-
Similar Content
-
By argian
Szanowni
Mam taki szalony pomysł żeby do mojego ulubionego wzmacniacza dodać silniczek i sterowanie na pilota żeby sobie kręcić pokrętełkiem z kanapy.
Nie chcę wybebeszać samego wzmaka czy wymieniać całego potencjometra.
Spotkaliście się z takim zewnętrznym zestawem?
(Silnik, zasilanie, pilot, taśma)
-
By bb3
Dzień dobry.
Jest tu dużo mądrych osób, które mają doświadczenia z różnymi słuchawkami.
Szukam słuchawek z w miarę liniową charakterystyką do 200zł? Będę pracował na nich z dźwiękiem. Czy Akg k240 studio za 250 zł to jedyny słuszny wybór z tych tańszych? Może jest coś tańszego? Przeszukałem internet ale ciężko mi było znaleźć coś konkretnego.
-
By Setmag
Otwarte słuchawki na długie zimowe wieczory do 600zł.
Na Aliexpres sporo jest ładnych obudów słuchawek na przetworniki 40, 50 i 52mm za ok. 300 pln. Przykład załączyłem na dole.
Sprawdzone w otwartych konstrukcjach kilka lat temu były takie przetworniki http://www.loudspeakerdatabase.com/Peerless/HPD-50N25PR00-32
Czy jest coś ciekawszego? Myślałem o max 300 zł za parę.
Nie mam doświadczenia w DIY słuchawkowym i jeśli za 600 zł dostanę wyraźnie lepsze i bezpieczne słuchawki to chyba gra w DIY nie warta świeczki.
Chciałbym uzyskać łagodne brzmenie i nasyconego na średnicy na długie odsłuchy w zaciszu domowym.
Źródła mam od mocnej stacjonarki i dapa do małego BTR3K.
Z góry dziękuję za sugestie.
-
By muf18
Witam.
Chciałbym się Was spytać co sądzicie o tych słuchawkach. Szukam bezprzewodowych do 700 zł, i te dwa modele mi się rzuciły w oczy. Oba są raczej polecane z tego co widziałem.
Oczekuje podobnej charakterystki do Superluxów HD668B i HD681B, z większą detalicznością, bardziej mi odpowiada jasne granie.
-
Recommended Posts