Corvin74 1,905 Posted April 15, 2020 Report Share Posted April 15, 2020 (edited) Jestem zainteresowany takim produktem od Allo: USBridge Sig ma to u mnie pracować jako transport USB do DACa. - mam Questyle Twelve i on jako DAC ma pracować. Strona producenta Allo: https://allo.com/sparky/usbridge-signature-pcb.html i tutaj mam pytanie, który software do niego polecacaci: Volumio czy MoOde? Interesuje mnie obsługa: TIDAL, Spotyfi, w przyszłości inne serwisy streamingowe. pliki z NAS, oraz z dysku podpiętego po USB Sterowanie całością z aplikacji na iOS i Android. Ja w tej chwili korzystam z Daphile zainstalowanym na terminalu HP i zastanawiam się czy to przejcie na produkt Allo będzie dobrym krokiem a do tego nie rujnującym budżet. Ktoś ma taki połączenie może coś o tym powiedzieć? Opinie o USBBridge są pozytywne. Edited April 15, 2020 by Corvin74 Quote Link to post Share on other sites
Chcheckitout 250 Posted April 15, 2020 Report Share Posted April 15, 2020 Ja bym nie kombinował i sprawdził Bluesound. Aplikacja bajka + serwisy stream działają rewelacyjnie. Jak się pominie wbudowany DAC gra to nie gorzej od Sotm sms ultra. Quote Link to post Share on other sites
Corvin74 1,905 Posted April 15, 2020 Author Report Share Posted April 15, 2020 @Chcheckitout a który model Bluesound... no i pytanie po co płacić za DAC, z którego i tak nie skorzystam?? Celem też jest jakość dzwięku, w wielu porównaniach USBridge opisano jako lepszy od podstawowych modeli Bluesound. Quote Link to post Share on other sites
Chcheckitout 250 Posted April 15, 2020 Report Share Posted April 15, 2020 Node 2I. Czy allo gra lepiej ? Dla mnie nie, soft BS jest super. Jak chcesz skoku jakości to trzeba potroić fundusze albo i więcej. Te urządzenia startują w tej samej kategorii wagowej. Quote Link to post Share on other sites
Nicodem 1,852 Posted April 15, 2020 Report Share Posted April 15, 2020 Nie wolisz aby do DAC iść po SPDIF? @Corvin74 napisz do mnie na priv - mam mały pomysł. Quote Link to post Share on other sites
Cain1916 59 Posted April 15, 2020 Report Share Posted April 15, 2020 (edited) 4 godziny temu, Nicodem napisał: Nie wolisz aby do DAC iść po SPDIF? @Corvin74 napisz do mnie na priv - mam mały pomysł. Nie wolicie, aby do DAC iść po i2s? Mimo to w przypadku Questyle omijałbym raczej usb. Miałem swego czasu CMA600i i poprzez usb grał mi zdecydowanie najgorzej! Edited April 15, 2020 by Cain1916 Quote Link to post Share on other sites
Nicodem 1,852 Posted April 15, 2020 Report Share Posted April 15, 2020 Oczywiście jak ktoś może to po i2s. Niestety nie mam DAC z takim wejściem choć mój streamer to wspiera.pisane przez Tapatalk mobilnie, przepraszam za literówki itp. Quote Link to post Share on other sites
Corvin74 1,905 Posted April 15, 2020 Author Report Share Posted April 15, 2020 Narazie odpaliłem Volumio na terminalu HP, sprawdzam oprogramowanie. Muzyka z NASa - działa Tidal - działa Spotyfi - działa przeglądanie / sterowanie z kompa pod Win10, - działa aplikacja na iOS - działa jak przyjdzie do testów USBridge to sprawdzę i postaram się porównać czy te wyjścia specjalne po USB są lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Cain1916 59 Posted April 15, 2020 Report Share Posted April 15, 2020 1 godzinę temu, Nicodem napisał: Oczywiście jak ktoś może to po i2s. Niestety nie mam DAC z takim wejściem choć mój streamer to wspiera. A co to jest za streamer? Wspiera RJ45 czy HDMI? Quote Link to post Share on other sites
Nicodem 1,852 Posted April 15, 2020 Report Share Posted April 15, 2020 Metrum Ambre, wspiera po rj45pisane przez Tapatalk mobilnie, przepraszam za literówki itp. 1 Quote Link to post Share on other sites
prolim 412 Posted April 20, 2020 Report Share Posted April 20, 2020 Mam pierwszą wersję Allo Usbridge i kupiłem też Sig. Różnica jest, szczególnie w holografii i scenie. Niestety muszę zareklamować, bo pojawił się problem opisywany na necie z strzelaniem jak na starych filmach czy winylach. Ciężko było się rozstać Mam nadzieję, że wróci i będzie działać. Przy Sig można dokupić moduł spidf/bnc i dorzucić, ale obudowę trzeba zmienić wtedy. Quote Link to post Share on other sites
Stefan Batory 0 Posted September 17, 2020 Report Share Posted September 17, 2020 No i jak tam naprawili ci go ? to jak tam teraz to gra ? Quote Link to post Share on other sites
prolim 412 Posted September 22, 2020 Report Share Posted September 22, 2020 W dniu 17.09.2020 o 09:59, Stefan Batory napisał: No i jak tam naprawili ci go ? to jak tam teraz to gra ? Tak, system jeszcze raz nagrali pewnie. W sumie można sobie samemu to ogarnąć, tylko kartę micro ssd trzeba mieć. Teraz zmieniłem na moode player i kupiłem digione signature. Jest nieco lepiej niż z usb. Ale łączny koszt to z 2k zł, więc nie wiem czy nie byłoby lepiej coś innego ogarnąć Quote Link to post Share on other sites
Tajniakos 244 Posted February 15 Report Share Posted February 15 (edited) W dniu 15.04.2020 o 09:43, Corvin74 napisał: @Chcheckitout a który model Bluesound... no i pytanie po co płacić za DAC, z którego i tak nie skorzystam?? Celem też jest jakość dzwięku, w wielu porównaniach USBridge opisano jako lepszy od podstawowych modeli Bluesound. PIOTR Jak masz ochotę to się polecam, mam BSN2 ze zmodowanym zasilaniem przez chłopaków z audiostereo. Możemy to podpiąć u Cię i organoleptycznie sprawdzić jak się sprawy mają Edited February 15 by Tajniakos Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts