Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tymek uwielbia gryźć :)

Messenger_creation_D3FB219B-700F-4608-8E84-0A778C590B19.jpeg

• Like 4
  • Thanks 1
Posted
Dźwięk nie zamula z takim kotem ?

Dźwięk ma bardziej czarne tło mam tylko nadzieję, że nie jest zbyt przyciemniony.
Cudny kotek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 2 weeks later...
Posted
1 godzinę temu, Tytus1988 napisał(a):

@Gracjan to prawda😉

A u mnie Nico ma oko na słuchawki🐱😉🎶

Lumii_20250217_141212785.jpg

Daj mu trochę posłuchać Baby Orfeusza, bo widać że bardzo chce 🤪🤪

• Thanks 1
Posted

Wczoraj był Dzień Kota. Anandi i Gizmo zaczęli go leniwie, ale wieczorem była szalona zabawa wędką z piórkiem :) 

koty_04-02-2025.jpg

• Like 8
  • Thanks 1
Posted (edited)
22 godziny temu, Gracjan napisał(a):

Daj mu trochę posłuchać Baby Orfeusza, bo widać że bardzo chce 🤪🤪

Przetestował... na dzień kota należało się jemu🐱😉 Tym bardziej, że Nico lubi różne słuchawki i potrafi je odpowiednio wygrzewać, żeby dobrze grały😉

Lumii_20250204_234804974.jpg

@Bednaar pięknie wyszli🙂👍

Edited by Tytus1988
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 4
Posted

To i u mnie Dzień Kota z Tymkiem :)

Messenger_creation_1E715132-D70B-462B-A5C8-DC9E6FED4D77.jpeg

• Like 7
  • Thanks 1
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Lumii_20250302_225949561.jpg

_DSC9595.jpg

_DSC9599.jpg

Przedwiosenne promienie słońca coraz mocniej ogrzewają futerko😺🌞

Edited by Tytus1988
  • Like 5
  • Thanks 4
Posted (edited)

Wszystko zarówno z Panterką, jak i Filemonem jest dobrze, chociaż jakiś kot drapnął go lekko nad lewym okiem. Wczoraj witały mnie już od wejścia, otrzymały karmę, a potem wylegiwały :) 

Edited by Tytus1988
  • Thanks 1
Posted

@RadekBe Piękne akwarium, piękni jego Mieszkańcy :) 

Kiedyś mieliśmy w domu akwarium, było to hobby mojej żony i syna - ale zapał minął, żona dała koleżance za darmo akwarium z wyposażeniem i lokatorami (były tam m.in. dwa całkiem spore - jak na ryby akwariowe - sumy, coś ok. 20 cm długości każdy). Bywały tam też i krewetki, np. Atya gabonensis, a także małe raczki. No i ślimaki "helenki" - drapieżne, polujące m.in. na inne ślimaki, a także, niestety, zdarzało im się złapać krewetkę.

A ja głównie daję zdjęcia kotów, bo to moi ulubieńcy, ale mamy też wspaniałego, kochanego pieska i milutką papużkę - zatem dla odmiany zdjęcie Polly - naszej papugi nimfy (jej głównym opiekunem jest nasz syn):

polly_luty_2025.jpg

• Like 4
Posted (edited)
51 minut temu, Bednaar napisał(a):

@RadekBe Piękne akwarium, piękni jego Mieszkańcy :) 

Kiedyś mieliśmy w domu akwarium, było to hobby mojej żony i syna - ale zapał minął, żona dała koleżance za darmo akwarium z wyposażeniem i lokatorami (były tam m.in. dwa całkiem spore - jak na ryby akwariowe - sumy, coś ok. 20 cm długości każdy). Bywały tam też i krewetki, np. Atya gabonensis, a także małe raczki. No i ślimaki "helenki" - drapieżne, polujące m.in. na inne ślimaki, a także, niestety, zdarzało im się złapać krewetkę.

A ja głównie daję zdjęcia kotów, bo to moi ulubieńcy, ale mamy też wspaniałego, kochanego pieska i milutką papużkę - zatem dla odmiany zdjęcie Polly - naszej papugi nimfy (jej głównym opiekunem jest nasz syn):

polly_luty_2025.jpg

U mnie to trochę inaczej wygląda, bo jestem mocno wkręcony w high-ednową odmianę akwarystyki, zatem i sprzęt ma znacznie (jak to ma się także w słuchawkach), zatem zajawka sprzętowa mocno nakręca samo zainteresowanie. A że jest z Japonii, to wiadomo z czym się to wiąże...
Poza tym biorę udział w konkursach akwarystycznych, zatem motywacja idzie także na zewnątrz.

Z nowych mieszkańców planujemy Gekony Klemmera i syn coś już napomina o Boa Tęczowym Brazylijskim... 🙂 

Edited by RadekBe
  • Like 1
Posted

@RadekBe pięknie się prezentują Twoje akwaria🙂👍🥇 Wodny świat ma bez wątpienia swój czar i też go cenię🐠 🐡 :)

Lumii_20250307_153511245.jpg

Lumii_20250307_154305126.jpg

I jeden z moich ulubionych gatunków - łatwy w utrzymaniu i sympatyczny sum :)

Lumii_20250307_154943396.jpg

@Bednaar też mam podobnie w przypadku kotów - też je bardzo lubię 😉 Masz wspaniałą gromadkę :)

• Like 3
  • Thanks 3
Posted

Tymek jak był mały :)

Screenshot_2025-03-08-14-16-55-387_com.miui.home.jpg

• Like 4
  • Thanks 2
  • 2 weeks later...
Posted
W dniu 20.03.2025 o 15:57, Barbartek napisał(a):

Tak jestem czasem witany wracając do domu

A ja tak o poranku, w weekendy: "jeszcze śpisz, a my umieramy z głodu" :)

image.jpeg

• Like 6
  • Thanks 2
  • Haha 1
Posted

Tutaj również we dwoje zawsze raźniej ;)

Screenshot_2025-04-02-19-01-34-237_com.miui.gallery.jpg

• Like 4
  • Thanks 1