy mieć wygląd Winampa i nawet wgrywać różne jego skórki

- zmienić sobie w ustawieniach, żeby okładki płyt zajmowały więcej miejsca na ekranie (głównie po to go zainstaloałem)

- i najważniejsze - możemy z poziomu playera zmieniać ustawienia Walkman One - nie trzeba już podłącząć grajka do kompa. Po prostu zmieniamy (np region) i restartujemy.

Jest tam mnóstwo ustawień, wszystko jest opisane na stronie.

• Like 3
  • 1 month later...
Posted

Cześć, jako że trochę czasu już minęło od premiery nw-a45/nw-a55, chciałem zapytać czy jest na forum ktoś kto zajmuje się wymianą baterii w tych grajkach? Rozglądam się za czymś, ale odstrasza mnie fakt że mają one już po 6-7 lat, więc bateria może być konkretnie zajechana a uzyskanie od sprzedającego rzetelnej odpowiedzi na temat stanu baterii graniczy z cudem. 

• 4 weeks later...
Posted

Ja swój kupowałem w ciemno. Odtwarzacz działa może 2h dziennie, wytrzymuje koło tygodnia bez ładowania. Ja bym zaryzykował, w ostateczności nie będziesz używać stand-by, tylko będziesz musiał włączyć i wyłączyć za każdym razem (jak ja to robię).

Posted (edited)

Czy ustawienia sygnatur i regionów działaja po BT? W sensie jest różnica między np. regionami, kiedy odtwarzacz otrzymuje zero jedynki od telefonu?

Nie moge znaleźć, a wiem, że był na forum link lub jpeg do rozpiski charakterystyki brzmieniowej każdego regionu. Jesli macie, widzicie, to będę wdzieczny za podzielenie sie lub wskazanie gdzie to jest.

@robertos dzięki za tego winampa!

Edited by side
Posted (edited)
Godzinę temu, side napisał(a):

Czy ustawienia sygnatur i regionów działaja po BT? W sensie jest różnica między np. regionami, kiedy odtwarzacz otrzymuje zero jedynki od telefonu?

Nie moge znaleźć, a wiem, że był na forum link lub jpeg do rozpiski charakterystyki brzmieniowej każdego regionu. Jesli macie, widzicie, to będę wdzieczny za podzielenie sie lub wskazanie gdzie to jest.

@robertos dzięki za tego winampa!

WM1A_Region_Guide.JPG

Nie sprawdzałem czy w MrWalkman dzialają regiony na bt.

Może będzie gdzieś wzmianka:

https://www.mrwalkman.com/p/walkman-one-a50series.html?m=1

Edited by wwd
  • Like 1
  • 4 months later...
Posted

Witam panowie. Mam taki problem z moim odtwarzaczem Sony NW A45.  Miałem zainstalowanY wcześniej soft od MrWalkmanA, jednak chciałem sprawdzić jego inny firmware. Postępowałem według instrukcji i najpierw chciałem i przywrócić fabryczny soft Sony poprzez odpowiedni plik. Jednak po usunięciu moda przestał mi działać ekran dotykowy i byłem zmuszony ręcznie zainstalować oficjalny firmware ze strony Sony. Teraz wszystko działa tak jak należy tylko nie mogę odpalić żadnego instalatora od MrWalkmana bo nie widzi on mojego playera. Tzn. system Windows 11 go widzi tak jak aplikacja Sony Musić Center. Jednak po odpaleniu instalatora instalacyjnego np. WalkmanOne prosi mnie o podłączenie urządzenia kablem USB. I nie wiem czy ten dezinstalator od MrWalkmana nie zadziałał tak jak powinien i wszystkiego mi nie odinstalował jak należy?  Czy ktoś z was spotkał się już z czymś takim?

Posted
1 godzinę temu, roju napisał(a):

Witam panowie. Mam taki problem z moim odtwarzaczem Sony NW A45.  Miałem zainstalowanY wcześniej soft od MrWalkmanA, jednak chciałem sprawdzić jego inny firmware. Postępowałem według instrukcji i najpierw chciałem i przywrócić fabryczny soft Sony poprzez odpowiedni plik. Jednak po usunięciu moda przestał mi działać ekran dotykowy i byłem zmuszony ręcznie zainstalować oficjalny firmware ze strony Sony. Teraz wszystko działa tak jak należy tylko nie mogę odpalić żadnego instalatora od MrWalkmana bo nie widzi on mojego playera. Tzn. system Windows 11 go widzi tak jak aplikacja Sony Musić Center. Jednak po odpaleniu instalatora instalacyjnego np. WalkmanOne prosi mnie o podłączenie urządzenia kablem USB. I nie wiem czy ten dezinstalator od MrWalkmana nie zadziałał tak jak powinien i wszystkiego mi nie odinstalował jak należy?  Czy ktoś z was spotkał się już z czymś takim?

Spróbuj zmienić w ustawieniach tryb usb na mass storage czy coś takiego.

Posted

Dziękuję za szybki odzew. Problem jest już rozwiązany. Okazało się, że na dysku odtwarzacza zostały jakieś śmieci po dezinstalacji tego firmware od MrWalkmana w postaci folderu i plików. Usunąłem je ręcznie i przywróciłem ustawienia fabryczne i teraz wszystko już śmiga.