White Haven Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Dzieki Jescze ostatnie pytanko - czemu przy niektórych artystach Rio manager dostawił mi przed nazwami y z takimi dwoma kropeczkami u góry? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 bo masz starego managera (pobrałeś go ze strony Karmy) i nie radzi sobie w 100% z Unikodem - musisz mieć najnowszą wersję (do pobrania ze strony Carbona) :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Ok dzięki Swoją drogą nielogiczne rozwiązanie.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 bo Karma jest od dawna nierozwijania i niesupportowana... a Carbon jest, do niedawna (albo nawet jeszcze) w ciągłej sprzedarzy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Hm znowu problem zapełniłem cały dysk Karmy (dla odmiany nic transferu nie zerwało) i od jakiś 10 minut wisi napis wait (komp klepsydra dyskietka) To normalne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 nie, nie jest to normalne... pewnie będzie trzeba zresetować odtwarzacz, może będzie trzeba go potem sformatować i wrzucić wszystko od nowa (?) ogorkowi się coś takiego stało, musisz go spytać jak dokłanie poszło... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Reset pomógł, chyba obedzie się bez formatu, ale jak znowu odwali taki numer to bedę musiał go chyba zrobić... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radzique Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 mi sie zawieszka zdarzyła w karmie raz. Z tego co pamietam przy wyłączanoi playera w momencie kiedy sam sie włączył jak podłączyłem docka do prądu. Ogólnie o Karme to trzeba dbać , ale czasem agrafką trzeba ją ukłuć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 a mnie się nigdy Karma nie zawiesiła... tylko ze dwa razy zdażyło się że "przestała grać" (dzieje się tak czasem kiedy ustawiony jest crossfade) - trzeba ją wtedy wyłączyć i włączyć ponownie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarospiec Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Witam wiem że pewnie mnie zjedziecie że takiego kotleta odgrzewam ale pomyślałem że lepiej nie zakładać nowego tematu a sprawa dotyczy właśnie Rio Karmy i baterii a więc: mam Rio już dość długo no i niestety bateria odmawia posłuszeństwa, trzyma 2h, wiem że powinieniem zakupić zamiennik o ten: http://www.batteryupgrade.pl/shopBrowser.php?assortmentProductId=82753940&shopGroupId=79031301#/assortmentProductId/82753940/shopGroupId/79031301 ale akurat mam mało kasy i moje pytanie jest czy mógłbym zastosować jakiś zamiennik np w postaci baterii od któregoś z IPOD-ów Video albo Classica bo one tez miały dyski, wiadomo że trzeba lutować ale czy dałoby to radę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
selphy Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Tu masz baterię za 55 zł z przesyłką http://www.ebay.pl/itm/Battery-for-Rio-Karma-20GB-MP3-player-2200mAh-DY004-/180643851689?pt=Other_MP3_Player_Accessories&hash=item2a0f366da9#ht_2352wt_1163 Nie pasuje bateria z Ipoda, a sposób wymiany jest banalny, nie trzeba nic lutować, wystarczy przykleić taśmą odpowiednie kabelki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mnementh Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Jak nie trzeba lutować, jak trzeba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
selphy Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 Wystarczy odkleić taśmę od starej baterii i przykleić przewód do nowej, od strony płyty głównej nic nie musisz robić. No chyba że to zależy od modelu baterii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts