saudio Posted December 2, 2020 Report Share Posted December 2, 2020 3 minuty temu, Palpatine napisał: Opis filtrów SA700, SP2000, KANN ALPHA, SE200 Chyba nie wszystkich, bo w Alpha były tylko trzy, to są chyba filtry dostępne w kostkach DACa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted December 2, 2020 Report Share Posted December 2, 2020 Nie wiem, takie info dostałem od przedstawiciela AK na USA - może wejdzie w jakimś update, albo już jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saudio Posted December 2, 2020 Report Share Posted December 2, 2020 (edited) No dla 2000, 700 i 200 to tak bo to AKMy, ale Alpha to Sabre. na stronach jest opis tylko trzech. https://www.astellnkern.com/eng/content/shop/features.asp?mcg=CG110000&mpos=0&scg=CG210210&spos=3&tcg&tpos=0&gcode=SC36280 Edited December 2, 2020 by saudio 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted December 2, 2020 Report Share Posted December 2, 2020 @saudio masz rację, w takim razie musiał coś pomylić. Zakładam, że ten opis dotyczy tylko AKM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saudio Posted December 2, 2020 Report Share Posted December 2, 2020 Tak czy siak jak sprawdzałem na szybko to są minimalne różnice pomiędzy filtrami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted December 2, 2020 Report Share Posted December 2, 2020 (edited) Potwierdzam, są bardzo subtelne, ale siła sugestii tabelki działa i da się usłyszeć te zmiany Najbardziej podoba mi się sharp-roll-off ponieważ delikatnie powiększa się scena. Edited December 2, 2020 by Palpatine 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIH Posted December 19, 2020 Report Share Posted December 19, 2020 Nie wiem czy to kwestia odpoczynku od zmian ale mi SA700 nic nie "urwał" i nadal tylko Ultima (1000 i 2000) ma to coś - reszta jest przeciętna (za kwotę, która wołają mniej niż przeciętna). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted December 19, 2020 Report Share Posted December 19, 2020 (edited) Niestety nie znam SP1000 i SP2000, ale Cube i SA700 grają zdecydowanie lepiej z 2,5 mm niż 3,5 mm. Patrząc na fotkę mam podejrzenie, że korzystałeś z 3,5 mm (jednak dwie kostki vs jedna robi dużą różnicę). Jeśli masz taką możliwość polecam spróbować. Natomiast nie sądzę, aby SA700 zbliżył się jakością do flagowców, to by oznaczało że Ak źle wyceniło swoje produkty. Edited December 19, 2020 by Palpatine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIH Posted December 19, 2020 Report Share Posted December 19, 2020 Niestety nie znam SP1000 i SP2000, ale Cube i SA700 grają zdecydowanie lepiej z 2,5 mm niż 3,5 mm. Patrząc na fotkę mam podejrzenie, że korzystałeś z 3,5 mm (jednak dwie kostki vs jedna robi dużą różnicę). Jeśli masz taką możliwość polecam spróbować. Natomiast nie sądzę, aby SA700 zbliżył się jakością do flagowców, to by oznaczało że Ak źle wyceniło swoje produkty.Jest różnica po balansie ale nadal mam uczucie, że to tylko namiastka tego co mogliby z tej technologii "wycisnąć"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted December 19, 2020 Report Share Posted December 19, 2020 (edited) Bardzo możliwe. Ze sprzętów AK to chyba jedynie urządzenie, które gra po tej "masywniejszej" stronie. Mnie osobiście urzeka synergia ze słuchawkami które grają po jasnej stronie mocy. Inna sprawa, że nie mam zbyt dużych doświadczeń jeśli chodzi o DAP. Miałem/słuchałem tylko SR25, Dx220 apm 1/8/9, SP1000M, M6, Cube. Intryguje mnie SE200. Edited December 19, 2020 by Palpatine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_a Posted May 8, 2021 Report Share Posted May 8, 2021 Słucham SA700 do @Jaworrr-a. Pierwsze wrażenia z Ether C Flow / 2.5: - scena wysoka, ale nie szeroka ani nie głęboka, - granie gładkie ale chyba mi trochę brakuje faktur - za to wygładza niedoskonałości gorszych nagrań - granie analogowe, bez żadnych cyfrowych naleciałości / ostrości - bardzo fajne nasycenie barwy - ciut brakuje mi ostrości na górze, wysokie są jakby lekko przydymione 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaworrr Posted May 9, 2021 Report Share Posted May 9, 2021 @konrad_a po charakterystyce sceny strzelam, że słuchasz z plików . Jak masz możliwość spróbuj z Tidala xapk (jest zainstalowany), tam proporcje sceny się zmieniają wg mnie. Daj jeszcze znać jak wypada bas na etherach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_a Posted May 9, 2021 Report Share Posted May 9, 2021 (edited) Tak, słucham plików. Spróbuję potem Tidala ale do niego mam mniejsze zaufanie (jakość się może zmienić w zależności od pory dnia i wiatru). W Etherach C Flow miałem wkładki "czarne / twarde" z moda 1.1 dobre do Hugo2. Na Cube Kann lepiej mi pasowały te "czarne / miękkie", a na SA700 całkiem je wyrzuciłem żeby wydobyć faktury. Ciut pomogło, ale i tak jest zbyt "aksamitnie" i gładko jak dla mnie. Bas jest fajny - dociążony (choć nie tak jak na Cube Kann), czasami mu brakuje prędkości ataku (np. na B&W - Chris Jones - Long Time After You're Gone) i czasami się trochę zlewa (np. koncówka Cranberries - Zombie). Edited May 9, 2021 by konrad_a 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted May 11, 2021 Report Share Posted May 11, 2021 @Jaworrrjaka najnowsza wersja TIDAL xapk działa na Twoim SA700? Widzę, że TIDAL AK dalej nie działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_a Posted May 11, 2021 Report Share Posted May 11, 2021 13 minut temu, Palpatine napisał: @Jaworrrjaka najnowsza wersja TIDAL xapk działa na Twoim SA700? Widzę, że TIDAL AK dalej nie działa @Jaworrrpożyczył mi swojego Kałasza więc odpowiadam za niego. W tej chwili widzę tu wgranego Tidala 2.30.2 i działa ok. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted May 11, 2021 Report Share Posted May 11, 2021 Ok, tylko skąd go wziąć? Na APKPURE najstarsza wersja xapk to 2.33.1 która już nie działa https://apkpure.com/pl/tidal-music-hifi-songs-playlists-videos/com.aspiro.tidal @Jaworrrmasz może gdzieś plik na dysku? Póki co zainstalowałem 2.30.1 APK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_a Posted May 11, 2021 Report Share Posted May 11, 2021 Tu widzę 2.30.2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted May 11, 2021 Report Share Posted May 11, 2021 @konrad_a ja jestem ślepy czy tam są tylko apk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_a Posted May 11, 2021 Report Share Posted May 11, 2021 3 minuty temu, Palpatine napisał: @konrad_a ja jestem ślepy czy tam są tylko apk? Sorki, ja się nie znam na AK. To nie ma być APK? Na iBasso DX200 wgrywało się APK i było ok.. Z Kałasza wytargałem taki plik: TIDAL Music Hifi Songs Playlists Videos_v2.30.2_apkpure.com.xapk Chcesz go? --- Mam w domu wifi mesh TpLink Deco. SA700 nie potrafi się przełączać między routerami. Szkoda. Tak, na Tidalu scena jest inna niż na plikach tak jak sugerował @Jaworrr. Jest szersza i fajnie trójwymiarowa z przodu /z boku głowy, ale nie ma tych warstw planów co Kann Cube. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted May 12, 2021 Author Report Share Posted May 12, 2021 (edited) Mój Tidala na Alpha to 2.34.0 (1017) xapk. Ma oznaczenie apkpure.com. Działa, offline jest. Próbowaliście 2.40 instalować ? Edited May 12, 2021 by Lord Rayden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted May 12, 2021 Report Share Posted May 12, 2021 (edited) @Lord Raydenapkikacje apk/xapk nigdy nie przestały działać. Problem jest z TIDAL AK Na SA700 chyba żadna nowsza wersja niż 2.30.2 nie działa. Edited May 12, 2021 by Palpatine 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts