Vaiet Posted December 22, 2019 Report Share Posted December 22, 2019 (edited) Dobra dusza naprowadziła mnie na nowego flagowca od Xduoo, który zdecydowanie przyciąga uwagę. TA-30 - bo o nim mowa - to kolejna już lampowa hybryda wyróżniająca się na tle dotychczasowego dorobku Chińczyków czymś więcej, niż tylko ceną, która znacząco odbiega od wcześniejszych, bardziej budżetowych modeli. Mamy więc stacjonarną integrę z dwiema lampami 12AU7, czyli w sumie typowy lampowy standard, wzbogacone o jedną lampę prostowniczą 5Z3P. Wszystko to co prawda bez balansu, ale za to na nowym Sabre 9038Q2M i modułem BT 5.0 z obsługą APTX, APTX-HD, APTX-LL i LDAC. Moc to "jedyne" 3000mw przy 32 Ohm, więc słaby to zawodnik nie jest. Do tego na tyle ma komplet wejść i wyjść RCA, optyka, coaxa i USB. Jakie lampy tam konkretnie dali nie wiem, ale miejmy nadzieję, że nic co będzie mocno dławić ten sprzęt. Znając @bigmaras, cena w Polsce będzie mega atrakcyjna, czyli pewnie bliska 1:1 do oficjalnego MSRP ustalonego na 710$. Poniżej trochę zdjęć zajumanych z oficjalnej strony Xduoo. Ładny jest i robi wrażenie jak na mój gust No i przynajmniej z załączonych materiałów oraz opisów wygląda na to, że nie poskąpili na komponentach wewnętrznych. Edited December 22, 2019 by Vaiet 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted December 22, 2019 Report Share Posted December 22, 2019 Wygląda zacnie, choć trochę może brakować balansu - w TA-20 bardzo fajnie się sprawuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaiet Posted December 22, 2019 Author Report Share Posted December 22, 2019 Przy takiej mocy IMO brak balansu wielką bolączką nie jest. Burson Playmate ma 2W mocy, a przy takich Focalach Elex czy TH610 nie włączam nawet wysokiego gainu. Ba, na LCD-X przy Bursonie na wysokim gainie głośność 1/100 to już było za dużo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted December 22, 2019 Report Share Posted December 22, 2019 Balans to nie tylko moc, to także separacja miedzy kanałami. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rennoxxx Posted January 16, 2020 Report Share Posted January 16, 2020 Właśnie kupiłem hd660s, teoretycznie powinny tutaj pasować. Czy można gdzieś w Polsce kupić lampy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Grand Wazoo Posted January 16, 2020 Report Share Posted January 16, 2020 7 minut temu, rennoxxx napisał: Czy można gdzieś w Polsce kupić lampy? http://www.hornet9.com/lampy.htm#new https://tubes-store.eu/pl/34-ecc82-12au7-5814a-6189-cv4003 http://www.4hifi.pl/ps-tii-12au7-t_5150.html https://sklep.lampyelektronowe.pl/?589,12au7-full-music-gold https://sklep.toroidy.pl/pl/c/ECC82-12AU7-i-zamienniki/175 https://allegro.pl/listing?string=12au7&bmatch=baseline-cl-dict43-ele-1-3-1127 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmaras Posted January 17, 2020 Report Share Posted January 17, 2020 BUM !!! :) 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALTON Posted January 17, 2020 Report Share Posted January 17, 2020 BUM !!! Ile taka przyjemność? Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmaras Posted January 17, 2020 Report Share Posted January 17, 2020 2 minuty temu, ALTON napisał: Ile taka przyjemność? Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Oficjalnie 2799 ale plotki głoszą, że dla forumowiczów jest cena specjalna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted January 17, 2020 Report Share Posted January 17, 2020 Mniej niż się spodziewałem 😮👍 Przy okazji daj znać jakim gra charakterem 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rennoxxx Posted January 17, 2020 Report Share Posted January 17, 2020 (edited) Ja też pewnego dnia zamówię na testy // tylko nie wiem czy lepiej TA-30 czy TA-20 + DAC. W sumie to przy TA-20 będzie 1500 zł na DACa Topping d50s + TA-20 chyba wyjdzie lepiej technicznie i taniej. Minus, że 2x pudła zamiast jednego Edited January 17, 2020 by rennoxxx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaiet Posted January 17, 2020 Author Report Share Posted January 17, 2020 2 godziny temu, bigmaras napisał: BUM !!! To najładniejsza lampka nocna jaką widziałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted January 17, 2020 Report Share Posted January 17, 2020 Zależy jakie lampy dobierzesz - nie wszystkie mocno się świecą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted January 27, 2020 Report Share Posted January 27, 2020 (edited) Jak widać na biurku już stoi, pierwsze odpalenie za mną. Po raz pierwszy mam wrażenie, że stockowe lampy nie mulą, choć czekam na kilka nowych (albo starych, ważne że dopiero co kupionych), bo mam wrażenie, że jeszcze sporo można z tego wykrzesać. Na razie kontrola świetna, ale nie do końca pasuje mi strojenie. Nie żeby było złe, ale jakby trochę bardziej wygładzić górę i dorzucić subbasu, to będzie świetnie. Zobaczę co mi wyjdzie z żonglerki. I ważna rzecz, nie szumi - między utworami błoga cisza! Pod względem mocy, to petarda. Głośność w systemie na 30%, potek rozkręcony ledwo na godzinę dziewiątą i na TH610 jest już odpowiednio głośno, więc spokojnie można uszkadzać sobie słuch Edit: co do ostatniego zmieniam zdanie. Akurat słuchałem cicho nagranej płyty - przy większości mam głośność systemową na 10% i potek na godzinie niespełna 9... Edited January 27, 2020 by Inszy 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
euter Posted January 28, 2020 Report Share Posted January 28, 2020 @Inszy Napisz proszę coś więcej o tym, jaką sygnaturą to-to gra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted January 28, 2020 Report Share Posted January 28, 2020 Zostając na oryginalnych lampach, jest dość wesoło. Lekko podkolorowane granie, ze sprężystym basem, ale tego najniższe mogłoby być więcej. Całościowo jest gładko i detalicznie, ale gdzieś na wyższej średnicy jest delikatna nerwowość, którą chcę ściągnąć wymianą lamp. Przestrzeń nie jest ogromna, ale też nie trzyma się blisko głowy i sporo się na niej dzieje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg_jg Posted February 21, 2020 Report Share Posted February 21, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted February 22, 2020 Report Share Posted February 22, 2020 Niedługo też powinienem rzucić coś więcej. Niestety mocno wyrolowali mnie w 4HiFi, przez co nie mam wszystkich lamp, które chciałem, ale może za tydzień-dwa dotrą do mnie z innego sklepu 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figer Posted April 1, 2020 Report Share Posted April 1, 2020 (edited) edit Edited April 2, 2020 by figer Brak cytowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figer Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 W dniu 22.02.2020 o 23:27, Inszy napisał: Niedługo też powinienem rzucić coś więcej. Niestety mocno wyrolowali mnie w 4HiFi, przez co nie mam wszystkich lamp, które chciałem, ale może za tydzień-dwa dotrą do mnie z innego sklepu 🙂 Inszy, dasz update na temat tego DACa/wzmaka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 Na dniach powinna być dłuższa opinia/recenzja, ale jak masz jakieś pytania, to śmiało 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figer Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 Godzinę temu, Inszy napisał: Na dniach powinna być dłuższa opinia/recenzja, ale jak masz jakieś pytania, to śmiało 🙂 Mam tylko 2 opcje do wyboru - bo chcę wzmacniacz, który napędzi i Sennheiser HD58x ale i 600 ohm Tonsile SD-426, które lubię i jeszcze pare innych - koniecznie z DAC i BT5.0 z AptX HD. Te opcje to Xduoo TA-30 albo Topping DX7 Pro. Jak z jakością dźwięku w tym klocku? - Bo mocy - to wiem, że mu nie brakuje, ale w recenzjach, które czytałem, nikt nie rozwodzi się nad jakością dźwięku i przez to mam wrażenie, że ta jakość jest dużo gorsza niż w Toppingu. Nie chcę syntetycznego brzmienia i te lampy mnie trochę przekonują, ale w Toppingu podoba mi się budowa, wygląd i parametry na papierze- dlatego jestem rozdarty. Nie mam jak teraz posłuchać jednego i drugiego bo 👑 - pomimo, że jestem z pod Warszawy i do obydwu dystrybutorów mógłbym podjechać z własnymi słuchawkami... Opowiedz coś o dźwięku - proszę! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaiet Posted April 2, 2020 Author Report Share Posted April 2, 2020 3 minuty temu, figer napisał: Mam tylko 2 opcje do wyboru - bo chcę wzmacniacz, który napędzi i Sennheiser HD58x ale i 600 ohm Tonsile SD-426, które lubię i jeszcze pare innych - koniecznie z DAC i BT5.0 z AptX HD. Te opcje to Xduoo TA-30 albo Topping DX7 Pro. Jak z jakością dźwięku w tym klocku? - Bo mocy - to wiem, że mu nie brakuje, ale w recenzjach, które czytałem, nikt nie rozwodzi się nad jakością dźwięku i przez to mam wrażenie, że ta jakość jest dużo gorsza niż w Toppingu. Nie chcę syntetycznego brzmienia i te lampy mnie trochę przekonują, ale w Toppingu podoba mi się budowa, wygląd i parametry na papierze- dlatego jestem rozdarty. Nie mam jak teraz posłuchać jednego i drugiego bo 👑 - pomimo, że jestem z pod Warszawy i do obydwu dystrybutorów mógłbym podjechać z własnymi słuchawkami... Opowiedz coś o dźwięku - proszę! Parametry Toppinga na papierze są bardzo spoko, ale jak poczytasz opinie w necie, to niemal jednogłośnie wszyscy stwierdzają, że to raczej kiepścizna. Xduoo ze swoimi produktami nigdy nie wtopiło w stopniu, w którym ktoś by pisał, że w swojej półce cenowej nie są przynajmniej bardzo dobre. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figer Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 1 minutę temu, Vaiet napisał: Parametry Toppinga na papierze są bardzo spoko, ale jak poczytasz opinie w necie, to niemal jednogłośnie wszyscy stwierdzają, że to raczej kiepścizna. Xduoo ze swoimi produktami nigdy nie wtopiło w stopniu, w którym ktoś by pisał, że w swojej półce cenowej nie są przynajmniej bardzo dobre. Raczej określają go jako bardzo syntetyczny. Teraz - ile ten Xduoo dodaje od siebie? Bo w testach TA-20 nie brylował. Musiałbym szukać ale pamiętam, że był problem z SNR i jakiś "znawca" zarzucał im, że konstrukcja zupełnie nieprzemyślana... A półka cenowa wyraźnie przesunięta względem poprzedników... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 Przede wszystkim, zależy jak dopasujesz lampy do słuchawek. Tak jak ktoś robił reckę TA-20 tylko na stockowych, to jest niepoważny i tyle. W przypadku TA-30 nie ma aż takich różnic jakościowych, bo oryginalne nie są wcale tragiczne, choć faktycznie na nim z niektórymi słuchawkami może grać to syntetycznie, bo mamy wtedy jaśniejsze V. Jeśli ma działać jako combo, to warto mieć na uwadze, że już sam DAC stoi po trochę jaśniejszej stronie i powiedzmy, że trochę mi się kojarzy z Aune BU1, tylko z większą naturalnością. Jak chce się zrównoważyć brzmienie, to dobrym wyborem będą Psvane MKII. Raytheony z czarnymi anodami grają bardziej szkieletowo i świetnie się spisują z TA-20, do TA-30 bym wybrał coś innego, ale do Senków na pewno bym nie szedł w typowo ciepłe granie. Pewnie Mullardy by się nadały, ale nie wpinałem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts