Jump to content
Sivga & Sendy Audio - reaktywacja - specjalna oferta ×
iFi Audio xDSD Gryphon - razem możemy więcej ×

M15

Wisting

Recommended Posts

Hardware Configuration-3-Flagship Android-based Lossless Portable Music Player M15

Independent XMOS XUF208 Control Chip
Supports Native DSD 512 Decoding
FiiO's FPGA Technology (Third Generation)
Femtosecond Crystal Oscillators from NDK, Japan
Dual Flagship AK4499 EQ DAC Chips from AKM, Japan
Exclusive LSI Audio Process
More Powerful Performance

https://www.head-fi.org/threads/fiio-2019-last-launch-event-to-be-held-on-december-28-14-00-beijing-time-utc-8.921800/page-4

2019-EN.128.jpeg

2019-EN.028.jpeg

Edited by Wisting
  • Like 1

To za to pokrętło, oraz karbonowe plecki :) A na poważnie, pogięło Chińczyków. Więcej niż stary Kann 😧

Ciekawe po ile będzie u nas w kraju? 5 tys. PLN?

Edited by Wisting

Miałem nadzieję na następcę FH7. Nowy DAP od FiiO mnie jakoś nie grzeje, a już szczególnie za takie pieniądze. No, chyba że będzie grał bajecznie, ale to i tak bariera nie do przeskoczenia finansowo na DAP dla mnie.

No to ciekawe jak to gra. Miałem ich dapów wiele i już w ciemno od FiiO nie biere. Musiałby zagrać wyraźnie lepiej od DX220, żebym się skusił.

No chyba że to konkurencja dla SP2000. :) No na papierze podobne.

• Like 1

FiiO za 1300 dolców? NIE. FiiO to była fajna przystępna cenowo firma.. Trzeba tu szybko jakąś nową konkurencję która zrobi to samo za pół ceny żeby sprowadzić takie Fiio na ziemię. 

Edited by ALTON

36 minut temu, mykupyku napisał:

Nie na wyjściu, tylko na papierze. :)

24 minuty temu, saudio napisał:

A nawet 25,5V ;) ciekawe co z tego wszystkiego wsadzonego do środka wyjdzie, może preorder za pół ceny?

25,5 Vpp - to napięcie międzyszczytowe - dla odbiorcy końcowego nic z tego nie wynika :)

radzę przyjrzeć się specyfikacji użytego tam OPA1622 gdzie nawet dla balansu nie da się takich wartości uzyskać :)

Ogólnie to fajna ta specyfikacja - taka nierzetelna :D

Godzinę temu, espe0 napisał:

25,5 Vpp - to napięcie międzyszczytowe - dla odbiorcy końcowego nic z tego nie wynika :)

radzę przyjrzeć się specyfikacji użytego tam OPA1622 gdzie nawet dla balansu nie da się takich wartości uzyskać :)

Ogólnie to fajna ta specyfikacja - taka nierzetelna :D

Widziałeś pomiary?

17 minut temu, saudio napisał:

Widziałeś pomiary?

Nie widziałem - prawda. Ale nie pierwszy raz spotykam się z podawaniem do opinii publicznej wartości referencyjnej użytych komponentów. 

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/opa1622.pdf - nie ukręcisz z tego więcej niż w specyfikacji. Mało tego naciągając ją do granic te parametry się pogarszają.

THD+N Total harmonic distortion + noise G = 1, f = 1 kHz, VOUT = 3.5 VRMS, RL = 2 kΩ, 80-kHz measurement bandwidth 0.000024% –132db

Miałem już urzadzenie z SNR -140db które szumiało...

Nie kłócę się - poczekajmy do pomiarów. Oficjalnie stawiam Ci czteropak jak w pomiarach wyjdzie to co na papierze.

Edited by espe0

53 minuty temu, espe0 napisał:

Nie widziałem - prawda. Ale nie pierwszy raz spotykam się z podawaniem do opinii publicznej wartości referencyjnej użytych komponentów. 

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/opa1622.pdf - nie ukręcisz z tego więcej niż w specyfikacji. Mało tego naciągając ją do granic te parametry się pogarszają.

THD+N Total harmonic distortion + noise G = 1, f = 1 kHz, VOUT = 3.5 VRMS, RL = 2 kΩ, 80-kHz measurement bandwidth 0.000024% –132db

Miałem już urzadzenie z SNR -140db które szumiało...

Nie kłócę się - poczekajmy do pomiarów. Oficjalnie stawiam Ci czteropak jak w pomiarach wyjdzie to co na papierze.

Spoko, na prezentacji wygląda całkiem nieźle, ale i tak musimy poczekać co z tego wyjdzie, ja im kibicuję, choć poprzednie modele nie do końca były tym czym miały być. Zobaczymy.

13 minut temu, saudio napisał:

Spoko, na prezentacji wygląda całkiem nieźle, ale i tak musimy poczekać co z tego wyjdzie, ja im kibicuję, choć poprzednie modele nie do końca były tym czym miały być. Zobaczymy.

Poprzednie i poprzednie, i jeszcze poprzednie... :D Jedno trzeba jednak przyznać - nikt nie zna się na nadmuchanym marketingu i zalewaniu rynku kolejnymi modelami tak jak Fiio.

A mi sie podoba że zaczynaja wchodsic w wysokie modele. Na papierze wygląda ******scie.
Ma dosłownie wszystko.

Wysłane z mojego SM-T725 przy użyciu Tapatalka

To za to pokrętło, oraz karbonowe plecki  A na poważnie, pogięło Chińczyków. Więcej niż stary Kann 
Ciekawe po ile będzie u nas w kraju? 5 tys. PLN?

Policzyłeś 1:1. Z VAT wychodzi przynajmniej 6 tys.