PrzemekWawa Posted September 7, 2019 Report Share Posted September 7, 2019 Witajcie, stałem się szczęśliwym posiadaczem FIIO m9. Na razie słuchawki jakie mam to senki HD518 (które o dziwo całkiem nieźle działają). Mam natomiast pytanie o funkcje podbicia GAIN. W odtwarzaczy są opcje Low i High. Z czym to się je? Czuję, że jakość dźwięku się polepsza, ale czy to idzie więcej mocy (tak mi się wydaje) ? Jaki ma wpływ to na czas pracy bez ładowania? Skróci go? Druga rzecz, to słuchawki BT - polecacie coś do 400 (no może 500)? Mogą być nauszne albo dokanałowe. Chodzi mi o mobilność a nie o to aby były lepiej grające od HD518. Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALTON Posted September 7, 2019 Report Share Posted September 7, 2019 Gain to wzmocnienie i nie ma wpływu na jakość dźwięku. Na wysokim gain np. H masz po prostu więcej mocy na wyjściu słuchawkowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrzemekWawa Posted September 7, 2019 Author Report Share Posted September 7, 2019 Dzięki ALTON, Czyli mając to na uwadze bateria szybciej padnie Zastanawiam się po prostu, biorąc po uwagę baterię, czy lepiej dać gain na high i aby grało ciszej czy dać na low i głośniej Aczkolwiek przy wzmocnieniu lepiej grają te słuchawki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
westberg Posted September 11, 2019 Report Share Posted September 11, 2019 W dniu 7.09.2019 o 19:13, PrzemekWawa napisał: Dzięki ALTON, Czyli mając to na uwadze bateria szybciej padnie Zastanawiam się po prostu, biorąc po uwagę baterię, czy lepiej dać gain na high i aby grało ciszej czy dać na low i głośniej Aczkolwiek przy wzmocnieniu lepiej grają te słuchawki. To zależy. Czasami włączenie high gain lepiej wpływa na rozdzielczość i dynamikę słuchawek. Nie chodzi o głośność, tylko jakość. No, ale to trzeba odsłuchać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarrro Posted January 31, 2020 Report Share Posted January 31, 2020 Mam pytanie z tych łatwych. Niestety, odpowiedź może być długa. Nie udało mi się dotychczas włączyć funkcji powtarzania całej płyty. Gdzie to się włącza? Bo mam włączone w sekcji replaygain album. I to nie działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts