Wisting Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 (edited) Hardware Configuration-3-Flagship Android-based Lossless Portable Music Player M15 Independent XMOS XUF208 Control Chip Supports Native DSD 512 Decoding FiiO's FPGA Technology (Third Generation) Femtosecond Crystal Oscillators from NDK, Japan Dual Flagship AK4499 EQ DAC Chips from AKM, Japan Exclusive LSI Audio Process More Powerful Performance https://www.head-fi.org/threads/fiio-2019-last-launch-event-to-be-held-on-december-28-14-00-beijing-time-utc-8.921800/page-4 Edited December 28, 2019 by Wisting 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertos Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 1300 USDWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wisting Posted December 28, 2019 Author Report Share Posted December 28, 2019 (edited) To za to pokrętło, oraz karbonowe plecki A na poważnie, pogięło Chińczyków. Więcej niż stary Kann 😧 Ciekawe po ile będzie u nas w kraju? 5 tys. PLN? Edited December 28, 2019 by Wisting Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StAc Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 Miałem nadzieję na następcę FH7. Nowy DAP od FiiO mnie jakoś nie grzeje, a już szczególnie za takie pieniądze. No, chyba że będzie grał bajecznie, ale to i tak bariera nie do przeskoczenia finansowo na DAP dla mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mykupyku Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 No to ciekawe jak to gra. Miałem ich dapów wiele i już w ciemno od FiiO nie biere. Musiałby zagrać wyraźnie lepiej od DX220, żebym się skusił. No chyba że to konkurencja dla SP2000. No na papierze podobne. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
all999 Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 O, Fiiosony! 2.5, 3.5, 4.4? Tak wygląda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andi Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 Mam podobnie. Nie jestem fanem ani anty fanem zadnej marki ale... w ciemno od fiio nie kupie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wisting Posted December 28, 2019 Author Report Share Posted December 28, 2019 6 minut temu, all999 napisał: O, Fiiosony! 2.5, 3.5, 4.4? Tak wygląda... No, nawet przycisk Hold skopiowali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALTON Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 (edited) FiiO za 1300 dolców? NIE. FiiO to była fajna przystępna cenowo firma.. Trzeba tu szybko jakąś nową konkurencję która zrobi to samo za pół ceny żeby sprowadzić takie Fiio na ziemię. Edited December 28, 2019 by ALTON Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
espe0 Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 Z tą ceną to znów będą płakać że klienci zwracajo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saudio Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 Zapowiada się ciekawie.25V na wyjściu słuchawkowym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mykupyku Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 26 minut temu, saudio napisał: Zapowiada się ciekawie. 25V na wyjściu słuchawkowym? Nie na wyjściu, tylko na papierze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saudio Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 6 minut temu, mykupyku napisał: Nie na wyjściu, tylko na papierze. A nawet 25,5V ciekawe co z tego wszystkiego wsadzonego do środka wyjdzie, może preorder za pół ceny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
espe0 Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 36 minut temu, mykupyku napisał: Nie na wyjściu, tylko na papierze. 24 minuty temu, saudio napisał: A nawet 25,5V ciekawe co z tego wszystkiego wsadzonego do środka wyjdzie, może preorder za pół ceny? 25,5 Vpp - to napięcie międzyszczytowe - dla odbiorcy końcowego nic z tego nie wynika radzę przyjrzeć się specyfikacji użytego tam OPA1622 gdzie nawet dla balansu nie da się takich wartości uzyskać Ogólnie to fajna ta specyfikacja - taka nierzetelna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saudio Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 Godzinę temu, espe0 napisał: 25,5 Vpp - to napięcie międzyszczytowe - dla odbiorcy końcowego nic z tego nie wynika radzę przyjrzeć się specyfikacji użytego tam OPA1622 gdzie nawet dla balansu nie da się takich wartości uzyskać Ogólnie to fajna ta specyfikacja - taka nierzetelna Widziałeś pomiary? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
espe0 Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 (edited) 17 minut temu, saudio napisał: Widziałeś pomiary? Nie widziałem - prawda. Ale nie pierwszy raz spotykam się z podawaniem do opinii publicznej wartości referencyjnej użytych komponentów. http://www.ti.com/lit/ds/symlink/opa1622.pdf - nie ukręcisz z tego więcej niż w specyfikacji. Mało tego naciągając ją do granic te parametry się pogarszają. THD+N Total harmonic distortion + noise G = 1, f = 1 kHz, VOUT = 3.5 VRMS, RL = 2 kΩ, 80-kHz measurement bandwidth 0.000024% –132db Miałem już urzadzenie z SNR -140db które szumiało... Nie kłócę się - poczekajmy do pomiarów. Oficjalnie stawiam Ci czteropak jak w pomiarach wyjdzie to co na papierze. Edited December 28, 2019 by espe0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saudio Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 53 minuty temu, espe0 napisał: Nie widziałem - prawda. Ale nie pierwszy raz spotykam się z podawaniem do opinii publicznej wartości referencyjnej użytych komponentów. http://www.ti.com/lit/ds/symlink/opa1622.pdf - nie ukręcisz z tego więcej niż w specyfikacji. Mało tego naciągając ją do granic te parametry się pogarszają. THD+N Total harmonic distortion + noise G = 1, f = 1 kHz, VOUT = 3.5 VRMS, RL = 2 kΩ, 80-kHz measurement bandwidth 0.000024% –132db Miałem już urzadzenie z SNR -140db które szumiało... Nie kłócę się - poczekajmy do pomiarów. Oficjalnie stawiam Ci czteropak jak w pomiarach wyjdzie to co na papierze. Spoko, na prezentacji wygląda całkiem nieźle, ale i tak musimy poczekać co z tego wyjdzie, ja im kibicuję, choć poprzednie modele nie do końca były tym czym miały być. Zobaczymy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaiet Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 13 minut temu, saudio napisał: Spoko, na prezentacji wygląda całkiem nieźle, ale i tak musimy poczekać co z tego wyjdzie, ja im kibicuję, choć poprzednie modele nie do końca były tym czym miały być. Zobaczymy. Poprzednie i poprzednie, i jeszcze poprzednie... Jedno trzeba jednak przyznać - nikt nie zna się na nadmuchanym marketingu i zalewaniu rynku kolejnymi modelami tak jak Fiio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicodem Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 A mi sie podoba że zaczynaja wchodsic w wysokie modele. Na papierze wygląda ******scie. Ma dosłownie wszystko. Wysłane z mojego SM-T725 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaps Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 takie Xiaomi, napompowane sprzętem, ale iPhone to nie jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 A ja jestem fanem obu marek, zobaczę posłucham ale nie kupię bo nie potrzebuje ;pFajnie że rynek idzie do przodu ale ceny zaczynają być przegięte. - Tapatalk 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
all999 Posted December 29, 2019 Report Share Posted December 29, 2019 To za to pokrętło, oraz karbonowe plecki A na poważnie, pogięło Chińczyków. Więcej niż stary Kann Ciekawe po ile będzie u nas w kraju? 5 tys. PLN? Policzyłeś 1:1. Z VAT wychodzi przynajmniej 6 tys. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arczi11 Posted December 29, 2019 Report Share Posted December 29, 2019 6Tyś? A gdyby zorganizować promocję w ramach preorder to o ile taniej by wychodziło? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted December 29, 2019 Report Share Posted December 29, 2019 5999 - Tapatalk 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mykupyku Posted December 29, 2019 Report Share Posted December 29, 2019 2 godziny temu, Arczi11 napisał: 6Tyś? A gdyby zorganizować promocję w ramach preorder to o ile taniej by wychodziło? Z 7999 na 5999 by było. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts