Jump to content

Amazon Music HD

all999

Recommended Posts

Amazon uruchomił właśnie swój serwis streamingowy oferujący muzykę w jakości 16/44 oraz 24/192.

https://press.aboutamazon.com/news-releases/news-release-details/amazon-music-introduces-highest-quality-audio-streaming-amazon

Oficjalnie na razie tylko USA, UK, Niemcy i Japonia, ale jest sposób.

Logujesz się na amazon.co.uk przez przeglądarkę i klikasz w baner Amazon HD. Wybierasz subskrypcję i zaznaczasz "add HD". Wpisujesz dane karty revolut i adres do rozliczeń (billing) w UK. Ja wpisałem adres z pierwszego lepszego generatora adresów. I już.

• Like 4
  • Thanks 2

U mnie przeszło z kartą Revolut na amazon.co.uk (trzeba wybrać przy subskrypcji dodatkowo jakość HD, która jest schowana pod "więcej planów").

Na razie działa elegancko - czytelna, ładna graficznie aplikacja. Jakość HD również możliwa w Androidzie/IOS. Subskrypcja darmowa do Grudnia 2019.

Póki co znalazłem w bazie każdy wpis - zobaczymy jak dalej. Na ten czas 10/10.

U mnie przeszło z kartą Revolut na amazon.co.uk (trzeba wybrać przy subskrypcji dodatkowo jakość HD, która jest schowana pod "więcej planów").

Na razie działa elegancko - czytelna, ładna graficznie aplikacja. Jakość HD również możliwa w Androidzie/IOS. Subskrypcja darmowa do Grudnia 2019.
Póki co znalazłem w bazie każdy wpis - zobaczymy jak dalej. Na ten czas 10/10.
U mnie nie przechodzi z revolut.552c71c5ecbf0ad941407af98acdfd2b.jpg

14 minut temu, all999 napisał:
20 minut temu, Eldamari napisał:

Działa, dzięki.

Cala muzyczna przyjemność po mojej stronie 🙂

'nowość' uwalnia chyba hormony szczęścia i pobudza receptory, bo fajnie mi to gra 😉 - A, pamiętajcie że w opcjach aplikacji trzeba nadal wybrać opcje HD/Ultra + ustawienia po wifi/sieci komórkowej. Przynajmniej u mnie nie były domyślnie ustawione na maksa.

Edited by Eldamari

Może ktoś z Bractwa napisać mały Tutorial jak się wkręcić w Amazon HD ? Robiliście nowe konta z adresem w Londynie ? Rozumiem,że Pałac Buckingham może być ? ;)

Czy musi być Revolut ?

Edited by Lord Rayden
  • Haha 1

Może ktoś z Bractwa napisać mały Tutorial jak się wkręcić w Amazon HD ? Robiliście nowe konta z adresem w Londynie ? Rozumiem,że Pałac Buckingham może być ?
Czy musi być Revolut ?
Logujesz się na amazon.co.uk przez przeglądarkę i klikasz w baner Amazon HD. Wybierasz subskrypcję i zaznaczasz "add HD". Wpisujesz dane karty revolut i adres do rozliczeń (billing) w UK. Ja wpisałem adres z pierwszego lepszego generatora adresów. I już.
  • Like 1

Dobra, ogarnąłem. Okazało się, że już testowałem wcześniej zwykłą usługę amazon music i w ustawieniach tej usługi (nie konta na amazonie!) miałem ustawione US, dlatego nie przechodziło. Trzeba było zrobić transfer usługi US > UK.

W utwórze przy ikonce (przykladowo HD), pokazuje dostępną jakość i ta która jest odtwarzana. Na razie faktycznie wszystko w hd 16/44 lub ultra 24/48, ale gra czysciotko i działa płynnie. Pytanie czy będą to rozwijać/rozszerzać...