-
Similar Content
-
- 3 answers
- 703 views
-
sivga Początek przygody z słuchawkami hi-fi/ Sivga P2Pro
By trebuh,
- sivga p-ii pro
- smsl
- (and 10 more)
- 21 answers
- 1,185 views
-
- 2 replies
- 826 views
-
- 8 answers
- 829 views
-
- 0 replies
- 1,056 views
-

Question
Guest
Witam,
Szukam obecnie zestawu słuchawek z DACem w przedziale cenowym od 1000 zł do 2000 zł, który sprawdzi się głównie w ambiencie i lekkiej muzyce elektronicznej z wieloma szczegółami w tle (David August - Epikur). Czasami słucham również bardziej jazzowych brzmień w stylu lo-fi. Szukam czegoś bardziej scenicznego, coś na czym usłyszę każdy poszczególny element utworu. Chcę aby bas nie był przytłaczający i współgrał z całością.
Zależy mi na słuchawkach wokółusznych z budową półotwartą lub zamkniętą. Słuchawki muszą koniecznie być bardzo wygodne i służyć do długich sesji. Głównym źródłem dźwięku będzie MacBook Pro. Moja głowa jest raczej duża/ średnia i niektóre słuchawki wywołują u mnie dyskomfort w obrębie skrawka ucha.
Obecnie posiadam Shure SE215 i jak dla mnie mają za mocny bas. Wstępnie zastanawiam się nad zakupem Nightowli albo Nighthawków wraz z DFR od AQ.
Wiem, że zakup słuchawek to sprawa indywidualna dlatego też pytam o propozycje, żeby móc się przejść do sklepu stacjonarnego i wytestować poszczególny sprzęt.
16 answers to this question
Recommended Posts